Jei jau kurti laidelę, tai 100 procentų

Jei jau kurti laidelę, tai 100 procentų

05. Jun 2011, 09:00

Vasarą labai mažai laiko praleidžiu prie televizoriaus, nes yra ir kitų prasmingesnių veiklų. Per mėnesį pastaruoju metu gal tik vieną Mamyčių klubo laidelę pataikau pasižiūrėti. Šį šeštadienį įdėmiai su dukryte ją stebėjome.

 

Pirmoji laidos tema – autizmas. Visada naudinga sužinoti apie vaikų ligas, įvairius sutrikimus, išgirsti gydytojo nuomonę, tėvų patirtį auginant vaiką su vienokiu ar kitokiu sutrikimu. Gydytoja aiškiai ir konkrečiai išdėstė pagrindinius autizmo simptomus. Be galo žavėjausi berniuko mama, kuri daug apsiskaičiusi šio sutrikimo klausimais, pateikė nemažai naudingų patarimų tėvams, auginantiems vaikučius su autizmo sindromu.

 

Tikrai nežinojau, kad taip vėlai pastebimas šis sutrikimas. Bent jau šio berniuko atveju, tik apie 4 gyvenimo metus, kai tėvai sunerimo, jog vaikas dar nekalba, kaip tokio amžiaus vaikai turėtų. Pirmą kartą išgirdau, jog delfinų terapija - tik laikinas efektas, kuris trunka vos porą savaičių. Kaip pati mamytė teigė, geriau ieškoti ilgalaikių priemonių, kurios pagerintų autizmu sergančių vaikučių būklę. Jie pasirinko augintinį – šunį. Taip pat iš šios temos sužinojau, jog autizmo sutrikimo vaikučiams yra taikoma speciali metodika – paveikslų knyga, norų lentelė. Na bent jau man tai viskas nauja ir įdomu buvo šioje temoje. Puikiai viskas išdėstyta, pakomentuota.

 

Antroji tema skirta kūdikių tėvams. Ši laidos tema turėjo suteikti daugiau pasitikėjimo jauniems, visko bijantiems tėveliams. Manau, jog dauguma tėvelių bijo kūdikio rengimo, ypač pirmosiomis jo gyvenimo dienomis, kai vaikutis atrodo toks gležnas ir trapus. Baisu pakelti rankytę, pasukti galvytę, kad tik ko blogo nepadarytume mažyliui.

 

Tema - kūdikių rengimas turėjo išsklaidyti daugelį abejonių ir baimių. Šaunioji masažistė, ji man labai patinka dėl mokėjimo bendrauti su kūdikiais, patarė, kad vaikutį rengiant reikia jį vartyti nuo vieno šonelio ant kito. Tokiu būdu gaunama trejopa nauda - vaikutis aprengiamas, jis mankštinasi ir iš visų pusių pažįsta pasaulį. Dar vienas geras patarimas rengiant vaikutį – kantrybė. Kai kuriems vaikučiams didžiausia kančia yra rengtis, o tėveliams didžiausia kančia rengti, kai vaikutis nesiduoda tai daryti. Tada tėvams tenka nelengva užduotis visa tai paversti žaidimu.

 

Trečioji tema... Hmm... Tiesą sakant, nelabai supratau jos prasmės ir reikšmingumo. Na nebent reikšminga tai, kad pamačiau Huggies Little Walkers pakuotę „atsitiktinai“ besivoliojančią ant žemės. Nežinau, ar čia sutapimas, ar ne, bet kiek laidelių esu mačiusi, tai trečioji tema būna pati „silpniausia“. Aš manau, jeigu jau daryti, tai daryti visu 100 procentų, o ne „taupyti“ reportažus kitoms laidoms.

 

Tikiuosi, paskutiniu savo komentaru laidos redaktorės nesupykdžiau. Na, bet kokia recenzija be kritikos, ar ne? :) 

05. Jun 2011, 18:15

👍 🌷

05. Jun 2011, 11:44

Sutinku dėl paskutinio reportažo 😀 👍