Kada pradėjote pratinti vaikutį naudotis puoduku?

Kada pradėjote pratinti vaikutį naudotis puoduku?

22. May 2015, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vasara, ne tik atostogų ir kelionių metas, bet ir dažnai atsidaro namų mokykla, kurioje mažylis mokosi pirmo svarbaus "mokslo" - kaip naudotis puoduku. 

Šį šeštadienį "Mamyčių klubo" laidoje ir šnekėsime apie tai - kada pradėti ir skelbsime eksperimentą! Kokį? Sužinosite jau šį šeštadienį, o dabar kviečiame pasidalinti patirtimi - kada jūs pradėjote vaiką pratinti naudotis puoduku ir kaip sekėsi?

Natele Natele 22. May 2015, 20:07

Abu savo vaikučius pradėjau sodinti nuo pusės metukų ant puoduko (kai tik išmoko sėdėti). Sūnus niekada neprieštaraudavo ir neretai sėkmingi pasisėdėjimai būdavo. Jau 1m. 2mėn. pats pradėjo prašytis. Bet po kelių mėnesių staiga atsirado baimė puodukui... Manau, kad prieš pradedant šildymo sezoną daugiabutyje (tuo labai bjauriai šaltu laikotarpiu) buvau pasodinus ant šaltoko puoduko ir tai galėjo būti nemalonu vaikui. Puoduko prisijaukinimas iš naujo užtruko apie 2 mėn.
Dukrytės pasisėdėjimai ant puoduko retai kada sulaukdavo rezultato... Klozeto vaikiškas dangtis irgi nesulaukė pasisekimo... Dažniausiai ant puoduko sėsdavo tik pažaidimui. Puodukas staiga tapo geru draugu tik kai suėjo 2m. 3mėn. Tuo pat metu pasisekimo sulaukė ir visi viešieji tualetai 😀. Matyt dukrytei labai įdomu buvo mūsų išvykos metu matyti vis skirtingus WC 😀, tad gan dažnai prašydavos ir visai be reikalo 😀 .

Jovita Vladičkienė Jovita Vladičkienė 22. May 2015, 16:02

Supažindinome dukryte su puoduku metukų laiko, tačiau išmokti daryti savo reikaliuką, sysių ar kaką užtruko. Labai nenorėjo, nors labai stengiausi, tąčiau pripratinti negalėjau, dukrytė puoduko nepripažino. Nupirkome pagalbininką ant klozeto. Žiūrim, kad jei visai patiko, pabandė užlipti ir nulipti, tada parodžiau, kad užlipus reikia mauti kelnytes ir daryti sysiuką. Prie šito pagalbininko pratinomės nesunkiai, tai užtruko mūms apie mėnesiūką. Pilanai išmoko būdama 2 metukų. 😀 ❤ Ir vis dėl to, iš patirties sakau, kad neverta prievartauti vaiko sėstis ant puoduko, jei jis to nenori, ateis laikas vaikutis pats ar pati atsisės ant puoduko. 😀

lina_baj lina_baj 22. May 2015, 06:44

Supažindinau su puoduku kokių metų sūnų, nuo 1 metų 4 mėn. pradėjom pratintis ir sakyčiau eigoje pripratom. Pradėjus eit į darželį 2 metų teko grįžt prie sauskelnių pradžioje, labiau dėl auklėtojų požiūrio, bet vėl viskas susitvarkė.