Kultūros naktyje ryoj vakare - erdvė šeimoms

Kultūros naktyje ryoj vakare - erdvė šeimoms

18. Jun 2015, 09:22 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Jau rytoj sostinės centre vyks tradicinė kultūros naktis, kuomet vakare ir naktį vyks daugybė įdomių ir netradicinių renginių. Dalinamės renginių sąrašu, kurie patiks ir šeimoms su vaikais. Visą programą rasite www.kulturosnaktis.lt

Šeimų erdvė

18:00 - 00:00 val. Bernardinų sodas

Jau trečiąjį kartą mažuosius festivalio lankytojus ir jų tėvelius kvies „Šeimų erdvė“. Įžengusius į Bernardinų sodą pasitiks smagios atrakcijos: įvairios dirbtuvėlės, muzikiniai ir teatro pasirodymai, bus organizuojami smagūs žaidimai, varžybos ir animacinių filmų peržiūros.

PROGRAMA:
ĮĖJUSIUS Į SODĄ PASITIKS
19:00-22:00 Gatvės cirkas „Le artist“
Tai iš vakarų Europos į Lietuvą atkeliavęs gatvės cirkas kuris savo pasirodymų metu interaktyviai bendrauja su publika. Šou metu bus žongliruojama kamuoliukais, kėgliais, peiliais, ugniniais deglais, balansuojama ant vertikalių lentų, ir važinėjama aukščiausiu Lietuvoje - 2 metrų aukščio vienračiu.

20:00-22:00 Naktinėjantys kojūkininkai
Vilniaus kojūkininkai kviečia pasimatyti ir drauge smagiai leisti laiką. Staigmenos, puiki nuotaika, improvizacijos ir tikros emocijos čia ir dabar. Galėsite ne tik sutikti smagiuosius kojūkininkus, tačiau ir patys išbandyti, ką reiškia stovėti ant kojūkų, pasivaržyti rungtyse. Nepamirškite šypsenų!

VEIKLOS AKTYVIAUSIEMS
18:00–20:00 Orientacinis žaidimas vaikams ir tėveliams „Kur pabėgo sapnas?“
Orientacinis žaidimas vaikams ir jų tėveliams kviečia leistis į dingusio Sapno paieškas pakeliui atliekant smagias užduotis. Pasistengti verta, nes nugalėtojų laukia prizai.
Žaidimas parengtas pagal A. Onichimowskos paveikslėlių knygas „Kur nuėjo sapnas“ bei „Krosnelė, kepuraitė ir apkepas“.
Registracija: rinkodara@niekorimto.lt

21:00 – 24:00 „LINEDANCE“ socialinių šokių aikštelė
Lietuvos linijinių šokių federacija kviečia linijinių ir porinių šokių gerbėjus į „Socialinių šokių aikštelę“, Bernardinų sode (prie fontano). Čia Jūsų lauks smagūs šokiai, pasirodymai ir Linijinių solo bei West coast swing porinių šokių pamokos.
Programa:
21:00- 22:30 Linijinių šokių maratonas ir šokių mokymas.
22:30-00:00 West Coast Swing porinių šokių pasirodymai ir mokymai.

Informacija ir registracija: Neringa Kirklienė tel. +37069813428, el. paštas: neringa.kir@gmail.com

21:00-22:00 Capoeira pasirodymas
Capoeira (Kapueira) yra Brazilų menas, kuris jungia žaidimą, muziką, akrobatiką, kovos ir šokio elementus.
www.capoeira.lt

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖLĖS
18:00 – 21:00 Mokyklėlės „Strazdanėlės“ dirbtuvėlės „Kultūringos šeimos miestas”
„Strazdanėlės“ kviečia į Bernardinų sodą, kur stovės ypatingas miestas, o jame net 3 skirtingi muzikos, judesio ir dailės namai – kūrybinės erdvės. 
• Muzikinė tipi – tai speciali kūgio formos palapinė, kurios viduje galėsite susipažinti su nematytais muzikos instrumentais, bei išgirsti jų skambesį. 
• Dailės namai, čia kartu su dailės mokytoja Vita Matulyte, galėsite dekoruoti ir pastatyti savo šeimos namą Bernardinų kultūros žemėje. 
• Judesio aikštelėje, šokių mokytoja Ineta Dubinikaitė su savo jaunaisiais šokėjais organizuos judesio dirbtuves, kur ne tik rengs kultūringo elgesio, taisyklingos laikysenos ir elegancijos pamokėles, bet ir parodys kaip judesio pagalba galima išmokti švariai plauti rankas.
„Labas“, „Prašau“, „Atsiprašau“, „Ačiū“, „Viso gero“ – tai 5 mandagumo žodeliai, kuriuos pasikartos visos čia apsilankiusios šeimos.

