Knygos „Šeimos albumas“ pildymas – reabilitacija kiekvienai porai + LAIMĖK!

Knygos „Šeimos albumas“ pildymas – reabilitacija kiekvienai porai + LAIMĖK!

28. Jul 2016, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Simona Krasauskienė pernai sėkmingai debiutavo su knygomis „Nuotakos biblija“ ir „Vestuvių planuoklis“, o šią savaitę Lietuvos knygynus pasieks nauja jos knyga, skirta šeimai, – „Šeimos metraštis“. Leidykla „Alma littera“ išleido šeimai skirtą pildymo albumą, kurio galiniame viršelyje sakoma: „yra daug gražių šeimų istorijų, bet jūsų asmeninė – nuostabiausia, tiesa? Užrašykite ją.“

Knygos pildymas šeimos terapija

„Šeimos albumas. Svarbiausi mūsų gyvenimo įvykiai“ – tai knyga, kurią norės pildyti visos šeimos. Knygoje tarsi trafaretai pradėti sakiniai, nubraižyti žemėlapiai, sudėtos anketos su klausimais, palikta vietos nuotraukoms, parašytiems meilės laiškams, receptams ir kt. Tokią knygą būtina turėti kiekvienai šeimai kaip savo metraštį, kuriame bus saugomi visi svarbiausi įvykiai, datos, nuotraukos, o prisiminimai lengvai grįš bevartant šį pačių pildytą albumą. Įdomu tai, kad knygos autoriais tampa ne tik moteris ir vyras, bet ir jų atžalos. 

Knyga suskirstyta į skirtingus gyvenimo etapus: jis ir ji iki susipažinimo, jų meilės istorija, vestuvių planavimas, vaikų laukimas ir gimimas, bendras šeimos gyvenimas. „Tokia knyga ne dūlės lentynoje, o bus nuolat pildoma, visada perverčiama ir svarbiausi šeimos gyvenimo momentai nuolat gyvuos. Šiuolaikinėje skubančioje visuomenėje žmonės nespėja kurti prisiminimams laikmenų, mūsų nuotraukos skaitmeninėje tikrovėje dažnai taip ir dulka megabaitų kapinynuose, kol visiškai dingsta. Knyga, pildoma su tušinuku ir begaline meile artimam, tampa tikra šeimos relikvija, kuri gali būti perduodama iš kartos į kartą“, – pasakoja knygos sudarytoja Simona Krasauskienė. 

20160704092223-87227.jpg

Iljos Sivakofo nuotr.

Tai ketvirtoji autorės knyga šeimai 

Simona Krasauskienė – sėkmingai išleistų šeimos knygų kūrėja, gerokai anksčiau pristatytas vestuvių planuoklis „Mūsų vestuvės“, pernai išleistos net dvi šios viešųjų ryšių specialistės knygos „Nuotakos biblija“ ir „Vestuvių planuoklis“ sulaukė didelio susidomėjimo vestuvių rinkoje ir būsimos nuotakos, o dažnai ir jaunikiai, be šių knygų neišeina iš knygynų. „Šeimos albumas. Svarbiausi mūsų gyvenimo įvykiai“ – jau ketvirtoji kūrėjos knyga. Moteris kuria knygas šeimoms ir jau kitąmet vėl laukiama naujos Simonos knygos.  

„Tyrimai atskleidžia, kad šeimos mažai skiria laiko vaikams ir vienas kitam, kad buvimas kartu tampa prabanga, remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, kas antra Lietuvos šeima skiriasi, imamasi įvairiausių šeimos terapijų: tėvai mokomi žaisti su vaikais, o mylimieji mokosi būti kartu ne kino salėje tamsoje, o vienas priešais kitą žiūrėdami į akis. Tokiame pasaulyje knyga apie kiekvieną šeimą yra tiesiog būtina. Joje telpa visas asmenybių pristatymas, šeimos kelionių žemėlapis, vestuvių ir krikštynų prisiminimai, brangiausi vaikų žodynėliai, meilės laiškai, besilaukiančios moters nuotraukos ir viskas, kas svarbu“, – mintimis dalijasi Simona Krasauskienė. 

KONKURSAS

Komentuokite, kaip jūs įamžinate šeimos prisiminimus, istorijas ir įdomiausio atsakymo autorei liepos 28 dieną įteiksime šią ypatingą knygą - „Šeimos albumas“!

