Koks tėčio vaidmuo gimdykloje?

Koks tėčio vaidmuo gimdykloje?

30. Jan 2014, 13:43 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Gimdyme dalyvaujantis tėtis jau tapo įprastu dalyku mūsų šalyje. Juk dar prieš du dešimtmečius gimdymas jiems buvo tikra paslaptis. 

Šį šeštadienį "Mamyčių klubo" laidoje Eglė kalbės apie tai, kaip tėčiai gali ne tik pabūti gimdyme, bet ir padėti būsimai mamytei.

"Jei moters indėlis gimdyme labai išmatuojamas ir solidžiai galima sakyti – ji pagimdė kūdikį ir jai "kabinamas medalis",  tai vyro indelį išmatuoti sunku, bet nuo to jis mažesniu tapti vis tik neturėtų", - laidoje kalbės E.Skrolytė. Ji kalbins ne tik tėčius, bet ir specialistus.

Plačiau apie tai - jau šį šeštadienį, 9.30 val. per TV3.

Jeigu jūsų gimdyme dalyvavo vyras - gali prisimenate kaip jis jums padėjo ir kas buvo aktualiausia tuo metu? Už ką mes jiems galima dar padėkoti, ne tik, kad palaikė morališkai tokiu ypatingu momentu? 

31. Jan 2014, 00:23

Kadangi buvo planuotas cezaris tai vyras buvo mano psichologas. Buvo likusios kelios dienos iki gimdymo,o as negalejau miegot naktimis. Vyras nuolat aiskino,snekejo,kad viskas bus gerai. Kai isvaziavom i ligonine buvo dar ir padejejas,nese tase,paduodavo viska ko reikia. Einant i gimdykla guode,sake bus salia,nors as maniau,kad jo taip ir neileis. Vyras atejo tik tada kai as buvau jau paruosta. Kad pasimirstu beprotiska baime vyras laike uz rankos, klause ar viskas gerai, ar niekur neskauda. Salia manes per gimdyma buvo ir vyriskis,kuris priziurejo laselines,ir mano bukle,bet jo klausimu as negirdejau tai vyras nuolat jam atsakydavo. Na,o gimus dukrytei vyras buvo tas siltasis ir saugusis glebis i kuri paeme dukryte. Kai as buvau paruosta isvezti is operacines vyras perdave man dukrytr ir atliko fotografo pareiga iamzinti pirma musu susitikima. Per gimdyma vyras buvo viskuo,ir nei as nesigailiu,kad jis buvo kartu nei jis.