18:00 – 22:00 Lietuvos vaikų ir jaunimo centro kūrybinės dirbtuvėlės „Gerų jausmų kalnai“
Geri dalykai matomi ir tamsoje! Kviečiame šviečiančiais dažais ant akmenukų piešti ar rašyti pozityvius jausmus bei žodžius. Vėliau iš jų statysime gerų jausmų kalnus.
http://www.lvjc.lt/

18:00 – 21:00 VšĮ „Next karta“ kūrybinės dirbtuvėlės „Gyvūnijos pasaulyje“
Koks mūsų pasaulis?...
Didelis? Gražus? Spalvingas? Iš kur gi tos spalvos?
Patį nuostabiausią grožį ir įdomiausią spalvų įvairovę į mūsų pasaulį atsineša GYVŪNAI!
Kviečiame mažus ir didelius sukurti įvairiausius gyvūnus panaudojant netikėtas priemones ir spalvas!
O gal tavo dramblys bus rožinis? :) Mūsų kampelyje viskas įmanoma!

18:00 - 22:00 VšĮ „Meda project“ Ebru meno kūrybinės dirbtuvės šeimai
Ebru menas – užburiantis, atraktyvus ir įtraukiantis procesas, kuris patiks kiekvienam. Dirbtuvių metu turėsite galimybę išvysti, susipažinti ir patys pačiupinėti šį senovinį autentišką, į UNESCO kultūros paveldo sąrašą įtrauktą meną bei su savimi išsinešti pačių sukurtą piešinėlį ar Ebru suvenyrą. Dirbtuvėse, kartu su šeimomis tapys ir Ebru meno - tapymo ant vandens pradininkė Lietuvoje, Eglė Veršininienė.

18:00 – 21:00 VšĮ Šeimos centras „Kartu saldu“
Fotografijų koliažai, spalvoto vaško piešiniai ir reljefinės šlapio molio figūros – štai ką kursime „Kartu saldu“ dirbtuvėlėse. Čia nebus vaikiškų ar nevaikiškų veiklų. Čia žaisime su įspūdžiais, kurie gims šeimai kuriant bendrą grožio objektą.

18:00-21:00 „Let’s HAIR“ ir „Vėjų fėjų“ dirbtuvėlės vaikams
„Vėjų fėjos“ kviečia vaikus pas bitutę ir musę į šauniausias kūrybines vabzdžių dirbtuvėles! Kursime nepaprastus vabzdžius-lėlytes, žaisime, šoksime, dainuosime ir ne tik! 
„Let's HAIR“ – tai iniciatyva, kurios tikslas – įkvėpti damas puoštis savo plaukais. Bernardinų sode „Let's HAIR“ merginos pins, raitys, šukuos, spalvins ir kitaip džiugins bet kokio amžiaus damas šukuosenomis ir, žinoma, nuotraukomis.

19:00 - 23:00 „Robotikos mokyklos“ dirbtuvėlės „Šviesos juvelyrai“
VšĮ „Robotikos mokykla“ ir paslaptingieji „Šviesos juvelyrai“ kviečia nemiegoti ir atvykti į dirbtuves Bernardinų sode, kurių metu galėsite tapti ekscentriškais kūrėjais!

19:00 - 21:00 Tapybos dirbtuvėlės „Iš pievų. Mano gėlynas“
Veiksmo tapyba. Vakarinis žaidimas su dažais visai šeimai. ,,Sodiname ir auginame“, piešiame ir laistome kiekvieno širdžiai mielus, išgalvotus ir stebuklingus gėlynus. Tapyba ilgakočiais teptukais. Gėlių ,,palaistymas“ įvairiaspalviais, skystais dažais. Nestandartinių tapybos priemonių panaudojimas.

