Kokios dovanos geriausios ir blogiausios?

Kokios dovanos geriausios ir blogiausios?

19. Dec 2014, 15:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Gyventojai įvardino, kokios kalėdinės dovanos juos nudžiugina labiausiai: tarp geriausių kalėdinių dovanų patenka kvepalai, telefonai, bilietai į renginius, dovanų čekiai grožio ar SPA procedūroms ir smulki technika. Tuo tarpu mažiausiai gyventojai apsidžiaugtų, jeigu po eglute rastų patalynės užvalkalų, pliušinių žaislų, dienoraštį, nuotraukų rėmelį, albumą ar kalėdines dekoracijas. Tokias tendencijas atskleidė bendrovės „Mokilizingas“ užsakymu atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa.

Pasak bendrovės „Mokilizingas“ pardavimo skyriaus vadovo Sauliaus Kuliešiaus, pasiruošimas šventėms atsispindi ir pardavimų lizingu statistikoje – nuo lapkričio vidurio kalėdinė prekyba lizingo sutarčių skaičių išaugino daugiau nei trečdaliu. „Pastebime, jog per kalėdinę prekybą ypatingai išauga videokamerų, muzikinių centrų, televizorių, kelionių pardavimai, taip pat  įsigyjama ženkliai daugiau kompiuterinės technikos, mobiliųjų telefonų, skalbyklių, šaldytuvų ir pan. Šie pirkiniai tampa ne tik dovanomis kitiems – klientai pasinaudodami šventiniais pasiūlymais įteikia dovanas ir sau, taip pasigerindami buitį“, – teigia S. Kuliešius.  

Remiantis reprezentatyvios gyventojų apklausos duomenimis, tarp kalėdinių dovanų, kurių labiausiai norėtų gyventojai, patenka kvepalai (juos paminėjo 27 proc. gyventojų), telefonai (24 proc.), bilietai į spektaklį, koncertą ar kitą renginį (23 proc.), dovanų čekis grožio ar SPA procedūroms (20 proc.), taip pat fotoaparatas, video registratorius, muzikinis grotuvas ar kita smulki technika (17 proc.), kompiuterinė technika (17 proc.), smulkioji buitinė technika (16 proc.).  

Geriausių dovanų trejetuką prašomos įvardinti moterys minėjo kvepalus (30 proc.), bilietus į spektaklį, koncertą ar kt. renginį (26 proc.) ir dovanų čekį grožio ar SPA procedūroms (23 proc.). Tuo tarpu ketvirtadalis vyrų teigė, jog labiausiai apsidžiaugtų nauju mobiliuoju telefonu, penktadalis – fotoaparatu, video registratoriumi, muzikiniu grotuvu ar kita smulkia technika, kas penktas vyras kaip vieną geriausių dovanų įvardino kvepalus.

Atliekant tyrimą gyventojų taip pat buvo klausiama, kokias dovanas jie prisikirtų prie blogiausių. Į šį sąrašą pateko patalynės užvalkalai ir pliušiniai žaislai (juos paminėjo 22 proc. respondentų), dienoraščiai, nuotraukų rėmeliai, albumai ir pan. (20 proc.), kalėdinės dekoracijos ir valgomos ar geriamos dovanos (17 proc.). 16 proc. respondentų prie blogiausių dovanų priskyrė rankšluosčius ir higienos reikmenis.  

Bendrovės „Mokilizingas“ užsakymu reprezentatyvią apklausą tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko š. m. lapkričio 18-26 dienomis. Tyrimo metu buvo apklausti 1009 respondentai iš visos Lietuvos, kurių amžius – nuo 18 iki 75 m.

UAB „Mokilizingas“ šių metų sausio-lapkričio mėn. sudarė  pusantro karto daugiau lizingo sutarčių nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, tuo tarpu finansuota suma išaugo daugiau nei trečdaliu. 

Kokios dovanos asmeniškai jums yra blogiausios, o kokios geriausios?

05. Apr 2015, 02:15

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Kavos aparatų remontas www.kavosmeistras.lt
Kokybiškas darbas
Malonus bendravimas
Greitas aptarnavimas
meistras Marius tel. 🤓625-35950
Kaunas
www.kavosmeistras.lt
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

19. Dec 2014, 22:39

Neįsivaizduoju ar dar kas nors dovanoja statulėles?..Va šito"gėrio" tai nepripažįstu.
O geros patalynės komplektas mane visai nudžiugintų.. 😀

InetaBu InetaBu 19. Dec 2014, 22:04

Aš asmeniškai labai nemėgstu nepraktiškų dovanų..na kai vis gauni žvakes, smilkalus, smulkmenas...kai dovana nedera pagal žmogų ir net namuose nėra kur padėti 😀)