#Liknamuose: Karantinas pratęstas iki Velykų

#Liknamuose: Karantinas pratęstas iki Velykų

26. Mar 2020, 09:49 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dėl koronaviruso plitimo visuotinis karantinas Lietuvoje pratęstas iki balandžio 13 dienos imtinai. Anksčiau Ministrų kabinetas buvo nutaręs, kad karantino režimo šalyje bus laikomasi iki kovo 30 dienos.

Per karantiną apribotas išvykimas iš šalies ir atvykimas į ją, draudžiami žmonių susibūrimai, uždarytos kavinės, daugelis parduotuvių, neteikiamos įvairios paslaugos.

Šalyje įvedus karantiną mokyklose paskelbtos dviejų savaičių atostogos, o nuo kovo 30 d. pradedamas mokymas nuotoliniu būdu. Brandos egzaminų sesiją svarstoma nukelti, kai kurie egzaminai jau atidėti, o ketvirtokų, aštuntokų ir dešimtokų pasiekų patikrinimo atsisakyta, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Kaip sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, mokytis nuotoliniu būdu moksleiviams gali tekti ir iki mokslo metų pabaigos.

Anot premjero Sauliaus Skvernelio, nustatytas dviejų savaičių karantino pratęsimo terminas yra tik minimalus: „Jeigu mes elgsimės neatsakingai, tai turėsime situaciją, <...> kokia yra Ispanijoje arba Italijoje. Tai viskas yra mūsų rankose – kaip elgsimės, kaip laikysimės privalomų nurodymų, kaip laikysimės rekomendacijų“.

Vyriausybė taip pat kiek sugriežtino karantino sąlygas. Gyventojams rekomenduojama viešose vietose dėvėti apsaugines veido kaukes, respiratorius arba kitas nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, laikytis saugaus kontakto, vengti tiesioginio fizinio kontakto, paisyti asmens higienos reikalavimų.