Kaip Simukas į Miegėnų kaimą keliavo...

Kaip Simukas į Miegėnų kaimą keliavo...

23. Apr 2012, 00:00

Simukas buvo labai jautrus ir rūpestingas berniukas, todėl net miegelio eidavo iš anksto pasiruošęs.

 

Per dienelę žaisdavo, kol nuvargdavo ir praalkdavo. Tai išreikšdavo surauktu veideliu ir nepasitenkinimo kupinais garsais, į kuriuos mamytė suskubdavo reaguoti, nes iš patirties žinojo, kad tai netrukus gali peraugti į pagalbos šauksmą tarptautiniu mastu, o tokio dėmesio mamytė nenorėjo.

Pirmoji pagalba prasidėdavo sauskelnių pakeitimu, tokiu būdu Simukas būdavo išvaduojamas nuo galimų nemalonumų susijusių su fiziologinėmis reikmėmis ir iš širdies pasimėgaudavo oro voniomis, kurios taip reikalingos kūdikio odelei. Aišku, Simukas to negalėjo žinoti, bet jis turėjo mamytę, kuri žinojo viską, ko reikia jos vaikui.

Šiek tiek pasispardęs ir pasikalbėjęs su vonios sienomis, Simukas rengdavosi. Iš pradžių Huggies sauskelnėmis, kurios turėjo mielus paveiksliukus, iš kurių mamytei labiausiai patikdavo tie su asiliuku (Simukui labiausiai patikdavo mamytė).

Būtina procedūra – pagulėjimas ant pilvuko. Mūsuose kalba, kad tai gerina kūdikių virškinimą bei stiprina nugarytės raumenis.

Tada „bodžiukas“, kuris tokio amžiaus vaikui turėjo atstoti apatinius, bei kojinytės, kad nesušaltų mažos kojytės. Viską užbaigdavo šliaužtukas, kurių Simukas turėjo daug, tad rengėsi pagal mamytės nuotaikas.

Šitaip pasipuošus galima sėsti prie pietų stalo. Šitam reikalui Simukas negailėjo nei jėgų, nei energijos. Simukas turėjo neeilinį apetitą ir , kalbama, kad per kartą galėdavo sukirsti net 180ml mišinuko, kas dviejų mėnesių kūdikiui yra iš tiesų nemažai. Kas kartą čiupdavo buteliuką ir siurbdavo pienelį su entuziazmu.

Sotus ir perrengtas vaikas yra laimingas vaikas.. o laimingi vaikai, kaip visi žino, yra geri vaikai. Liaudies išmintis sako, kad vaikai geriausi, kai miega dantimis į sieną. Kadangi Simukas buvo sotus ir perrengtas, buvo pasiruošęs pradžiuginti mamytę savo gerumu – neužtruko nė pusvalandžio, kai nukeliavo i Miegenų kaimą sapnelių ganyti. Ir tu, vaike, taip daryki, kaip Simukas daro ;)

 

Štai toks Simuko miegelio ritualas, kurį mama Kristina papasakojo fotobloge:

{fotoblog:2116}

 

Dalyvauk konkurse ir Tu. Visos jo sąlygos ir dovanos aprašytos

ČIA