Iš Rūtos Mikelkevičiūtės rankų – medus sunkiai sergantiems vaikučiams ir jų tėveliams

Iš Rūtos Mikelkevičiūtės rankų – medus sunkiai sergantiems vaikučiams ir jų tėveliams

05. Feb 2013, 00:00

Minint Pasaulinę kovos su vėžiu dieną viena iš labdaros ir paramos fondo "Mamų unija" steigėjų, televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė sunkiai sergantiems, Santariškių klinikų Vaikų onkohematologijos centre besigydantiems vaikučiams ir jų tėveliams vakar įteikė po puodynėlę Lietuvos pievose surinkto medaus.

 

Simbolinį kiekį – 90 litrų – medaus kartu su prekybos tinkle klientų suaukota 90 540,66 litų suma "Mamų unijai" padovanojo MAXIMA atstovai. Prekybos tinklo klientai onkologinėmis ligomis sergančius vaikus parėmė tris mėnesius – nuo spalio iki gruodžio – pirkdami aitvaro ženklu pažymėtas prekes.

{smallpic:1}

{smallpic:2}

"Mūsų patirtis rodo, kad klientai aukoja noriai: tai jiems papildomai nieko nekainuoja, tereikia pirkti specialiai pažymėtą prekę. Todėl kiekvienais metais, nuo pat akcijos pradžios, mažiesiems ligoniukams skirta suma auga – šįkart ji didesnė beveik 15 000 litų. Tai tikrai džiugi žinia: kuo daugiau lėšų surenkame, tuo daugiau gerų darbų atliekama", – perduodama simbolinę 90 litrų statinaitę medaus "Mamų unijos" fondui sakė MAXIMA LT, UAB, atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.

{smallpic:3}

{smallpic:4}

Prekybos tinklo parduotuvėse vykusios akcijos metu surinktas lėšas "Mamų unija" planuoja ir toliau skirti Kauno klinikų Onkologijos skyriaus korpusui, kuriame gydomi vaikai. Dalis surinktų pinigų palengvins ir Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninės vaikų reabilitacijos skyriaus "Saulutė", Druskininkuose trumpai vadinamo tiesiog sanatorija "Saulutė", kasdienybę.

 

R. Mikelkevičiūtės teigimu, už suaukotus pinigus Kauno klinikų Onkologijos skyriaus korpuse esančiam vaikų ausų, nosies ir gerklės ligų konsultaciniam kabinetui bus nupirkta šiuolaikinė įranga. Ji klinikas turėtų pasiekti vėlyvą pavasarį. "Šia įranga kasmet galės pasinaudoti apie 3 000 vaikų iš visos Lietuvos – ji padės efektyviai nustatyti mažųjų ligoniukų negalavimo priežastis ir jas gydyti", – teigia "Mamų unijos" atstovė.

{smallpic:5}

{smallpic:6}

10 000 litų iš surinktos sumos numatyta skirti sanatorijai "Saulutė". Už šiuos pinigus bus perkama įvairios sanatorijai reikalingos įrangos, buitinės technikos.

 

Fondo atstovės džiaugiasi, kad kasmet prie akcijos prisijungia vis daugiau Lietuvos įmonių – tai iš tiesų padeda surinkti daugiau lėšų tiems, kam jų labiausiai reikia. 2012 metų pabaigoje prie akcijos prisidėjo bendrovės "Amber Pasta", "Malsena Plius", "Druskininkų Rasa", "Vilniaus majonezo gamykla", "Rokiškio pienas", "Vilniaus Pergalė", "Nematekas" ir "Vičiūnų" įmonių grupė. Jų produktai prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse buvo pažymėti aitvaro ženklu, o dalis lėšų nuo kiekvienos parduotos prekės skirta sunkiai sergantiems vaikams. Prekybos tinklas MAXIMA prie "Mamų unijos" akcijos prisijungė jau ketvirtus metus iš eilės.

 

Apie labdaros ir paramos fondą "Mamų unija":


Labdaros ir paramos fondas "Mamų unija", įsteigtas fotomenininkės Eglė Mėlinauskienės ir žurnalistės Rūtos Mikelkevičiūtės, rūpinasi vėžiu sergančiais vaikais ir juos auginančiomis šeimomis. Fondo tikslas – psichologine parama ir informacija padėti vėžiu sergantiems vaikams ir juos auginančioms šeimoms, pildyti sergančių vaikų svajones (kai kurios jų, deja, būna paskutinės), padėti tėvams gauti kvalifikuotą psichologo pagalbą, sužinoti būtiną informaciją apie gydymą, reabilitaciją, kurti jaukesnę sergančio vaiko aplinką ir bendradarbiauti su medikais. 2009 metais startavo šio fondo inicijuota socialinė akcija "Nereikia šukų, reikia draugų!", kurios tikslas – kviesti visuomenę solidarizuotis su onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais, taip pat griauti su šiomis ligomis susijusius mitus.