„Knygiukai į pagalbą vaikams“ - padės įveikti emocinius iššūkius

„Knygiukai į pagalbą vaikams“ - padės įveikti emocinius iššūkius

20. May 2020, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga vaikų ir jaunimo literatūros pažinimo programa Vaikų žemė kartu su VšĮ Vaiko psichologijos centras bei Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos IBBY Lietuvos skyrius pristato Lietuvos knygų autorių sukurtus „Knygiukus“, kuriuos nemokamai galėsite atsisiųsti internetu nuo birželio 1 d.!

KNYGIUKAS – tai rašytojo ir iliustruotojo dueto sukurta istorija, skirta 4-9 metų vaikams, papasakota iš vieno A4 formato lapo išlankstomoje šešių puslapių knygelėje. „Knygiukai“ – knygų kūrėjų dovana visiems, kurią parsisiųsti iš interneto svetainės, atsispausdinti ir susilankstyti galės bet kuris namuose esantis vaikas.

Prie projekto „Knygiukai į pagalbą vaikams“ prisijungė daugiau nei 50 Lietuvos iliustruotojų ir rašytojų, kurie į kūrybines poras suskirstyti atsitiktine tvarka. Tai – socialinis projektas, prie kurio knygų kūrėjai prisijungia neatlygintinai. Tarp projekto dalyvių yra ir vaikų mylimos knygos „Laimė yra lapė“ autorės Evelina Daciūtė ir Aušra Kiudulaitė, puikiai žinoma „Kakės Makės“ kūrėja Lina Žutautė, „Sibiro haiku“ kūrėjos Jurga Vile ir Lina Itagaki - Artist, rašytojas, bardas, kino režisierius ir dramaturgas Vytautas V. Landsbergis, rašytoja Vaiva Rykštaitė, daugelis kitų puikiai žinomų vaikų knygų autorių ir iliustruotojų.

Šio projekto tikslas – ne tik praskaidrinti vaikų kasdienybę, bet ir įveikti sunkų karantino etapą, atrandant skaitymo džiaugsmą.

PLAČIAU APIE TAI->>