Kaip pasiruošti MK gimtadieniui?

11. Jun 2013, 14:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Svarbiausia, visi laikome kumščius, nykščius, kalbame gerus žodžius ir siunčiame teigiamas mintis... geram orui :) Taip, gimtadienis planuojamas lauke, Kartenos sodybos teritorijoje.

Žinoma, jei užklups lietus -spausimės pačioje sodyboje. Kol kas prognozės itin optimistiškos - ne per karšta, bet ir be lietaus. 

KOKIOS BUS PRAMOGOS?

Pagrindinis šventės akcentas ir “vinis” folklorinis ansamblis “Goštauta”, kuris ne tik rodys ką patys moka, bet ir mus išmokys įvairių liaudiškų ratelių ir žaidimų. Tad, būkite pasiruošę aktyviai dalyvauti ir gerai patrypti. 

Vienai dienai atidarysime tikrą fotostudiją, kuriai vadovaus ir visas šeimas įamžins mūsų narė Žaliaakė, kurios vardas Viktorija. Ji pasiryžusi nufotografuoti kiekvieną atvyksiančią šeimą, vėliau nuotrauką profesionaliai retušuoti ir atsiųsti tai šeimai elektroniniu paštu. Tad, prašom pasiruošti pozuoti! 

Stalo žaidimų parduotuvė D6 ikimokyklinukus ir tėvelius pakvies sulošti keletą partijų smagiausių stalo žaidimų tokių kaip Halli Galli ar Doble. Išbandykite ir gal atrasite naują vasaros pomėgį.

Taip pat “Makedo” konstruoktorių pagalba konstruosime patiems mažiausiems skirtą tunelį, kuriame jie galės landžioti ir dūkti. 

Kartu su vaikučiais norime sukurti ir geriausių palinkėjimų vėliavėlių girliandą, kuria galėsime puošti ne tik šį, bet ir kitus mūsų renginius. 

Ir žinoma, kaip be tradicinių apdovanojimų ir dar be tradiciškesnio gimtadienio torto? Žinoma, kad visa tai laukia jūsų. 

KAIP PASIPUOŠTI?

Tikriausiai daugelis spintos gilumoje neslepiate tautinių kostiumų, bet jeigu turite... Pasipuoškite! O jeigu kostimą kandys sugraužė, tuomet bent kokią menką detalę susiraskite - gal šiaudinė skrybėlė kur mėtosi, o gal ilgas sijoną turite... O jeigu jau visai nieko - bent nusipinkite vainikėlį. 

Nepamirškite ir kitų šeimos narių!

KĄ ATSIVEŽTI?

Nepavalgyti susirenkame, bet paskanauti lietuviškų gėrybių. Manau, kad kiekvienos iš mūsų močiutė ar mama turėjo savo ypatingą šeimos receptą. Pasidalinkite jo rezultatais su mumis. Svarbiausia, ne kiekis, o patiekalo ypatingumas. Ar tai bus grikių boba, o gal pagal specialų receptą keptas zuikis ar gardžiai raugtas agurkėlis? Išduosime, jog įdomiausio recepto autorės laukia dovanėlė.

Taip pat prašome kiekvienos mamytės atsivežti po komplektuką vienakartinių lėkštučių ir šakučių, tokį, kokio užtektų visai šeimai ir dar keliems jas pamiršusiems draugams. Juk skanauti reikės ne tik patiekalus, bet ir tortą. 

O kad piknikėlis būtų patogus, atsivežkite patiesalus, kurie skirti sėdėti ant žemės, nes muziejus suoliukų gausa negali pasigirti. 

KIEK LAIKO VISKAS VYKS?

Žinome, kad su vaikams ilgos išvykos nusibosta, tai manome, kad pradėję 12 val. baigsime apie 14.30 val. 

KUR TIKSLIAI ATVYKTI?

Kaip tksliai rasti Kartenos sodybą, papasakosime savaitės pabaigoje, o dabar pridedame Lietuvos liaudies muziejaus planą. Mes būsime Žemaitijos sektoriuje. Automobilius nemokamai galima palikti prie pagrindinio muziejaus įėjimo. 

 20130611094919-19111.jpg


Gimtadienyje planuoja dalyvauti ir mūsų mylimiausių laidelių vedėja Eglė Skrolytė. Gal pakeliui rasite jai kokią gėlytę... 

