KONKURSAS: laimėk knygą „Mažylio receptai"

KONKURSAS: laimėk knygą „Mažylio receptai"

05. Jun 2016, 21:22 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ką tik laidoje „Mamyčių klubas“ stebėjome reportažą apie avokadą - kada jį pasiūlyti vaikui, kaip paruošti ir ko tikėtis. Juk sakoma, kad iki pirmojo gimtadienio vaikas turi paragauti net 100 skonių, todėl nereikia bijoti ir įdomesnių, egzotiškesnių ir tikrai labai naudingų vaisių.

Ką skanaus paruošti iš avokado, pačiu maistingiausiu laikomo vaisiaus, patarė  mažyliams (nuo pirmųjų tyrelės šaukštų) skirtų receptų knygos „Mažylio receptai“ autorė Jurgita Surplienė.

KONKURSAS!

Komentuokite, kaip išsirenkate prinokusį avokadą, ir burtų keliu vienai atsakymo autorei įteiksime „Mažylio receptai“ knygą birželio 7 dieną!

Plačiau apie knygą - www.mazylioreceptai.lt

reaqua reaqua 11. Jun 2016, 15:02

Kas laimėjo? 😀

irmantaite irmantaite 06. Jun 2016, 11:57

kokį gražiausią pamato akys tokį ir imu 😀 paspaudus jei minkštesnis manau jau būna link sunokimo. Tobulai prinokusio avokado dar nesu radusi. Todėl nusiperku ir keletą dienų palaikau vazoje kartu tarp įvairių vaisių.

margarita2 margarita2 06. Jun 2016, 10:01

Paspaudziu ir imu minksciausia. Arba pagal grazuma, o tada namuose nokinu kelias dienas, kad minkstesnis taptu😀

ramune. ramune. 05. Jun 2016, 13:59

Jei švelniai spustelėjus pirštais vaisius bent kiek minkštokas ir kotelis matosi, kad vos vos atstojęs nuo odos, esu tikra, avokadas bus tobulas! Jei dar kietokas, kelias dienas palaikau namie spintelėje 😀

LePukuota LePukuota 05. Jun 2016, 07:57

Jei perku parduotuvėje, tai apžiūriu apčiupinėju, turi būti gražios vientisos žalios spalvos, paspaudus truputėlį minkštas, bet ne perdaug, ištraukus kotelį turėtų matytis gelsvas galiukas. Pernokęs avokadas irgi negerai. 😀 o jei prekes užsisakau internetu, dažniausiai gaunu dar neprinokusius vaisius, tuomet palaikau dar porą dienų, kad panoktų ir suminkštėtų, o tada jau valgome 😉

akvilija akvilija 04. Jun 2016, 22:48

Aš žiūriu pagal stiebelį, jei ta vieta Žalia - vaisius dar neprinokęs (dažniausiai tokį perku ir dar panokinu ant palangės susuktą į popierių😀), ruda - pernokęs, o gelsvi atspalviai išduoda, kad toks avokadas pats gardžiausias – tad laikas valgyti😀

Natele Natele 04. Jun 2016, 21:31

Spusteliu šiek tiek - renkuosi šiek tiek minkštą ir dar išvaizdą pažiūriu.

Grumbolciki Grumbolciki 04. Jun 2016, 20:13

Ten, kur yra stiebelio vieta, reikia atkreipti dėmesį, kokia spalva vyrauja. Žalia išduoda, kad vaisius dar neprinokęs, ruda, kad pernokęs, na o gelsvi tonai patys gardžiausi – avokadas turėtų būti kaip tik😀

lina_baj lina_baj 04. Jun 2016, 18:59

Pspaudau ir tikrinu ar minkštas 😀 bet dažniausiai dar palaikau namie ant saulytės pora dienų, kad panoktų. Kai jau būna visai visai minkštas - pjaunu 😀

indre27 indre27 04. Jun 2016, 18:47

Perkant avokada svelniai paspaudziu ir imu kuris yra vidutiniskai minkstas. O jei paimu per kieta ji namuose palaikau tamsiai ir prinoksta.

saulelydis123 saulelydis123 04. Jun 2016, 18:42

Mes labai megstame avokada. Ar jis prinokes labai lengva atskirti- truputi paspaudus jauciasi, kad po luobele jis minkstokas.

jugile jugile 04. Jun 2016, 16:36

Ieskau tamsesnio ir paspaudineju, kad butu minkstas. Dabar daznai parduotuvese pardavinejami neprinoke avokadai. Tokiu atveju juos namie baigiu ,,nokinti" ant palanges arba tarp kitu vaisiu, ypac gerai sunoka salia bananu. Nes bananai savyje turi medziagu, kurios sunokina ne tik juos, bet ir vaisius, esancius salia ju

reaqua reaqua 04. Jun 2016, 15:20

Renkantis avokadą, pirmiausia atkreipiu dėmesį į IŠVAIZDĄ - turėtų būti tamsiai žalias. Tuomet KIETUMAS - turėtų būti minkštas, bet kartu ir ne per minkštas. Trečias dalykas ir paskutinis dalykas - patikrinti SPALVĄ ištraukus kotelio likutį iš avokado. Jei spalva šviesiai žalia - neprinokęs, jei tamsi - pernokęs, o jei gelsva - tinkamas naudoti 😉

Avokadas - puikus pasirinkimas 😉

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 04. Jun 2016, 14:10

ieskau graziausio ir minksciausio. 😀

kvikutis kvikutis 04. Jun 2016, 09:51

Visuomet renkantis avokadą jį paspaudinėju ir tiesiog savo nuožiūra nusprendžiu ar jis tinkamas, kai nėra per kietas ir ne per minkštas :-) arba kartais jį papirčius pasigirsta kauliuko barškėjimas (nors purtyti parduotuvėje ne visada drystu :-D )