Kaip apsiginti nuo uodų: 5 patarimai

Kaip apsiginti nuo uodų: 5 patarimai

11. Jun 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Uodų, o tiksliau, uodžių įkandimų šiltuoju metų laiku tikrai netrūksta nei mažam, nei dideliam. Tam, kad šie mašalai nesugadintų smagios išvykos ar pasibuvimo gamtoje, prisiminkite keletą svarbių dalykų, kurie padės nuo jų apsisaugoti.

 

1.Venkite vandens telkinių.

 

Norint išvengti uodų įkandimų, nereikėtų būti tose vietose, kuriose yra vandens telkiniai, kur šlapia ir drėgna. Tai ypač rekomenduotina uodams alergiškiems vaikams ir suaugusiems.

 

2.Tinkamai apsirenkite.

 

Labai svarbus yra apsirengimas. Šviesūs rūbai pritraukia uodus. Uodai yra aktyvūs iš ryto, prieš saulės tekėjimą, tol, kol nėra labai karšta. Taip pat jie kanda vėlai vakare, nusileidus saulei. Tada atitinkamai ir apsirenkite.

 

3.Naudokite repelentus.

 

Patartina juos pirkti vaistinėse ir pasikonsultuoti su vaistininku, koks tinkamiausias kūdikiams, didesniam vaikučiui ir suaugusiam.

 

4.Uodus atbaido ir įvairūs eteriniai aliejai

 

Be repelentų, kurie ne visada tinkami alergiškiems žmonėms, specialistai rekomenduoja naudoti ir citrusinius aliejus, kedro, eukalipto, terpentino kvapus, kurie uodus atbaido.

 

5.Tinkleliai nuo uodų

 

Specialūs tinkleliai nuo uodų apsaugos esant namuose, jie kabinami ant durų ar langų. Na o jei išriedėjote į gamtą su vežimėliu, tinklelį galėsite pakabinti ant jo ir tokiu būdu apsaugosite mažylį nuo uodų įkandimo.

 

Kaip nuraminti niežtinčią odą:

 

-galite naudoti tam skirtus, vaistinėje įsigytus tepaliukus (pvz. Fenistil)

 

- galite naudoti liaudiškas priemones – niežtinčią vietą patepkite sutrintais svogūnais arba trinta žalia bulve.

 

-išbandykite ir arbatmedžio aliejų, kuris padeda ir profilaktiškai, ir pasitepti jau uodui įkandus.

 

Kokių jūs žinote būdų apsisaugoti nuo uodų įkandimo?

 

11. Jun 2013, 11:50

dar girdejau toki recepta tik paciai dar neteko isbandyti. cinamono lazdele, gvazdikeliu, levandos aliejuko ir siek tiek vandens pavirti siek tiek ir teptis kad jaustusi kvapas, sako uodai nemegsta cinamono 😉