19:00 – 23:00 Vilniaus Gabrielės Petkevičaitės – Bitės suaugusiųjų mokymo centro kūrybinės dirbtuvės „Mūzos ir gėlės“
Visus „Kultūros naktis“ dalyvius kviečiame į Vilniaus Gabrielės Petkevičaitės – Bitės suaugusiųjų mokymo centro organizuojamas amatų dirbtuves! 
Jūs galėsite išbandyti įvairias veiklas:

• tapybą ant šilko – mokytoja Jolita kvies visus, norinčius patirti besiliejančių ant šilko dažų terapinę galią. Mokytojos padedami galėsite nutapyti šilko paveiksliuką;

• vilnos vėlimą – mokytoja Stasė parodys, kaip nuvelti karolius, auskarus arba sagę iš vilnos – tereikia tik pabandyti ir jums tikrai pavyks;

• floristikos meną – floristė Marija ir jos mokinė Kristina pamokys visus, norinčius sukomponuoti laukinių gėlių puokštes, tinkančias įvairioms progoms; artėjant šviesos ir virsmo nakčiai, Joninių šventei, išmoksite nusipinti vainiką, kurį paskui galėsite paleisti į vandenį. 

Nesakykite, kad kažko nemokate, kol to nepabandėte!
Registracija tel. 85-2797437 ir https://www.facebook.com/events/837392409629693/

21:30-00:00 „Feel Photo“ fotosesija „Feel the light“
„Feel Photo“ fotografai kviečia sudalyvauti unikalioje – piešimo šviesa fotosesijoje, Bernardinų sode, kur nuotraukų herojais galės tapti kiekvienas!

TEATRO PASIRODYMAI SCENOJE
18:00 – 19:00 „Teatriuko“ spektaklis vaikams „Kalvio pasakos“
Ar mes patys esame savo likimo kalviai? 
Teatralizuotas muzikinis skaitymas „KALVIO PASAKA“ (pagal M.Vainilaičio kūrinį) skirtas vaikams ir visai šeimai. Mitologija paremtas eiliuotas tekstas, gyva muzika, aktorių vaidyba, natūrali gamtos dekoracija. Trukmė 60 min.
19:00 – 19:45 Teatralizuotas kūrybos namučių „Vėjų fėja“ pasirodymas
Teatralizuota muzikinė personažų programa ant scenos: įvairūs žaidimai su bite ir muse, muzikiniai šokiai, dainos ir užduotys. 
20:00 – 21:00 Teatralizuotas „Labaiteatro“ koncertas šeimai
„Aplink pasaulį 2“ – tai improvizuota 50 minučių kelionė aplink pasaulį, kurioje daug muzikos, fantazijos šėlsmo ir žaidimų. Mažieji žiūrovai patys tampa šios kelionės dalyviais, laivo, lėktuvo kapitonais ir netgi aplankytų šalių gyventojais.

ANIMACINIAI FILMAI KINO ERDVĖJE 
21:00 – 24:30 Animacinių filmų festivalis „Tindirindis“: animacijos naktis „Kūrimo džiaugsmas“
Animacinių filmų festivalis „Tindirindis“ kruopščiai pasiruošė festivalio „Kultūros naktis“ renginiui, sudarė naujausios bei įdomiausios animacijos iš viso pasaulio programą. Šios specialios programos pavadinimas – „Kūrimo džiaugsmas“.
Projektu „Kūrimo džiaugsmas“ festivalio „Tindirindis“ komanda pristatys įvairius būdus kaip „džiaugsmas“ ir „kūrimas“ gali būti animuoti skirtingais stiliais ir skirtingų mokyklų atstovų – tiek profesionalų, sukaupusių daug patirties, tiek dailės studentų iš viso pasaulio. Čia bus galima pamatyti festivalio „Tindirindis 2014“ nugalėtojų darbus.
Šių animacijų nepamatysite internete, jos bus rodomos tik festivalio metu!