Iki Naujųjų sniego galime ir nesulaukti

Iki Naujųjų sniego galime ir nesulaukti

02. Dec 2011, 00:00


Kaip teigia Lietuvos klimatologai, ši žiema bus neįprastai šilta. Specialistų teigimu, jei vidutinė oro temperatūra gruodžio mėnesį siekdavo 2-3 laipsnius šalčio, šį sezoną vidutinė temperatūra vyraus apie nulį.

 

Specialistai spėja, kad iki Naujųjų metų greičiausiai nesulauksime sniego, o sausio ir vasario mėnesį oro sąlygos pastoviai svyruos tarp šalnų ir atšilimų.

 

Klimatologė Audronė Galvonaitė Lietuvos radijui teigė, kad tokias permainas šiuo metu sukelia vadinamasis La Ninja reiškinys, dėl kurio šiltėja vandenynai, tarp jų - ir Atlanto.

 

"Šiuo metu Atlantas yra ypatingai aktyvus, ir jis siunčia ciklonus arba anticiklonus, kurie yra pakankamai šilti, nes ateina nuo vandenyno. Todėl orai yra gana švelnūs. Galime turėti gana permainingą žiemą. Yra netgi tokios prognozės, kad, pavyzdžiui, po 2-3 dienas bus šalta, po to kokią savaitę atodrėkis, tada vėl atšilimas. Žiema bus permaininga. Kol kas nesusitaria viso pasaulio klimatologija, kas gi čia bus su dabartine mūsų žiema", - sakė klimatologė A. Galvonaitė.

 

Mokslininkai teigia, jog šie metai patenka į pačių šilčiausiųjų klimato stebėjimo istorijoje dešimtuką.

 

www.delfi.lt

Elta

02. Dec 2011, 17:04

Iki naujų sniego nebus, tai tik ar nebus labai šalta ir balta ilgai iki pavasario ir dar į jį žiema įlips...laukiam snaigučių 😀

02. Dec 2011, 11:40

liudna,kad nebus sniego...

02. Dec 2011, 01:08

Kazkaip keista, praeita ziema buvo buvo tikra ziema ir salta ir su daug sniego, sikarta silta ir be sniego,per vienus metus kokie pokyciai 😀