Ką veikti liepos 6-ąją: renginiai šeimoms

Ką veikti liepos 6-ąją: renginiai šeimoms

06. Jul 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dalinamės renginių idėjomis, kur nueiti ir ką pamatyti su visa šeima - Valstybės, Mindaugo karūnavimo dieną, liepos 6-ąją. 

VILNIUS

LIETUVOS ŠIMTMEČIO DAINŲ ŠVENTĖ

17 val. Dainų diena „Vienybė težydi“ Vingio parko estradoje.

Dainuosime, giedosime Dainų dieną visi – per 12 tūkstančių dainininkų estradoje ir tūkstančiai klausytojų – kartu su jais. Trijų dalių Dainų dienos programa pamažu išskleis pagrindines mūsų himno idėjas, tačiau svarbiausia bus visų – Lietuvoje ir pasaulyje gyvenančių lietuvių – drauge giedama „Tautiška giesmė“. 

14 val. Šventės dalyvių eitynės iš Katedros aikštės į Vingio parką.

Šimtmečio piknikas „Vilnius – Lietuvai“

Vilniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis skaniausiais patiekalais, vakare stebėti geriausių lietuvių atlikėjų pasirodymus, o 21 val. kartu su 4 mln. pasaulio lietuvių sugiedoti Tautišką giesmę.

23 val. laukia šventinis ir vienas didžiausių Vilniuje, šimtmečio vertas fejerverkas su specialiai jam sukurtu muzikiniu garso takeliu! Neries krantinė prie Baltojo tilto. 

BĖGIMAS „APLINK ŽALIUOSIUS EŽERUS“

Visus patriotiškai nusiteikusius bėgimo entuziastus prie Žaliųjų ežerų 29-ąją kartą sukvies vienas seniausiai organizuojamų bėgimų Lietuvoje – tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“. Bėgikų laukia speciali 11,7 km ilgio trasa gražiausiomis Žaliųjų ežerų vietomis. Bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“, skirtas Valstybės dienai ir „Žalgirio“ mūšio 608-sioms metinėms paminėti! Startas – 11.00 val. prie Žaliųjų ežerų paplūdimio.

GYVOSIOS ARCHEOLOGIJOS DIENOS KERNAVĖJE

Liepos 6-8 dienomis Valstybiniame Kernavės kultūriniame rezervate vyks 19-tas tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis.  Festivalyje dalyvaus eksperimentinės archeologijos meistrai, viduramžių karybos klubai, archajinės muzikos atlikėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos, Vengrijos, Rumunijos, Ukrainos ir Norvegijos. Renginio metu bus demonstruojami priešistorės ir ankstyvųjų viduramžių amatai, gyvenimo būdas, karyba, koncertuos archajinės muzikos kolektyvai. Vaikams ir jaunimui bus rengiami edukaciniai konkursai, atrakcionai ir archajiški žaidimai.

VALSTYBĖS DIENA VALSTYBĖS PAŽINIMO CENTRE 

Dalintis džiaugsmu ir šventine nuotaika bei minėti Valstybės dieną šiemet ypatingai kviečiamos šeimos. Su tėvais, seneliais, sesėmis ir broliais ar ilgą laiką nematytomis giminėmis pasinerkite į interaktyvų ir kūrybišką valstybės pažinimą.

11 val. 30 min., 13 val., 14 val. 30 min. ir 16 val. // Specialūs parodos „Nepamirštos ateitys: Lietuvos šimtmečio vizijos“ seansai. 45 min. trunkančio apsilankymo metu, pasitelkiant moderniausias šiuolaikines technologijas, parodoje pristatomos netikėtos ir drąsios tarpukario, sovietmečio ir šiandieninės Lietuvos vizionierių idėjos.

