Į nemokamas mankštas visoje Lietuvoje kvies garsenybės

Į nemokamas mankštas visoje Lietuvoje kvies garsenybės

08. Jun 2012, 00:00

Scenos, televizijos ekrano ir sporto žvaigždžių būrys šią vasarą vilksis sportinę aprangą, po kaklu pasikabins trenerių švilpukus ir imsis vesti mankštas atvirame ore. Nemokamos mankštos vyks birželio-rugsėjo mėnesiais ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose.

 

Karina ir Saulius Skambinai, Andrius Butkus, Leonardas Pobedonoscevas, Joana Bartaškienė ir kiti žinomi žmonės kviečia gyventojus ugdyti sveikus įpročius ir pradėti sportuoti dalyvaujant unikalioje nemokamų mankštų programoje „Judėk linksmai“.

 

Ją vilniečiams ir miesto svečiams pristato socialinė sveikatingumo iniciatyva „Geros sveikatos klubas“. Mankštų renginių organizatoriai – tarptautinė farmacijos bendrovė „GlaxoSmithKline Lietuva“ ir sporto bei svaikatingumo klubų tinklas „Impuls“.

 

{smallpic:1}

 

„Pažadame daug gerų emocijų, didelį energijos pliūpsnį ir, aišku, nemažai prakaito. Nuoširdžiai pasistengsime pažadinti, užvesti tuos, kurie ateis kartu su mumis sportuoti“, ‒ tikina Karina Krysko-Skambinė, kartu su vyru Sauliumi kviesianti į visai šeimai skirtą nuotaikingą „Zumba“ šokio treniruotę.

 

Programos „Judėk linksmai“ organizatoriai gyventojus kvies dalyvauti net penkių skirtingų rūšių mankštose. Dalis jų pritaikytos ir žmonėms su fizine negalia. Dalyvauti galės visi – mžius ar fizinis pasirengimas visai nesvarbus ‒ pasak mankštų vadovų, visa, ko laukiama iš dalyvių, tai gera nuotaika.

 

{smallpic:2}

 

„Labai noriu įkvėpti kuo daugiau žmonių, kad mankštindamiesi kartu jie įgytų įprotį sportuoti. Manau, bus smagu ‒ tegu tik kiekvienas atsineša gerą nuotaiką, o aš galiu pažadėti, kad kitą dieną tikrai maus raumenis“, ‒ juokiasi Andrius Butkus, vadovausiantis „Latina Dance“ šokių mankštai.

 

Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė ir aerobikos pradininkė mūsų šalyje Joana Bartaškienė kvies į kiek ramesnes, vidutinio intensyvumo „Interval“ treniruotes. „Šios mankštos pratimai paprasti ir naudingi, ji tinka kiekvienam. Noriu, kad žmonės suprastų, kaip svarbu judėti, ir daryti tai galvojant ne apie viršsvorį, o sveikatą. Jeigu būčiau darbdavys, sumažinčiau atlyginimus tiems darbuotojams, kurie nesportuoja“, ‒ šypsosi J. Bartaškienė.

 

„Mes siekiame išjudinti žmones, kad visuomenė pabustų, taptų aktyvesnė, judėtų”, ‒ atsako Saulius Skambinas, paklaustas, kokie jo lūkesčiai dalyvaujant mankštų programoje „Judėk linksmai“. Garsiam šokėjui antrina Europos ir pasaulio čempionatų prizininkas, parolimpietis Tomas Kairys.

 

{smallpic:3}

 

Programos „Judėk linksmai“ nemokamos mankštos renginiai vyks birželio-rugsėjo mėnesiais. Mankštos bus rengiamos Vilniuje, sekmadieniais nuo 13 iki 14 val. prie sostinės Baltojo tilto ir Vingio parko estrados.  

 

Vėliau programa persikels ir į kitus didžiuosius miestus – Kauną, Šiaulius bei Panevėžį.

 

{smallpic:4}