Sveiki, nusprendžiau ir aš sudalyvauti kulinariniame konkurse. Aišku, mano patiekaliukas nėra labai sudėtingas, bet, manau, mūsų mamytėms patiks.
Mano mažiukas ir vyras labai mėgsta jį.
Desertuko pagaminimui reikės:
4 didelių kriaušių
1 lapo bemielės sluoksniuotos tešlos
800 ml vandens
400 ml cukraus
200 ml medaus
pusę citrinos
5 g vanilinio cukraus
3 lazdelių cinamono
6-8 gvazdikėliai
Paruošimas:
Nuimama žievelė nuo kriaušės. Į nedidelį puodą supilame vandenį, cukrų ir medų. Viską įkaitiname.
Kai tik cukrus ištirps, įdedame cinamoną, gvazdikėlius, puselę citrinos ir kriaušės.
Virkite kriaušes apie 20-40 min., kol lengvai jas galima bus pradurti šakute. Priklauso nuo kriaušių kietumo.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, kai kriaušės bus minkštos, jas išimkite ir truputį atvėsinkite. Tešlą supjaustyti juostelėmis ir apsukti kriaušes tešla.
Sudėti kriaušes ant kepimo popieriaus į formą ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 15-20 min., kol tešla įgaus aukso spalvą.
Tada ant mažos ugnies pašildyti sirupą ir patiekti. Papuošiame gvazdikėliais ir cinamono lazdelėmis.
Kriaušinė eglutė paruošta. Skanaus!
Olga
Projekto „Didžioji MK virėja 2012“ III užduotis – Kalėdinis skanėstas
DOVANOS
Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!
Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje! Nuostabu!
Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!
Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).
tik ar tos kriauses taip ilgai turi virti? man atrodo, kad po 40 min, is ju nieko nebelieka 😃
Laabai skaniai atrodo! 🌷
super idėja, labai mėgstu gaminti iš bemielės sluoksniuotos tešlos 🌷
mmm...reikes kada isbandyt po svenciu, nes as kriausiu isvis kazkaip niekuomet beveik nei valgau, nei gaminu😛 aciu uz receptuka😘