Ištekinamos 6 metų amžiaus mergaitės!

Ištekinamos 6 metų amžiaus mergaitės!

06. Oct 2011, 08:00

 

Milijonai mergaičių savo vaikystę baigia ištekėdamos, nors vaikų vestuvės daugelyje šalių uždraustos, praneša BBC.

 

Apie 40 proc. vaikų santuokų sudaromos Indijoje. Kartais ištekinamos mergaitės būna tik 6 metų amžiaus. Šias nuotakas paruošia jų vyresnės giminaitės, joms padaromas makiažas, jos papuošiamos raudonais ir auksiniais rūbais.

 

Indijoje vaikų vedybos yra laikomos nelegaliomis, už šio įstatymo nesilaikymą skiriama 1,300 dolerių bauda arba du metai kalėjime tiems, kurie nepraneša apie vedybas, jei apie jas žino ar jose dalyvauja. Bet šie draudimai negąsdina nei svečių, nei dvasininkų.

 

Vyresni žmonės piktinasi tokiu valdžios nusistatymu ir sako, kad jie nenustos to darę, nes tai tradicija.

 

Tik praeitą mėnesį Pietų Afrikos Arkivyskupas Desmondas Tutu pradėjo iniciatyvą pavadinimu – „Mergaitės - ne nuotakos“. Šia iniciatyva siekiama perduoti žinutę, kad ankstyva santuoka iš mergaičių atima vaikystę, jų teises ir garbę.

 

Parengta pagal www.alfa.lt

06. Oct 2011, 16:16

Gilios tradicijos šio regiono šalių, bet jos stipriai įsišaknijusios, nejudamos, nekintančios, neįsileidžia vakarietiškų humaniškų prioritetų, ir tai labai apmaudu, nes tikrai kai kurios tradicijos stipriai prasilenkia su šiuolaikiniu pasauliu ir yra netinkamos, nehumaniškos. Bet tų šalių tradiciškumas pagirtinas kai kuriais aspektais. Visgi kieviena šalis turi savo atskirties taškus, ir į jas brautis niekas neturi teisės, kliudyti santvarkai. Manau ateityje visgi tas atskirtumas tarp vakarietiškų ir rytų šalių taps kompromisiškesnis . . .

06. Oct 2011, 12:15

na ir tradicijos kitur, siaubas...

06. Oct 2011, 10:12

Baisu....