Kalėdinės mugės: ar lankotės?

Kalėdinės mugės: ar lankotės?

14. Dec 2012, 08:00

Prieš Kalėdas rengiama daug kalėdinių mugių įvairiose miesto vietose. Ar lankotės jose?

 

Žinoma, Lietuvos miestai neprilygsta kai kuriems Vakarų Europos miestams, kuriuose Kalėdinės mugės prasideda dar gruodžiui neįpusėjus, kai miesto centrai prisipildo karštos arbatos, vyno ir meduolių kvapais, kai tokių mugių aplankyti suplaukia minios turistų.

 

Tradicijas kuria kauniečiai


Kalėdinė mugė jau ne pirmus metus rengiama Kaune, miesto širdyje prie Rotušės. Šiemet ji miestiečius džiugins nuo gruodžio 1 iki sausio 6 dienos. Kalėdų miestelyje įsikūrė 6 nameliai. Du nameliai, „Pasakų namelis“ bei „Dirbtuvėlės“, skirti pramogauti vaikams ir tėveliams.

 

Žaidimai ir pramogos nemokamos. Dar keturiuose galima įsigyti karštų blynų ar spurgyčių, šviežių bandelių, kvapnios arbatos ar kavos ir net karšto šokolado bei saldainių tiesiai iš „voveraitės“ rankų.

 

Vilniuje Kalėdų miestelis įsikurs tik per Kalėdas

 

Rotušės aikštėje Vilniuje Kalėdų miestelis veikti pradės gruodžio 25 dieną ir dirbs iki sausio 6 –osios. Kaip sako organizatoriai, jame visų lauks Kalėdų kvapas, šiluma ir, svarbiausia, skaniausi kalėdiniai saldumynai. Kalėdinio miestelio darbo laikas – nuo 12 iki 21 valandos.

 

Mugė originaliesiems

 

Gruodžio 15 ir 16 dienomis Kalėdų dvasia sklandys Daiktų viešbutyje (Ševčenkos 16A) Vilniuje, čia vykstantis Kalėdinis daiktų turgus garsėja originaliais dalyviais ir daikčiukais, kurių nerasite niekur kitur, tik čia. Šiemet čia dalyvaus 45 dalyviai, kurių siūlomi daiktai ne vieną privers nusišypsoti, o gal ir aiktelėti.

{smallpic:1}

 

Kalėdinis mainų turgelis


Šiandien gruodžio 14 -ąją, į Kalėdinį mainų turgelį jau trečius metus kviečia Prieraišiosios tėvystės centras Vilniuje (Vivulskio g.). 10 -14 valandomis čia laukiami visi. Kaip sako organizatoriai, turgelis bus, kaip visada, jaukus, naminis ir gausus. Kvepiantis cinamonine gilių kava ir moliūgų uogiene.

 

Ar turite tradiciją apsilankyti kalėdinėje mugėje?

 

 

 

neri neri 14. Dec 2012, 09:31

šiandien Panevėžyje prasideda kalėdinė mugė ,kuri truks tris dienas ,tad žadame apsilankyti . Pirmą kartą tokia mugė vyks po stogu ,anksčiau vykdavo aikštėje prie eglutės .