Kaip apsipirkti iš ne lietuviškų el.parduotuvių?

Kaip apsipirkti iš ne lietuviškų el.parduotuvių?

04. Oct 2021, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

XXI amžiuje apsipirkti užsienyje tapo labai paprasta. Užtenka vos kelių paspaudimų, norint užsisakyti prekių iš kito pasaulio krašto. Internetinių parduotuvių ir elektroninių mokėjimų eroje neapsiribojame tik vidaus verslo subjektų pasiūlymu. Skaičiuojama, kad 8 iš 10 lietuvių apsiperka internetu ir didžioji dalis pateikia užsakymus užsienio internetinėse parduotuvėse. Tačiau ne visi žino, kad į prekės kainą ir siuntimo išlaidas neįskaičiuoti muitai ir PVM. Apsipirkti užsienyje darosi vis lengviau, tačiau ką reikėtų žinoti norint pasinaudoti šia galimybe?

Kodėl lietuviai mėgsta apsipirkti užsienyje? Pasirodo, kad Didžiojoje Britanijoje už tuos pačius išskirtinius kvepalus, firminę palaidinę ar pasaulinio dizainerio rankinę mokėsime daug pigiau. Be to, užsienio internetinės parduotuvės siūlo daugiau produktų nei vietinės. Ką lietuviai užsisako internetu užsienio internetinėse parduotuvėse? Tyrimai rodo, kad populiariausia yra elektronika - išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir pan.

Greitas ir patogus apsipirkimas

Apsipirkti internetu yra paprasta. Raskite prekę užsienio internetinėje parduotuvėje, įdėkite ją į krepšelį, įveskite savo duomenis užsakymo formoje, sutikite su taisyklėmis ir atlikite operaciją. Internetinės parduotuvės siūlo daugybę mokėjimo būdų . Paprastai mes turime galimybę pasirinkti greitą banko pavedimą arba suvesti mokėjimo kortelės duomenis. 

Įstatymas gina pirkėjus internete

Jei perkate patikrintose parduotuvėse, rizika būti apgautam yra minimali. Įstatymas suteikia pirkėjui daugybę galimybių. Štai paprasčiausias pavyzdys: produktas neatitiko jūsų lūkesčių? Galite jį grąžinti nenurodydami jokios priežasties. Jūs turite tai padaryti 14 dienų, pradedant nuo kitos dienos po to, kai paketas jums buvo pristatytas. 

Ar saugu apsipirkti internetu?

Pirkimas internetu yra saugus , tačiau šis saugumas taip pat priklauso nuo jūsų. Bankas veikia kaip tarpininkas tarp pardavėjo ir pirkėjo. Tai garantuoja sandorio saugumą. Pastaruoju metu bankai dar labiau padidino saugumo lygį. Dabar norint prisijungti prie internetinės bankininkystės reikia dvigubo patvirtinimo. Prieš mokėdami už pirkinius, turite įvesti ne tik slaptažodį, bet ir kodą iš SMS žinutės arba naudoti mobiliojo telefono autorizaciją.

Kaip saugiai pirkti internetu?

Venkite internetinių parduotuvių, neturinčių saugumo sertifikato - tai patvirtina ši būdinga žalia spyna svetainės adreso juostoje. Jei jo nėra - jūsų duomenis gali perimti ir naudoti trečiosios šalys. Tai ypač pasakytina apie kredito kortelės duomenis.

Pirkimas internetu užsienio parduotuvėse – siuntimo galimybės

Apsipirkimas internetu daugelį vartotojų dar baugina dėl nežinomybės, kaip gauti išsirinktą prekę. Dabar Lietuvoje dėka spartaus kurjerių darbo savo siuntos iš įvairių šalių galima lengvai sulaukti per kelias darbo dienas. Žinoma, importuojant prekes iš užsienio yra keletas svarbių aspektų, į kuriuos būtina atsižvelgti, t. y. muitas, leidžiami gabenti produktai ir visi su siunta susiję dokumentai. Patogu yra tai, kad visą informaciją apie siuntą ir jos kelią galima lengvai rasti internete, o siuntos dokumentus sutvarkyti savarankiškai kelių mygtukų paspaudimais išmaniajame įrenginyje.