Kaip dažnai reikia keisti sauskelnes?

Kaip dažnai reikia keisti sauskelnes?

13. Jun 2012, 00:00

Prieš ketverius metus gydytojas patardavo, jeigu vaikutis tik pasisiojo, tai reikia keisti sauskelnes kas tris valandas. Jeigu padarė "rimtą reikaliuką", pakeisti nedelsiant.

 

Tačiau laikai keičiasi ir tobulėja sauskelnės.

 

Pavydžiui, Huggies sauskelnės nepalyginamai pasikeitė - kokios buvo anksčiau, o kokios tapo dabar - gerokai kokybiškesnės. Ant daugelio pakuočių parašyta, kad sauskelnės sugeria drėgmę iki 12  valandų.

 

Todėl taupumo sumetimais kai kurios mamos ir nekeičia taip dažnai, pakeičia tik 3-4 sauskelnes per dieną (nekalbant apie naujagimius). Ir, rodos, nieko vaikų užpakaliukams nenutinka, odelė sausa, neparaudusi.

 

Tad kaip reikia iš tiesų elgtis?

Kaip dažnai jūs keičiate sauskelnes savo mažyliams? 

 

Mama Asia

gintarerei gintarerei 13. Jun 2012, 11:24

mes irgi keiciam sauskelnes kas 2-3 valandas. I laikrodi irgi neziurim, bet toks maziuko ritmas, kad diena jis miega taip, tai tik atsikelia ir pakeiciam 😀 Nakti keiciam 1-2 kartus, priklauso nuo pabudimo.
Aisku kai buna nemiegadieniai, tai pakeiciam kartais ir dazniau, nes judedamas maziukas ir "prisipurpsi" ir pasitustina 😀

13. Jun 2012, 10:17

Mes sauskelnes keiciam kas dvi valandas,jei pakakoja tai ir dazniau.

13. Jun 2012, 09:19

Keiciant sauskelnes i laikrodi tikrai neziuredavau. Tiesiog paciupinedavau sauskelnes ir suprasdavau kada jas reikia keisti.

13. Jun 2012, 08:40

nu tikrai kas tris valandas nekeisdavu, tiesiog nebuvo tam poreikio, matyt sisiuko mažai būdavo 😀 daug kas priklauso nuo pačių sauskelnių r t.t.,