KONKURSAS: laimėk „Rasoklės“ jonažolių aliejų

KONKURSAS: laimėk „Rasoklės“ jonažolių aliejų

18. May 2016, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ką tik laidoje „Mamyčių klubas“ matėte, kaip pasigaminti pačioms kraujažolių aliejaus. Mus mokė žolininkė ir ženklo „Rasoklė“ įkūrėja Rasa Subačienė.

Kviečiame laimėti jos pagamintą jonažolių aliejų.

Šis aliejus turi priešuždegiminį, antioksidacinį, antibakterinį bei labai stiprų antivirusinį poveikį.

Aliejus puikiai padeda įveikti odos problemas – malšina dirginimą, mažina niežulį, minkština, efektyviai dezinfekuoja, regeneruoja ląsteles. Tinka jautriai, į alergines reakcijas linkusiai odai, bet taip pat riebiai, mišriai odai.

Naudingas esant įvairiems neuralginio, reumatinio pobūdžio skausmams - palengvina raumenų, sąnarių ir kaulų skausmus.Jis veikia prieš herpes, hepatito, gripo virusus (pasitepti pažeistas herpes vietas, lašinti į nosį , tepti ar skalauti gerklę esant gripo pavojui).

Juo tepamos pažeistos odos ir gleivinės vietos, pragulos, opos, iššutimai, nubrozdinimai, nudegimai. Kitos žaizdoms gydyti naudojamos priemonės degina, o jonažolių aliejus nuskausmina, todėl jį visų pirma reikėtų naudoti gydant vaikus.

PAKOMENTUOKITE, kokia žolelė jūsų namuose pati mylimiausia ir kodėl - vienai atsakiusiai gegužės 20 d. įteiksime „Rasoklės“ aliejų!

Daugiau natūralių produktų iš žolelių rasite www.rasokle.lt arba apsilankykite Rasos organizuojamuose seminaruose. Artimiausias - gegužės 28 d. „Kasdienės arbatos mišinių fermentavimas“.

bartas bartas 18. May 2016, 19:24

Melisos arbata patinka vakarais prieš miegą 👍. Čiobrelis nuo kosulio.

jaldija jaldija 17. May 2016, 23:06

Mėta ir čiobreliai.
Visi mėgstam mėtų arbatą, o kai užpuola kosuliai čiobreliais kvepia visi namai.

17. May 2016, 18:19

Ramunėlės 😀 ne tik kvapas malonus, bet padeda sunegalavus pilveliui. švelniai valo akytes ir prausia veidelį 😀

floryte floryte 15. May 2016, 20:38

Mūsų šeimoje pati pačiausia žolelė, kurią dažnai naudojame - šalavijas(vaistinis). Jo nuoviru skalaujame gerklę, kai ji suskausta, nes šalavijas pasižymi antibakteriniu poveikiu, mat turi natūralaus antibiotiko. Kai kosime, geriame arbatą. Šalavijo šviežių lapelių dedame ir į maistą: mėsos, žuvies patiekalus, kepdami kiaušinienę ar užbarstome ant picos. Kol kas dukrytė nelabai draugauja su šalaviju dėl jo kartoko skonio, tačiau, manau, augant, jį pamėgs.
Daugelis net nepažįsta šio stebuklingo augalo, tad vertėtų su juo susipažinti ir apgyvendinti jį savo darže, kad visada turėtumėte po ranka. Mums, moterims, šis augalas ypatingai praverčia. Paskaitykite:
http://www.vlmedicina.lt/lt/stebuklingos-salavijo-savybes
http://sveika.lt/salavijas-ir-jo-gydomosios-savybes/

Grumbolciki Grumbolciki 15. May 2016, 17:03

Ramunėlė,dukrytei kaskart plaunu veidelį ir akytes su nuoviru ir taip ramunėlė turi antiseptinių savybių,malonus kvapas😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 15. May 2016, 13:19

