Gydysimės bet kurioje ES valstybėje?

Gydysimės bet kurioje ES valstybėje?

19. Nov 2011, 00:00

Lietuva ruošiasi šių metų pavasarį priimtos Europos Sąjungos pacientų teisių į tarpvalstybines sveikatos priežiūros paslaugas direktyvos įgyvendinimui, kad galėtume saugiai ir kokybiškai gydytis bet kurioje valstybėje narėje.

 

Sveikatos apsaugos ministrai su Europos Komisijos ekspertais, sveikatos priežiūros įstaigų vadovais bei pacientų organizacijų atstovais diskutavo, kaip sklandžiau perkelti direktyvos nuostatas į Lietuvos teisės aktus, spręsti praktines užduotis sveikatos priežiūros įstaigoms.

 

Kaip rašo Alfa.lt, pasak Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerio Rimanto Remeikos, ši direktyva dar labiau praplečia galimybes Lietuvos piliečiams rinktis paslaugas.

 

„Tai pasiekimas, didinantis pacientų galimybes naudotis ne tik savo šalies, bet ir visos Europos specialistų žiniomis, o Lietuvos gydytojams - tobulinti savo įgūdžius. Vadinasi, turim tikėtis gerų poslinkių visoje sveikatos sistemoje“, - alfa.lt sakė R. Remeika.

 

Tačiau SAM kancleris atkreipia dėmesį, jog laukia rimtas parengiamasis darbas, kad pacientai galėtų būti tikri, jog turės visą reikiamą informaciją apie šios direktyvos teikiamas galimybes.

 

Įgyvendinant direktyvos principus, kiekvienoje valstybėje narėje turės bus įsteigti Nacionaliniai kontaktiniai centrai, pateikiantys pacientui visą reikiamą informaciją apie gydymosi sąlygas ES valstybėse, leidimų gydytis gavimo sąlygas, galimybes ir paslaugų įkainius.