Katerinos bloogas: Knygų lobiai

Katerinos bloogas: Knygų lobiai

12. Jan 2016, 14:23 katerinav katerinav

Esu Katerina, man 30 metų, esu mama. Mano dukrytei jau virš metukų.  Linksmai leidžiame laiką kartu, šis mažas angeliukas užkariavo mano širdį ir kasdien ši meile vis didėja. Kažin, ar yra pasaulyje stipresnė už mamos meilę savo vaikui?

Šis blogas bus apie knygas... „Knygų lobiai“ – todėl, kad knyga man yra tikras lobis. Vaikystėje žvelgdama į juodas raides tikėjausi stebuklo – kada nors galėsiu panirti į tą magišką pasaulį, kur keisti simboliai papasakoja ištisas istorijas, nuveda į tolimiausius kraštus, supažindina su keisčiausiomis būtybėmis ir pasakų personažais. Kai tik išmokau skaityti, gerokai įklimpau... Iki dabar. Knyga man yra geriausias poilsis.

Iki gimdymo tikėjausi, kad turėsiu daug laiko skaitymui. Deja, teko palaidoti savo lūkesčius. Juk vaikutis nei pats pavalgo, nei apsirengia, pažaidžia vienas kelias akimirkas. Mano dukrytė manęs nepaleidžia, visur ir viską darome kartu – tvarkomės, ruošiam valgyt, plaunam indus. Mano pagalbininkė puikiai moka įvedinėti savo tvarką, iškraustyti stalčius, išpilti kruopas iš dėžučių. J Vos spėju lakstyti iš paskos. Supratau, kad tvarkos namuose nebus. Tokios, kokia buvo iki vaiko gimimo. Susitaikius, pasidarė žymiai lengviau gyventi J.

Visgi nugnaibau laiko sau. Kai vaikas miega pietų ir užmigdytas nakčiai. Saldus laikas skaitymui... Skaitau įvairias knygas. Labai myliu vaikiškas knygutes, kartu su dukryte jas vartome, atpažįstame kačiuką ir šuniuką. Mano vaikas turi nemažai knygų. Labiausiai mėgsta garsines, taip pat dievina plėšyti plono popieriaus knygutes...

Kitame įraše apžvelgsiu įdomią knygą „Ką kalba mažylis, kai dar nekalba“. Iki susitikimo!