Laukiame Jūsų! 

JEI DAR NESATE MK GIMTADIENIO DALYVIŲ SĄRAŠE - REGISTRUOKITĖS! VIETŲ SKAIČIUS RIBOTAS!

13. Jun 2013, 17:22

As taip pat galvoju kazka paprasto padaryti 😀

12. Jun 2013, 17:03

na kaip nors

motinysteveza motinysteveza 12. Jun 2013, 16:42

man taip pat su patiekalais sunkoka... padarysiu paprastai, ką užkąsti, dar vaisių, daržovių...

12. Jun 2013, 14:49

Gal paprastai ką užkąsti galvojam, nes lt patiekalų net nežinau 😃

12. Jun 2013, 14:48

Na dėl aprangos tai tokio lietuviško kaip ir nėra pas mumis 😀 Dėl maisto mįslė, gal pavyks ką sugalvoti, net nžn . . . 😀

12. Jun 2013, 08:50

ar aš atvažiuosiu, parašysiu paskutinę dieną, nes po vienos procedūros niekaip nenustoju vemti, tai būtų nelabai smagu lakstyti su maišeliu visur...

11. Jun 2013, 18:43

o cia tiksliai,gintariniai karoliai😃 Abi mano panos turi,o as is mamos pasiskolinsiu 😀 Aciu uz ideja 😀

11. Jun 2013, 17:09

😃 prajuokinot 😃 aciu labai 😉 geros jums sventes ir gero oro 😀 as su jumis mintimis 😀

va va, Marija, pagimdytum MK gimtadienyje - būtų dviguba šventė 😀 Sėkmingos laukimo pabaigos ir lengvo gimdymo!

galite 😀 čia visi laukiami, ypač besilaukiančios mamytės 😀

11. Jun 2013, 14:51

Kad va vakar kai echo dare, tai sake, jau bet kada but pasiruosus, vandenu mazai jau, tai kaip ir laikas butu. vyrui kai paskiau kad jei dar busiu 2 in 1 noreciau nulekti, tai persikreipe ir pasake, kad ne, streso nei jam nei man jei ka nereikia 😃 tai va si kart teks pasuoti

motinysteveza motinysteveza 11. Jun 2013, 14:49

mano dukra lanko tautinius šokius ir turime rūbus. bet labai jau nepatogūs jie 😀 dukra pašoka koncerte ir visada persirengia, niekad nevakaroja su jais. būtų galima su jais atvažiuoti, pasirodyti, ir tiek. bet nei šitas, nei tas. manau, pakaks vainikėlių ir gintarinių karolių 😀

11. Jun 2013, 14:39

O klausimas jei vietoj vyro pasiimčiau jo seserį kuri greit turės leliuka?

Marija, atvažiuokite! Ar jau būsi gimdymo namuose? 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 11. Jun 2013, 14:22

Oi prajuokinote dėl apsirengimo 😀 Įdomu, gal kas nors ateis ir vilkintis tautinį kostiumą, gal kuris šoks ar dainuoja folkloriniame ansamblyje ar vaikučiai mokyklose. Na nebent iš ryto vainiką iš viksvų, smilgų nusipinkite - kaip gražu bus fotografuotis. Mes su kolege būtinai pinsime, eisime į pamiškę ir nupinsie bent kelis 😀 O dėl to, kaip atrasti Kartenos sodybą Rumšiškių muziejuje, nesijaudinkite - mes rytoj su Goda važiuojame apsižiūrėti ir tiksliai po to parašysime kur palikti mašinas, kur eiti ir kaip rasti 😀

11. Jun 2013, 14:22

gaila, kad negalesime dalyvauti...ech....

11. Jun 2013, 13:50

1 juostą tautinę turiu, net pati audžiau 😀☺ tik vat klausimas kur aš ją nukišau 😃

11. Jun 2013, 13:35

Isvis nieko is aprangos neturiu 😃 o del patiekalu net nezinau ka atsivesti reikes pasukti galva 😀

Mamyčių klubas Mamyčių klubas 11. Jun 2013, 13:20

Jei turite klausimų ar idėjų, minčių dėl šventės, rašykite. Labai laukiame, kada galėsime su jumis susitikti. Ech gerai pašėlsime, koks bebūtų oras, ar ne 😀