Kaip dažnai ir tinkamai keisti sauskelnes?

Kaip dažnai ir tinkamai keisti sauskelnes?

21. Feb 2013, 00:00

Atrodo, ko jau ko, o sauskelnes mažyliui visi mokame pakeisti. Tačiau galbūt ne visi žinome, kaip tinkamai jas keisti ir kaip dažnai, kad mažylio odelė neparaustų.

 

Kaip prižiūrėti vaikučio užpakaliuką?

 

Kūdikio užpakaliuko ir tarpkojo oda turi būti sausa ir švari, todėl reikia dažnai keisti sauskelnes.

 

Tam, kad išvengtumėte sauskelnių dermatito, leiskite kuo dažniau mažylio odai pakvėpuoti – darykite oro vonias. Vaistinius tepaliukus naudokite tik tada, kai tikrai būtina ir tik pagal gydytojo rekomendacijas.

 

Kaip dažnai keisti sauskelnes?

 

Sauskelnes reikėtų patikrinti prieš kiekvieną maitinimą. Jeigu kūdikis pasituštino arba sauskelnės pilnos šlapimo, jas reiktų pakeisti, o kūdikio užpakaliuką nuplauti.

 

Pirmą gyvenimo mėnesį naujagimiai šlapinasi labai dažnai, ne mažiau 6 kartų per parą, taip pat gali po kelis kartus tuštintis, todėl sauskelnes keisti reikia tikrai dažnai, kartais net penkiolika kartų per parą. Vėliau, kūdikiui augant, jis tuštinasi ir šlapinasi rečiau.

 

Kur dėti panaudotas sauskelnes?

 

Panaudotas sauskelnes galima išmesti į paprastą šiukšliadėžę, tik prieš tai jas turime suvynioti taip, kad turinys liktų viduje, neiškristų ir neišteptų. Nepamirškite plautis rankų po vystymo, kai išmetėte sauskelnes ar sutvarkėte vystymo stalą.

 

Keičiant sauskelnes, būtina žinoti:

 

-keiskite mažyliui sauskelnes ne rečiau, kaip kas tris-keturias valandas iki keturių mėnesių amžiaus, vėliau pagal būtinybę.

 

-keičiant sauskelnes, nuplaukite vaikučio užpakaliuką po tekančiu vandeniu, švelniai nusausinkite, palikite jį kelioms minutėms nuogą, kad užpakaliuko odelė pailsėtų ir „pakvėpuotų“.

 

-karštą vasaros dieną oro vonias darykite dažniau.

 

-kaskart apmaukite vaikučiui tik švarias sauskelnes.

 

Kodėl negalima naudoti sauskelnių antrąkart?

 

Panaudotos, nors ir švarios, sauskelnės gali pakenkti jūsų vaikučiui, nes išsausėjusi sauskelnių medžiaga tampa kieta ir gali sudirginti jūsų mažylio odelę. Esminė higienos taisyklė – vienkartinis sauskelnių naudojimas.

Huggies® Super Dry