Mėta😀

Solveiga25 Solveiga25 14. May 2016, 22:42

Mėgstamiausia žolelė čiobrelis , nes primena vaikystę 😉

14. May 2016, 20:46

Pienių, pavasarinė stiprybė. Maistui, arbatoms ir kosmetikai. Ir skanu ir gražu 😀

irmantaite irmantaite 14. May 2016, 14:07

Turim tris mylimas žoleles: ramunėles, mėtas ir čiobrelius. O mylimiausia būtų čiobrelis. Naudoju pačios prisirinktus gamtoje. Pats rinkimo procesas man toks meditacinis 😀 Labai skani ir kvapni arbata, gelbstinti mus nuo kosulio. Dar naudoju gaminant mėsos ar grybų patiekalus. O šiaip kvapnusis čiobrelis gerai auga ant palangės, stebim su vaikais kaip auga 😀

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 14. May 2016, 13:56

Jonažolė – daugiametis žolinis augalas. Auga miškuose, pievose, šlaituose, pamiškėse. Turi nemažai vitamino C, karotino bei eterinių aliejų. Pasižymi puikiu antiseptiniu, uždegimo slopinamuoju poveikiu, efektyviai gydo sunkiai gyjančias žaizdas.

ramune. ramune. 14. May 2016, 13:33

Mūsų namuose dažniausiai naudojama turbūt ramunėlių arbata. Kai pilvuką skauda, kai veiduką beria, kai akytes peršti, kai žagsi... ir šiaip, kai nežinau ką duoti, renkuosi ramunėles, manydama, kad nepakenks, o gal net ir padės 😀 Tikiuosi neklystu? Kai peršalusi dukrytė, daug geriam čiobrelių, šalpusnių, aviečių.

14. May 2016, 13:19

Šiuo metu mūsų mylimiausia žolė yra medetka. Su medetka artimiau susidraugavau kai laukiausi dukrytės, gėriau medetkų arbatą, nes, pasak mano ginekologės, ji labai naudinga gimdai, nėštumo metu. Nes medetkos pasižymi antiuždegiminėmis savybėmis. Taip pat medetkų nuovirą naudoju tik pajutusi gerklės perštėjimą, labai veiksminga. O šiuo metu dukrytei naudojame kremuką su medetkomis, jei tik pastebiu, kad paraudo užpakaliukas. Ir dargi, masažiukams taip pat naudojame aliejuką su medetkomis - pagalba esant mažoms žaizdelėms ar įdrėskimams, o ir kvapas puikus. 😀

jugile jugile 14. May 2016, 12:06

Mūsų namuose mėgiamiausia žolelė turbūt bus čiobrelis. Labai mėgstame gerti čiobrelių arbatą, kai peršalame arba tiesiog profilaktiškai. Taip pat čiobrelį dedu ir į uogienes bei gaminant maistą. Tai ne tik ligų profilaktikai, bet ir virtuvėje :-). O šiaip dar labai mėgstame ramunėlę, melisą ir žemuogių lapelius.

lina_baj lina_baj 14. May 2016, 10:59

Mūsų myliausiia žolelė - gėlelė yra ramunėlė. Naudojam, kai pilvuką skauda, tinka puolant virusiukams, skaudant gerklytę (skalauti galima). Ir šiaip labai skani arbatėlė.

LePukuota LePukuota 14. May 2016, 10:46

Ramunėlės 🌷

14. May 2016, 10:26

Mūsų namuose mėgstamiausia žolelė - čiobrelis. Nuostabaus skonio arbata pradėjus kosėti...

14. May 2016, 10:11

Musu namuose pati mylimiausia zolele MEDETKA. Naudojam gerkles skalavimui, arbatai, kai persalam, taip pat higieniniams apsiplovimams, zaizdeliu dezinfekavimui. Visada naudojam savo sode augintas MEDETKAS.

14. May 2016, 10:10

Mūsų mėgstamiausia žolė dilgelė! Nuo pat vaikystės mama gydyavo plaukus, darydavo sriubas 😀 Norėčiau prisiminti šių žolelių kvapą ir laimėti! Kadangi dilgelės turi pavasarį daugiausia naudingų medžiagų, būtų be galo smagu išmėginti ir nadoti savo vaikeliui!