Sėkmės

reaqua reaqua 26. Jul 2016, 13:09

Nuotraukos, istorija, genealogija - mano arkliukas, džiaugsmas širdžiai ir palikimas ateities kartoms!
Esu sukūrusi giminės medį, kuriame yra 500 asmenų (aišku dalis asmenų yra be vardų ir pavardžių, nurodyta tik lytis, kadangi močiutės jau neatsiminė...) Nuo vaikystės klausydavausi močiučių pasakojimų, rinkau informaciją apie savo giminaičius. Šiuo metu esu susisteminusi viską - kompiuterine programa parengtas giminės medis, parengtas segtuvas, kuriame detaliai aprašyti mano seneliai, proseneliai, proproseneliai, jų gyvenimo istorijos, tiek, kiek papasakojo močiutės, pridėjau nuotraukas, turimus dokumentus. Tai yra NEĮKAINOJAMA!
Apie savo darbą (nors ir paprastai padarytą, taip kaip suprantu, taip, kaip moku) pasakoju kuo daugiau žmonių, bet ne tam, kad pasigirčiau, kokia aš šaunuolė. Tam, kad ĮKVĖPČIAU! Gal iš 50 žmonių bent vienas sugalvos kažką panašaus, gal aprašys savo giminaičius su senelių pagalba, kol jie gyvi.
Taip pat daug fotografuoju ir dedu popierines nuotraukas į albumus. Stengiuosi įamžinti visus svarbius gyvenimo įvykius, keliones. Taip pat renku ir suvenyrus (iš kelionių visokius bilietus ar lankstinukus, taip pat atminimui pasilieku pavyzdžiui neseniai pirmą kartą su vaiku apsilankytame cirke bilietą) ir dedu į nuotraukų albumus. Taip pat turiu vaikučiams skirtas knygas nuo gimimo iki 5 metų ir rašau ten svarbiausius įvykius.
Knyga "Šeimos albumas", labai tiktų į mano kolekciją, kaip viso nudirbto darbo susisteminimas ir sudėjimas gražiai į vieną knygą.

irmantaite irmantaite 25. Jul 2016, 22:08

Pagrinde šeimos prisiminimai sudedami į foto albumą. Vis dar patinka popierinės nuotraukos ir tie seno tipo albumai su įrašo laukeliu, kuriame atsiranda komentarai, trumpos istorijos. Dar prisiminimus atgaivina smulkmenėlės iš kelionių, likę bilietai po renginio ir t.t. Iš tokių smulkmių padarom koliažą. Po kiek laiko labai smagu pažiūrėti ir prisiminti lankytus renginius, tikslias datas. Ilgalaikis įamžintas prisiminimas tai augantys ąžuoliukai, kurie pasodinti vaikų krikšto dieną 😀

Grumbolciki Grumbolciki 25. Jul 2016, 18:49

Fotografuoju,dabar planuose foto knyga į kurią bus sudėta pirmieji dukrytės metai😉

margarita2 margarita2 25. Jul 2016, 17:04

Fotografuojame, o vaiko juokingus pasisakymus uzrasome😀

Rugile Tupe Rugile Tupe 23. Jul 2016, 18:16

Nors vaikų dar neturime ,bet su vyrų labai mègstame peržiūrėti įvairių išvykų nuotraukas. Iš jų išsirenkame labiausiai patinkančias ir išsiryškiname. Dedame jas i mūsų smagujį nuotraukų albumą ir būtinai prie jų parašome kokį šmaigštų komentarą. Taip pat turime kelias itin mums šiltas nuotraukas ant drobės, kurios suteikia jaulumo namams.

lina_baj lina_baj 23. Jul 2016, 12:09

Gaminu savo darbo albumus - knygeles, spausdiname ant drobės, kabiname koliažus ant sienos. Labai mėgstame ir albumus, kur galima surašyti savo pastabas.

Dovileab Dovileab 22. Jul 2016, 14:46

Nuo pat vaikystės labai mėgau klijuoti nuotraukas į albumus. Gimus dukrytei tai tapo dar svarbiau ir įdomiau, nes kiekviena akimirka yra išskirtinė ir norisi jas visas turėti nuotraukose. Smagu tas nuotraukas rūšiuoti, grupuoti, klijuoti, parašyti šalia gražią mintį. Turėti nuotraukas albumuose mėgsta ir dukrytės seneliai bei prosenelė, tad nuolat jas ryškinam ir dovanojam brangiausiems žmonėms. Iššūkiu tampa iš gausybės nuotraukų išsirinkti tas, kurios brangiausios ir mieliausios, juolab, kad mūsų tėtis be galo mėgsta fotografuoti 😀!

ODISEJAaa ODISEJAaa 22. Jul 2016, 14:38

Svarbiausias akimirkas visas darydavau nuotraukas(popierines), kad sudėjus į albumą galimą būtų žiūrėti ir žiūrėti..dabar pereiname į fotoknygų daryma,nes jas taip pat galima vartyti,kaip knygą ir viską prisiminti vėl ir vėl..😀😍

Solveiga25 Solveiga25 22. Jul 2016, 11:14

Mes šeimos prisiminimus įamžiname įvairiai : žinoma geriausiai , tai atsispindi nuotraukose, o jų pas mus tikrai gausu, nes retai kada praleidžiu progą neįamžinusi gražios šeimos akimirkos. Mūsų meilės priesaikos dieną, pasodinome medelį-ažuolą ir šalia jo pakabinome širdelę spyną 😀 taip pat kuriame fotoknygas. Nuo pqt mažylio gimimo pildome knygą , kad viskas išliktų ir vaikas užaugęs galėtų matyti kaip gražiai augo 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 22. Jul 2016, 10:39

Mes pačius reikšmingiausius šeimos įvykius įamžiname beveik amžinais simboliais. Tarkim sūnaus gimimą įamžinome sodyboje pasodindami ąžuolą, svarbiausios dar tik dvi šventės (jungtuvės ir sūnaus palaiminimas) vyko toje pačioje vietoje, tad visa tai įamžina vieta. Reikšmingas datas ar žmones mums primena ir materialūs daiktai - pakabukas, skraistė, juosta, šaukštelis ir pan. Manau jie keliaus iš kartos į kartą. Žinoma turime ir albumus - sūnaus pirmųjų metų metraštį, fotografijas iš svarbių mums prisiminimų ir pan.