Kriaušinė eglutė - mūsų mėgstamiausias Kalėdinis desertas

Kriaušinė eglutė - mūsų mėgstamiausias Kalėdinis desertas

22. Dec 2012, 09:00

Sveiki, nusprendžiau ir aš sudalyvauti kulinariniame konkurse. Aišku, mano patiekaliukas nėra labai sudėtingas, bet, manau, mūsų mamytėms patiks.

 

Mano mažiukas ir vyras labai mėgsta jį.

 

Desertuko pagaminimui reikės:

4 didelių kriaušių

1 lapo bemielės sluoksniuotos tešlos

800 ml vandens

400 ml cukraus

200 ml medaus

pusę citrinos

5 g vanilinio cukraus

3 lazdelių cinamono

6-8 gvazdikėliai

 

Paruošimas:

 

Nuimama žievelė nuo kriaušės. Į nedidelį puodą supilame vandenį, cukrų ir medų. Viską įkaitiname.

Kai tik cukrus ištirps, įdedame cinamoną, gvazdikėlius, puselę citrinos ir kriaušės.

Virkite kriaušes apie 20-40 min., kol lengvai jas galima bus pradurti šakute. Priklauso nuo kriaušių kietumo.

 

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, kai kriaušės bus minkštos, jas išimkite ir truputį atvėsinkite. Tešlą supjaustyti juostelėmis ir apsukti kriaušes tešla.

Sudėti kriaušes ant kepimo popieriaus į formą ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 15-20 min., kol tešla įgaus aukso spalvą.

 

Tada ant mažos ugnies pašildyti sirupą ir patiekti. Papuošiame gvazdikėliais ir cinamono lazdelėmis.

Kriaušinė eglutė paruošta. Skanaus!

Olga

 

Projekto „Didžioji MK virėja 2012“ III užduotis – Kalėdinis skanėstas

 

DOVANOS

Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!

 

Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje! Nuostabu!

 

Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!

 

Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).

 

fortas

 www.fortas.eu

ausryte12 ausryte12 23. Dec 2012, 22:27

tik ar tos kriauses taip ilgai turi virti? man atrodo, kad po 40 min, is ju nieko nebelieka 😃

ausryte12 ausryte12 23. Dec 2012, 22:27

Laabai skaniai atrodo! 🌷

kodelcia kodelcia 22. Dec 2012, 14:38

super idėja, labai mėgstu gaminti iš bemielės sluoksniuotos tešlos 🌷

22. Dec 2012, 13:25

mmm...reikes kada isbandyt po svenciu, nes as kriausiu isvis kazkaip niekuomet beveik nei valgau, nei gaminu😛 aciu uz receptuka😘