Kauno klinikose gimė KETVERTUKAS!

Kauno klinikose gimė KETVERTUKAS!

22. Feb 2013, 00:00

Kauno klinikose praėjusią naktį gimė ketvertukas: trys berniukai ir mergaitė. Šis įvykis – neelinis, nes pastarąjį kartą ketvertukas Lietuvoje gimė daugiau nei prieš dešimtmetį.

 

Pirmasis naujagimis iš ketvertuko Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Gimdymo skyriuje gimė 2 val. 49 min. Vyriausias berniukas svėrė 965 g. Praėjus vos minutei, gimė ir antrasis berniukas, svėręs 1462 g. Trečiojo berniuko svoris siekė 1344 g. Paskutinė iš ketvertuko gimė 1241 g svorio mergaitė. Jos gimimo laikas užfiksuotas 2 val. 51 min.

 

Medikų teigimu, visi keturi naujagimiai ir mama jaučiasi gerai, rašo kauno.diena.lt. Akušerijos ir ginekologijos klinikos Akušerijos skyriaus vadovas Vladas Gintautas pasakojo, kad tai pirmasis moters nėštumas ir pirmieji vaikai šioje šeimoje.

 

Jis užsiminė, kad moters nešokiravo žinia, jog ji iškart taps keturių vaikų motina, nors šios šeimos giminės istorijoje nėra pasitaikę trynukų ar ketvertuko.

 

Moteriai buvo atliktas Cezario pjūvis, kaip dažniausiai būna daugiavaisio nėštumo metu. Kūdikiai gimė 31 nėštumo savaitę. 

 

Ketvertuko gimimas – išskirtinis atvejis, pasitaikantis tik vieną kartą iš 500-700 tūkst. gimdymų. Lietuvoje per metus gimdo apie 30 tūkst. moterų.

 

Šeimą, kuriai praėjusią naktį Kaune gimė ketvertukas, pasveikino ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.