III interviu dalis su Egidijumi: „Į mano dėmesio ratą papuola visas šeimos gyvenimo ratas“

III interviu dalis su Egidijumi: „Į mano dėmesio ratą papuola visas šeimos gyvenimo ratas“

23. May 2011, 08:00

Šiandien - trečioji ir paskutinioji interviu dalis su "Mamyčių klubo Fotostudijos" fotografu Egidijumi Kabošiu. Šiandien kalbamės apie tai, ko žmonės nori, tikisi iš pačios fotografijos.

 

-Kokius būtent gyvenimo tarpsnius šeimos fotografas įamžina? Ką tau pačiam įdomu fotografuoti?

 

Fotografuoju šeimą nuo jos kūrimosi pradžios – poros fotosesija, meilės istorijos, sužadėtuvės, vestuvės, laukimasis, gimtuvės, kūdikių fotografija, krikštynos, vaikų fotosesijos….baigiant brandžios gausios šeimos portretais.

 

Man įdomu fotografuoti viską, kas sukasi aplink šeimą – tai ne tik patys šeimos nariai, bet ir giminių susitikimai, bendros šventės, tradicijos.

 

Smagu bendrauti su šeimomis ir vaikais, gauti ir “pagauti” jų tikrą emociją, mintį, nuotraukoje sustabdyti tam tikrą slaptą akimirką, pajusti šeimos nuotaiką, gyvenimą ir fiksuoti tai nuotraukose.

 

{smallpic:1}


-Ko žmonės nori iš pačios fotografijos? Kažko daugiau nei vien tik nuotrauka?

 

Šiais laikais daug fotoaparatų ir visi galvoja, kad gali patys fotografuoti, bet sugrįžta supratimas, kad reikalingas ir fotografas, nes jis užsiima tik tuo, ką išmano gerai.

 

Iš fotografijos žmonės nori, kad atrodytų gražesni, linksmesni. Mano rūpestis, kad šeima suprastų, kokia ji graži ir įdomi tokia, kokia yra, be pagražinimų ir dirbtinių pokštų ir pozų. 

 

Iš daiktų žmonės nori tau, kas populiaru ir reklamuojama. Pavyzdžiui, jie nori fotoknygų, fotodrobių. Aš siūlau kurti tikrus dalykus, kurie primiršti. Pavyzdžiui, ar turite visos šeimos nuotraukos vinjetę?

 

Paimi ir net šiurpuliukai nubėga žiūrint į ją – visai kitokia nuotraukos vertė. Taip pat siūlau nepamiršti klijuojamų fotoalbumų, rėmintų pasportuotų nuotraukų. Tai tikra, laiko patikrinta, kokybiška. Skaitmeninė spauda toli gražu nepasiūlo dar tokios geros kokybės, arba tai labai brangu. Žmonės pamiršę senus gerus dalykus, tad siūlau juos atgaivinti.

 

-Kokias dar įdomybes siūlote su nuotraukomis?

 

Vienas iš tokių primirštų įdomių dalykų – tai cianotipijos. Tai ryškiai mėlyni vienetiniai rankų darbo nuotraukų atspaudai ant popieriaus, drobės. Ieškojau kažko įdomaus ir išskirtinio. Ir būtent tai buvo cianotipija. Žmonėms patinka matyti kitokį fotografijos rezultatą, nei viena nuoga nuotrauka.

 

{smallpic:2}

 

-Ką tu kaip šeimos fotografas, palinkėtum kiekvienai šeimai?

 

Kai pamatau bendrai fotosesijai susirinkusius tėvus, vaikus, močiutes, senelius, gimines – nejučia suvirpa širdis. Vien tai, jog jie visi susirinko į vieną vietą – jau yra vertybė. Bendrų susitikimų įamžinimas nuotraukose yra neįkainojamas prisiminimas ir patiems, ir ateities kartoms.

 

Linkiu, kad kiekviena šeima puoselėtų tai, ką jau turi, nepasimestų triukšme. Kad kuo nuoširdžiau bendrautų ne tik tėvai su vaikais, bet ir nepamirštų senelių, artimiausių giminių, draugų ir kitų žmonių – juk iš esmės esame viena didelė Šeima.

 

Cianotipijos sukurtos Atvirosiose fotografijos dirbtuvėse.

 

Ačiū už įdomų pokalbį.

 Mamyčių klubo portalo redaktorė Eglė 

24. May 2011, 00:58

Džiaugiuosi, kad paklausiau savo mamytės ir baigdama 10 klasę (prieš metus) pasidariau tą foto knyga, kur visi klasiokai įklijavo savo nuotraukas ir kažką parašė... super 👍 dabar neatsidžiaugiu 😀

23. May 2011, 19:17

👍

23. May 2011, 17:51

AS TURIU vaiku foto ant drobes,nesulyginami dalykai 👍

23. May 2011, 17:50

Kur sita fotografa galima rasti ?

23. May 2011, 15:41

👍nuotraukos jau pacios savaime yra vertybe ir turi isliekamaja reiksme.tai musu momentine gyvenimo iskarpa .dziaugiuos,kad musu klubo fotomeninkas yra tikrai siltas ir kurybingas zmogus