13 val. – Į Valstybės pažinimo centrą grįžta pasiilgti "Teatriukas" aktoriai bei spektaklis „Žalia gyva“! Žalia gyva – senas vaikų žaidimas. Jį Vilniuje ir apylinkėse žaidė pokario vaikai – bet kuriuo momentu vaikas galėjo ištarti „žalia gyva“ ir draugas turėjo parodyti prie savo kūno glaudžiamą žalią, gyvą lapą ar gėlės žiedą. Žiemą tai buvo nelengva užduotis! Pasitelkusi nuotraukas, literatūrinę medžiagą (G. Mareckaitės prisiminimų knygą „Šiapus ir anapus Vilniaus vartų“), gyvus prisiminimus spektaklio kūrybinė grupė sudėliojo originalų scenarijų, kurio veikėjai – įvairių tautybių ir laikotarpių mažieji Vilniaus gyventojai. Kūrybą, prisiminimus, gerą nuotaiką ir Lietuvos bei kiekvieno mūsų istoriją jungiantis pasirodymas – liepos 6 d., 13 val.

GRAŽIAUSIŲ VASAROS GĖLIŲ PARODA VILNIAUS BOTANIKOS SODE

Valstybės dienos šventės proga Vilniaus universiteto botanikos sode vyks gėlių paroda. Bus galima pamatyti tuo metu žydinčias gėles: lelijas, viendienes, rožes, hortenzijas, raganes, smilginius augalus bei visus kitus, kurie tuo metu žydės. Paroda vyks VU Botanikos sodo Muziejuje (Kairėnų g.45, Vilnius): Liepos 6 d. 10.00-19.00 val.

KAUNAS

Lietuvos šimtmečiui – šimto oro balionų skrydžiai

 20180704180337-78507.jpg

Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga į Kauną atkeliauja neregėto masto šventė „Su laisvės vėju“ – liepos 5–8 d. rytais ir vakarais laikinosios sostinės padangę užtvindys šimtas spalvingų kupolų. Tačiau iš Nemuno salos kilsiantys oreiviai ne tik džiugins kauniečių ir apylinkių  žmonių akis – bus siekiama dviejų Lietuvos rekordų. Vienas jų – didžiausias į orą pakilusių karšto oro balionų skaičius – tarsi savaime suprantamas, užtat kitas – liepos 6-osios pavakare numatomas skrydis su 100 metrų ilgio vėliava – pareikalaus didelių puikaus piloto Vytauto Samarino pastangų ir meistriškumo. Erdvėje išsiskleisianti rekordinio ilgio trispalvė bus, kaip galima numanyti, įspūdingiausias renginio akcentas.

Šimtmečio šeimų festivalis Raudondvaryje

20180704180451-52076.jpg

Čia liepos 6-ąją rengiamas Šimtmečio šeimų festivalis, kuriame netrūks aktyvaus laivalaikio pramogų ir vaikams, ir suaugusiems, pakilią šventinę nuotaiką kurs „Original Copy“, Tadas Juodsnukis, Beatrich bei Jurgis Didžiulis. 21 val. kartu su visa Lietuva giedosime tautišką giesmę. Festivalį vainikuos Tartu Birgbendo koncertas. 

KLAIPĖDA

11.00 IŠKILMINGA EISENA 
nuo Tautinių kultūrų centro iki Kruizinių laivų terminalo

12.00 IŠKILMINGAS VALSTYBĖS VĖLIAVOS PAKĖLIMAS
JACHTOS „AMBERSAIL“ SUTIKIMAS
Kruizinių laivų terminale

14.00–17.00 Intelektinė, kūrybinė ir sportinė olimpiada „ISTORIJOS GALIŪNAS“
Karlskronos aikštėje

VIII Europos senjorų šokių festivalio „ŠOKIŲ PYNĖ LIETUVAI“ dalyvių koncertai

13.30 Prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“
18.00 Debreceno aikštėje 

20.00 KAUNO BIGBENDO KONCERTAS
Solistai Rafailas Karpis ir Jurgis Brūzga
Prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“

21.00 GIEDAMAS LIETUVOS HIMNAS
Prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“ ir Kruizinių laivų terminale prie jachtos „Ambersail“

Pasidalinkite savo miesto ir miestelių renginiais!