Kaip dažnai keisti sauskelnes: kineziterapeutės patarimai

Kaip dažnai keisti sauskelnes: kineziterapeutės patarimai

14. Jul 2012, 09:00

Kaip teisingai užmauti (ar užsegti) mažyliui sauskelnes? Kaip dažnai jas reikia keisti? Nuo ko tai priklauso? Apie tai Mamyčių klubą konsultuoja fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė Miroslava Poimanskaja.

 

Kaip teisingai užmauti sauskelnes?

 

Kineziterapeutės patarimai:


-Jei jūsų mažylis dar visai mažutis, paguldykite jį ant nugaros, viena ranka paimkite abi jo kojytes, šiek tiek pakelkite, kad galėtumėte pakišti sauskelnes.

 

{smallpic:1}

{smallpic:2}

 

-Išlyginkite sauskelnių nugarinę dalį, ištiesinkite kraštelius.

 

-Kai užlipdysite abu lipdukus, patikrinkite, ar nespaudžia sauskelnės vaiko pilvuko – tarp pilvuko ir sauskelnių turi tilpti jūsų vienas pirštas.

 

-Patikrinkite, ar neužsilenkusios sauskelnių raukšlytės ties kirkšnimis, šonuose ir pan.

 

{smallpic:3}

 

Kaip dažnai reikia keisti sauskenes?

 

Pasak kineziterapeutės M.Poimanskajos, tai priklauso ir nuo oro temperatūros, ir nuo pačios sauskelnių kokybės, ir nuo mažylio odelės jautrumo.

 

"Jei oro temperatūra yra iki 20-22 laipsnių šilumos, sauskelnes galite keisti ir kas 3-4 valandas. Tiek laiko gali mažylis būti su sauskelnėmis, kurios yra Premium ar Liuks klasės. Tačiau jei mažylis dėvi ekonominės klasės sauskelnes, kurios yra prastesnės kokybės – keisti jas reikia ne rečiau kaip kas dvi valandas", - paaiškino specialistė.

 

Ir dar pridūrė - jei oro temperatūra aukšta, tvanku, arba vaikutis serga ir karščiuoja, net ir aukštos kokybės sauskelnes reikia keisti dažniau, nei kas tris valandas.