Kodėl mes  mylime Lietuvą?

Kodėl mes mylime Lietuvą?

11. Mar 2013, 08:40

Šiandien – kovo 11 –oji, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Nuoširdžiai sveikiname!

 

„Mamyčių klubas“ atliko mūsų klubo bičiulių apklausą, kodėl mes mylime Lietuvą. Mūsų Facebook profilyje vyko konkursas, kurio metu reikėjo pabaigti sakinį „Aš myliu Lietuvą, nes...“

 

Pasirodo, priežasčių mylėti Tėvynę yra pačių įvairiausių! Štai keletas pasisakymų:

 

Aš myliu Lietuvą,nes tai šalis gimtoji, čia gimiau, čia augau, čia brangūs žmonės supa...

Greta

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia pagimdžiau sūnų.

Erika

 

Aš myliu Lietuvą, nes aš čia gimiau, čia sutikau savo vyrą, čia gimė mano sūnelis ir čia praleidžiame pačias gražiausias gyvenimo akimirkas.

Rimantė

 

Aš myliu Lietuvą, nes galiu gyventi laisvoje Lietuvoje.

Kristina

 

Aš myliu Lietuvą, nes LIETUVOJE yra vasara, ruduo, žiema, pavasaris, rytas, diena, vakaras, aš čia namus turiu, darželį, Raganiukės teatrą, Ežiukus, pamokėles, galiu kalbėti lietuviškai ir angliškai...

4 metų Birutė

 

Aš myliu Lietuvą, nes po niūrios žiemos visada nušvinta pavasarinė saulė.

Raimonda

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia gimiau ir augau...

Žana

 

 Aš myliu Lietuvą, nes čia gimiau, čia užaugau, čia visi šilti prisiminimai, čia išmokau vaikščioti, kalbėti, šnekėti, plaukti ir visų kitų gudrybių  čia savos vietos pvz. prie ano medžio pirmas bučinys. čia viskas Sava  neįsivaizduoju kaip galima jos nemylėti.

Rasa

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia gimiau, augau ir mirsiu...

Aušra

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia mano gimtinė, čia gimiau ir užaugau, čia mokiaus, čia pagimdžiau dvi dukras. Čia Lietuva, tik čia gražiausia gamta.

Neringa

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia prasidėjo mano gyvenimas: gimiau, užaugau, subrendau, mokiausi ir baigiau mokslus. Čia visi mano mylintis ir brangūs žmonės gyvena. Lietuvoje sukūriau šeimą, joje gimė nuostabi dukrytė, sukūriau šeimą su lietuviu. Lietuva yra nuostabi šalis, pribloškiantis savo kraštovaizdžiu grožiu bei patrauklumu, priviliojanti ir kitų tautybių žmones. Taigi, Lietuva yra nuostabi.

Giedrutė


Aš myliu Lietuvą todėl, kad Lietuva – gražus, žalias kraštas, turim puikų pajūrį ir daugybę švarių ežerų.

Mūsų kaimai – vis dar beveik tokie patys kaip ir prieš dvidešimt metų. Su tokiomis pačiomis geromis senučiukėmis, šuliniais ir gatvėj besisveikinančiais su visais sutiktais vietiniais. Su ekologiškus kaimiškus kiaušinius perinčiomis vištomis, natūraliai augančiomis daržovėmis, ir šiltu šviežiu karvutės pienu be jokių „E“.
Ne visi lietuviai susiraukę, ir ne visada. Kiekvienas pažįstame nuostabų draugišką kaimyną, malonią padavėją kavinėje, paslaugų policininką – yra daugybė šiltų žmonių, kurie padeda vieni kitiems. 
Lietuviai turi neįtikėtiną sugebėjimą susivienyti, būti patriotiški, ir iškovoti laisvę ne ginklu, o daina. Galime didžiuotis savo turtinga istorija, mūsų protėviai buvo tikri didžiavyriai, ir kiekvienas iš mūsų turime tai savo kraujyje.



Nuostabi ne tik mūsų juoda duona. Nuostabūs šaltibarščiai, cepelinai, naminė gira, alus, varškės sūris, žemaitiškas kastinys, rūgpienis ir daugybė kitų patiekalų, kurių labai ilgisi emigravę tautiečiai.


Mes turime braliukus – latvius. Mes mylime juos, o jie – mus. Ar daug šalių gali pasigirti tokiais broliškais santykiais su kaimynais? Turėtumėm dar vienus braliukus – prūsus, deja istorija taip susiklostė, kad pasaulyje likom tik mes ir latviai – daugiau baltų šioje žemėje nebėra…


Vilnius – nuostabus miestas. Jį giria turistai, kaip labai jaukų, žalią, su nuostabiu senamiesčiu. Aš taip pat tai matau kiekvieną kartą eidama senamiesčio gatvele – dievaži koks jis gražus. Kas gali būti smagiau už riedėjimą dviračiu, saulėtą dieną, savo mieste?



Mes kalbame viena seniausių ir viena mažiausiai pakitusių pasaulio kalbų. Tai turbūt reiškia, kad turime vertybes, jeigu sugebėjome išsaugoti savo kalbą net per visus karus ir okupacijas, ar ne? Mūsų kalba giriama kaip labai daininga ir turtinga, o išmokti jos yra gerokai sudėtingiau nei daugelio kitų kalbų (taip jau būna su turtingomis kalbomis). 



Mes mokame labai nuoširdžiai ir triukšmingai sirgti už šalies sportininkus. Visi būname tikri patriotai kai vyksta rimtas krepšinis, nesvarbu ar tu moksleivis, ar verslininkas, ar Prezidentė.



