Vasara, tai metas, kai norisi kažko ne tik skanaus, bet ir gaivaus. Besidomintys sveika mityba tėvai žino, kad geriau ledus ne pirkti parduotuvėje, bet pasigaminti patiems. Juose bus tik natūralūs ingridienai, mažiau cukraus, o ir pati proceso dalis - smagus užsiėmimas vaikams.
Ką tik laidoje kartu su vaikiškų receptų knygos „Samčio burtai“ bendraautore Ilma mokėme, kaip vaikai gali pasigaminti patys ledų. Dabar pats laikas konkursui!
Komentaruose parašykite savo naminių ledų receptą, ar derinį, kuris jūsų nuomone būtų gardus, o mes birželio 16 d. skelbsime laimėtoją, kuriam įteiksime šią knygą - „Samčio burtai“.
„Samčio burtai“ – tai trumpos istorijos ir paprasti receptai mažiesiems virtuvės burtininkams. Pagrindiniai knygos herojai – dvyniai Adelė ir Benas. Jų mama, kaip ir daugumos vaikų mamos, šiek tiek – stebukladarė. Maži mamos stebuklai gimsta virtuvėje. Mama vaikams atskleidžia savo burtų paslaptį ir dvyniai imasi pirmųjų savo bandymų virtuvėje. Knyga paskatins vaikus domėtis sveika mityba ir maisto gaminimu, pažadins prigimtinį jų smalsumą, padės vaikams ugdyti įvairius pojūčius ragaujant, uostant, pažįstant įvairius maisto produktus ir tekstūras. Ši knyga pravers ir tėveliams – juk maisto gaminimas kartu su vaikais yra smagus ir kokybiškas laiko leidimas su šeima.
Labai skanūs ir ne kartą gaminti jogurtiniai ledai 😀
Gaminimas:
1. Jogurtą sumaišyti su medumi.
2. Pasirinktus vaisius supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
3. Į indelį ledams dėkite kelis vaisių gabaliukus, tuomet šaukštą jogurto, tuomet vėl vaisių gabaliukus. Taip ir sluoksniuokite kol indelis bus beveik pilnas. Pabaigoje užbarstykite granolos (galima ir be jos)
4. Smeikite į jogurtą medinį pagaliuką ir dėkite į šaldymo kamerą kelioms valandoms, kol užšals.
Mes gaminame taip: graikiškas jogurtas+ grietinėlė+ pasirinktos trintos uogos ir cukriuko pagal skonį. Viską sumaišyti su mikseriu ir dėti į kamerą sustingti 😀
Megstamas jogurtas + vaisiai, arba tiesiog saldytos sultys😍
NEREALIAI papratai ir greitai paruošiami ledai! 😀
Reikės:
*plakamos grietinėlės indelio
*kondensuoto pieno pagal skonį
Inde išplakame grietinėlę iki putų. Supilame kondensuotą pieną pagal skonį. Išmaišome ir į šaldymo kamerą. VISKAS 😉
Sušalusius ledus imame kaušeliu ir dedame į ledaines, užbarstydami spalvotų pabarstukų, smulkintų riešutų ar truputį kondensuoto pieno (pagal kiekvieno skonį ir norą). Taip pat galima ledus iškarto šaldyti formelėse. Išėmus taip pat galima pabarstyti spalvotais pabarstukais. Vaikams labai patinka 😉
Paprasčiau nei paprasta 😉 Skanaus 😀
Gaivus greipfrutų šerbetas😀Pridedu ir receptuką,gal mamytės su vaikučiais pasigamins😀Skanaus😀 6 dideli greipfrutai, 2 citrinos,2 apelsinai, 400 g cukraus pudros.
Išspaustas greipfrutų, citrinų ir apelsinų sultis sumaišiau su cukraus pudra.
Pakaitinau ant nedidelės ugnies nuolat maišydama, kol ištirpo cukrus ir po truputį pradėjo tirštėti masė.Supyliau į šaldymui tinkamą indą. Atvėsinau. Dėjau į šaldymo kamerą ir palikau 8 valandoms.Kas valandą gerai viską išmaišydama, kad neliktų didelių ledo gabaliukų.
Mūsų mėgstamiausi naminiai ledai, tai sluoksniuojami vaisiai (bananai, kiviai) ir uogos su natūraliu jogurtu. Labai skanu! Šokolado užberčiau dar, bet dukrytę nuo jo beria. Mamyčių receptai įdomūs, reikės taip pat išbandyti 😀
Mes ledus gaminam iš visko - šaldom trinam - bananus, braškes, avietes, persikus, abrikosus, juodus serbentus. Ir ant pagaliukų formelėse, ir į indelius šaldom. Taip ir su jogurtais pamaišom ar kaip tik sugalvojame! Vyresnysis vaikas pats net ir Coca cola užsišaldė 😀 sakė labai skanu 😀)) Žodžiu, kaip tik nori, taip ir gamini 😃
O mes ledus gaminame labai paprastai 😉. Supjaustome bananus riekelėmis, idedame į šaldiklį, kol bananas sušąla. Sušąlusias banano riekeles išimame iš šaldiklio, sumaišome su natūraliu jogurtu ir sutriname maisto smulkintuvu. Galima pagardinti braškėmis ar kitomis uogomis. Gaunasi natūralūs purūs naminiai ledai, kuriuos laaabai mėgsta ir vaikai, ir suaugę 😀! Skanaus 😀!
Pagaminti apie 1,6 l ledų reikės:
900 ml plakamosios grietinėlės (36% riebumo);
1 indelio saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g.)
Grietinėlę išplakame iki standumo ir į ją, pildami plona srovele, atsargiai, bet stropiai įmaišome kondensuotą pieną, kad pasiskirstytų tolygiai. Dedame į šaldymui skirtus indelius, kišame į šaldiklį ir po 2-3 valandų jau galime mėgautis ledais! Vienintelis trūkumas, kad šie ledai, ilgesnį laiką išbuvę šaldiklyje labai stipriai sušąla ir sunkiai dalinasi - todėl geriausia juos šaldyti vienam kartui skirtomis porcijomis. Tokią porciją ištraukite 15-20 min. iki patiekiant, kad kiek atitirptų. Nors šie naminiai ledai labai gardūs ir vieni, bet jų tikrai nesugadins šviežios ar šaldytos uogos, vaisiai ar truputis juodo šokolado. 😀