Kaip išsirinkti tinkamas sauskelnes?

Kaip išsirinkti tinkamas sauskelnes?

11. Jul 2012, 09:00

Smagiame Huggies vasaros vakarėlyje, vykusiame fizinės medicinos ir reabilitacijos centre "Gemma", kineziterapeutė Miroslava Poimanskaja papasakojo daug naudingų dalykų. Vienas iš jų - kaip išsirinkti tinkamas sauskelnes mažyliui?

 

Kai šiais laikais parduotuvėse mirga marga įvairių rūšių sauskelnių, tėveliai neretai sutrinka, kokias geriau pasirinkti.

 

Rinkitės individualiai

 

Pirmiausia, renkantis sauskelnes, kineziterapeutė Miroslava Poimanskaja patarė atkreipti dėmesį į tokį sauskelnių dydį, kuris tikrai atitinka jūsų mažylio svorį (praėjusiame straipsnyje kalbėjome apie atskiras sauskelnių klases - ekonomines, premium ir liuks klasės)

 

„Reikia žiūrėti, kad nebūtų sauskelnės per didelės, nes priešingu atveju, pro šonus pratekės skystis. Ir žinoma, jos neturi būti per mažos, nes mažyliui trins ir dirgins odelę“, - patarė kineziterapeutė.

 

Tačiau, kaip pastebėjo kineziterapeutė, visi mažyliai yra individualūs. Tad nors vaikučiai svorį turi tokį patį, tačiau jų kūno sudėjimas gali būti skirtingas.

 

{smallpic:1}

 

Geriau rinktis vos didesnes, nei per mažas

 

"Todėl vienam mažyliui, pavyzdžiui, 3 dydžio sauskelnės tiks, o kitam vaikučiui, kuris yra šiek apkūnesnis ir putlesnis, jau reikės vienu dydžiu didesnių sauskelnių. Kiekvienu atveju reikia žiūrėti individualiai. Jei labai sunku atitaikyti tinkamą dydį, tuomet geriau rinktis vos didesnes, nei per mažas ir veržiančias sauskelnes, su kuriomis mažyliui bus labai nepatogu judėti“, - patarė specialistė.

 

Naujagimiams - sauskelnės su specialia iškirpte

 

O jei auginate naujagimį ir jo bambutė dar nesugijusi, specialistė patarė naudoti specialias, naujagimiams skirtas sauskelnes, turinčias iškirptę priekinėje dalyje:

 

"Ji skirta tam, kad nešustų bambutė ir greičiau sugytų. O jei tokio iškirpimo sauskelnėse nėra, reikia pačioms atlenkti sauskelnių priekinę viršutinę dalį, kad bambutė nebūtų uždengta ir galėtų „kvėpuoti“".

 

Mamyčių klubas rekomenduoja rinktis:


Patobulintas Huggies Newborn sauskelnes su drėgmės indikatoriumi