Čia mano draugai, giminės, pažįstami veidai, panašios aktualijos. Jokioje kitoje šalyje nesijausčiau „savesnė“ nei jaučiuosi čia. Juokinga, bet net su užpuoliku gatvėje aš turėčiau daugiau bendrumų, nei su kokiu kitos šalies piliečiu. Juk mes abu užaugome čia, kalbame ta pačia kalba – aš dar turiu šansą su juo susikalbėti…



Mes turime karštas vasaras, ir baltas žiemas. Galime džiaugtis tikromis Kalėdomis, kokias rodo filmuose, važinėtis rogutėmis, slidėmis ir snieglentėmis, o paskui su nekantrumu laukti vasaros. Jai atėjus kiekvienais metais būname tokie laimingi – pagaliau šilta, saulė, ežeras, šašlykas su draugais. Mėgstu šilumą, bet gyvendama kokioje Ispanijoje pasiilgčiau sniego. Ir Kalėdos man nebūtų Kalėdos, jeigu aplink augtų palmės…



Čia mano namai. Net nebūdama emigrante galiu drąsiai pasakyti kad myliu savo Tėvynę, nepaisant ekonominių ar kitokių sunkumų. Myliu ir mylėsiu.

Vilija

 

Aš myliu Lietuvą, nes tai yra nuostabi šalis, pasižyminti gamtos grožiu. Čia yra mano ir mano vaikų gimtoji šalis, namai. Visų svarbiausia, kad Lietuvoje yra visa mane mylinti šeima.

Jadvyga

 

Mes mylime Lietuvą, nes esame lietuviai! Esame Lietuvos dalimi, su visais jos pliusais ir minusais.

Lolita

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia išsipildė visos mano svajonės.

Jurgita

 

Aš myliu Lietuvą, nes man Lietuva- ne seimo nariai. Lietuva- tai mano tėvynė.

Giedrė

 

Aš myliu Lietuvą, nes ji pati yra didelė širdis.

Anastasija

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia turėjau galimybę sutikti žmogų ir sukurti su juo šeimą.

Saulius

 

Aš myliu Lietuvą, nes tai mano Šalis!!!

Indrė

 

Aš myliu Lietuvą, nes tik tikrąją Meilę supranti ištvėrus visokius sunkumus, nuopuolius ir, žinoma, laimingas akimirkas. Čia visko buvo, ir dar visko bus, todėl ją taip stipriai ir Myliu.

Simona

 

Aš myliu Lietuvą, nes tai mūsų upės, mūsų miškai, mūsų pasaulis, kuriame gyvena mylima šeima.

Rasvyda 

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia gyvena mano seneliai, gimė mano tėveliai ir kiekvieną vasarą čia atostogaujam.

Odeta

 

Aš myliu Lietuvą, nes Lietuva myli mane ir mano šeimą iki šiol.

Gintarė

 

Myliu Lietuvą, nes tai mano Tėvynė, ir labiausiai tai supranti tai tada, kai tenka pabuvoti svetur ir pasiilgti savo namų, savo tikrųjų šaknų.

Aurelija

 

Aš myliu Lietuvą, nes tai čia mano gimtinė. Čia patyriau pirmą meilę. Čia sukūriau šeimą, be kurios nebūčiau laiminga, kaip dabar. Nors ir teko pabūti užsienyje, neilgai, grįžusi jaučiuosi namuose, kur visi draugai, šeima,artimieji.

Neringa

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia gražiausios lietuvaitės.

Jūratė

 

 Aš myliu Lietuvą, nes čia gimiau, užaugau, radau nuostabų žmogų, už kurio ištekėjau ir jau vos už kelių savaitėlių čia, Lietuvoje, savo gimtajame krašte pagimdysiu angeliuką. Niekur taip gerai nesijausčiau kaip Lietuvoj!

Laura

 

Pripratusi prie Lietuvos, jaučiuosi neatskiriama jos dalis. Lietuva man yra graži savo istorija, žmonėmis ir kultūra. Kartais, silpnumo akimirkomis, negaliu pakęsti to, ką tėvynėje labiausiai myliu. Bet tik kartais... Lietuva garsi savo istorija, kunigaikščiais ir žmonėmis, kurie buvo pasišventę jai. Ir neveltui.

Agnė

 

Aš myliu Lietuvą, nes Lietuvą esama už ką mylėti - už gražiai dainuojančias mergeles, už upių vingius, už įspūdingą mažos tautos istoriją ir už daug kitų dalykų, kuriuos dažnai tiesiog pamirštame. Turėdami nuostabias apylinkes, nepaliestus žmogaus rankos kampelius, tankius miškus ir ežerus, kurie taip gaivina karštomis vasaros dienomis.

 

Žemė - turtas, tačiau dar didesnis turtas yra tai, ką tėvynė nešioja ant jos, kiekvieną iš mūsų. Kiekvienas vyras, kiekviena moteris ir kiekvienas vaikas yra tai, kuo iš tikrųjų galima didžiuotis. Aš myliu Lietuvą dėl krepšinio rinktinės, kurios dėka Lietuva nors kartą metuose tampa vieninga kaip kumštis. Myliu Lietuvą dėl nuostabaus tautinio paveldo. Mes - Lietuva: giminių kraštas su Kernavės piliakalniais, Gedimino pilimi ir Dubysa. O mes juk laimingi. Labai. Tegyvuoja Lietuva!...

Vaiva

 

Aš myliu Lietuvą, nes čia gimiau ir užaugau. Visur gerai, bet namuose – Lietuvoje - geriausia... 

Renata

 

Aš myliu Lietuvą, nes Lietuva myli mane.

Ramona

 

Su šventėmis, mielosios, Jus ir Jūsų šeimas!

 

P.S. Kas tapo konkurso laimėtoja - žiūrėkite Mamyčių klubo Facebook profilyje www.facebook.com/mamyciuklubas.lt