Japonijos festivalyje - specialus pažintinis kampelis vaikams

Japonijos festivalyje - specialus pažintinis kampelis vaikams

18. Aug 2015, 10:31 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

 Japonijos agentūra YUKARI ir KYUMEIKAN KENDO mokykla IV Japonijos menų festivalyje, kuris vyks rugsėjo 4-6 dienomis "Litexpo", sukurs japonišką kampelį vaikams. Tai festivalio naujiena, kurios tikslas - padėti vaikams atrasti tolimą, paslaptingą, spalvingą ir smagią Japoniją. 

Vaikų kampelyje kiekvieną festivalio dieną vyks informacinio pobūdžio pamokėlės  apie Japoniją, jos kalbą ir raštą, arbatos ceremoniją, kaligrafiją, Japonijos karius - samurajus ir skirtingus kovų menus. Nors jas ves tikri kiekvienos srities atstovai, žinome, kad vien įdomiais ir žaismingais pasakojimais vaikų širdžių neužkariausi, todėl po kiekvienos pamokėlės vyks  ir praktinis užsiėmimas - vaikai galės ne tik smagiame žaidime spėlioti hieroglifų reikšmes (beje, vaikai tai daro daug geriau nei suaugę), bet ir bandyti parašyti juos teptuku, sudalyvauti tikroje arbatos ceremonijoje, aktyviai laiką praleisti kovų menų treniruotėje. 

20150818092211-98822.jpg

Bet ar patiks mažiesiems vaikų kampelis be žaislų? Tikrai ne! Būtent todėl tiesiai iš Japonijos šiam festivaliui atkeliaus tradiciniai japoniški žaislai:

  • kendama - prie siūlo pritvirtinto kamuoliuko gaudymas keliais būdais ,
  • koma - virvele išsukamas vilkelis,
  • hanetsuki - japoniško stiliaus badmintonas ir daug kitų, apie kuriuos papasakoti tikrai labai sunku, o žaisti - be galo linksma!

Manot, linksma tik vaikams? Šiek tiek nuogąstaujam, kad "užsižaidę" tėveliai vėluos į jiems įdomias suaugėliškas festivalio veiklas ;)

Ir net jei tėveliai ilgėliau užsibus kokioje paskaitoje ar demonstracijoje, būkite tikri - vaikai nenuobodžiaus. Kampelį paįvairins Japonijoje itin populiarūs, o Lietuvoje dar mažai žinomi konstruktoriai LaQ. Iš unikalios Japonijos kultūros, vertybių ir mąstymo būdo gimę žaislai gali pakeisti tai, kaip Jūsų vaikai auga, mąsto, mokosi ir atranda save. Šie konstruktoriai yra unikalūs tuo, kad vos iš 7 formų detalių galima sukurti ir sukonstruoti beveik viską – realybe paversti tai, ką Jūsų vaikas mato savo vaizduotėje. Dėl šio konstruktoriaus detalių unikalumo ir subtilumo, jų konstravimas skatina smulkiosios motorikos vystymąsi, – tai ypač svarbu augantiems vaikams, kad jie geriau galėtų kontroliuoti savo rankų judesius ir kūno kalbą.

20150818092233-37783.jpg

Japonijos agentūra YUKARI www.yukari.lt moko vaikus (nuo mažiausių iki paauglių) japonų kalbos, pažindina juos su tradicine kultūra, organizuoja vaikų vasaros stovyklas.

KYUMEIKAN KENDO www.kendo.lt mokykla tęsia senosios Japonijos kovos meno su kardais - kendo tradicijas Lietuvoje. Kendo - tai ne tik kovos menas, tai savęs pažinimo ir ugdymo kelias, kuriuo galima pradėti eiti jau nuo vaikystės .

Daugiau apie IV Japonijos menų festivalį: www.japanfest2015.lt