Kuo gyvena ir apie ką svajoja Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų vaikai

02. Jan 2018, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose šiuo metu gyvena 30 vaikų. Pačiam mažiausiajam Gabrieliui vos pusė metų, jis auga kartu su dar dviem mažyliais, kuriuos dieną ir naktį prižiūri auklėtojos. 

Šiek tiek paaugę ir jau išmokę ropoti, mažyliai keliaus į kitą grupę. Čia jie žengs ir pirmuosius gyvenimo žingsnius, mokysis kalbėti, savarankiškai valgyti. Gyvenimas čia primena įprastų darželių kasdienybę, tačiau vakarui atėjus, vaikai tėvelių nesulaukia.

20171229160025-19312.jpg

"Mūsų visų dienos yra laukime. Kai pas vieną vaikelį atvyksta šeima, kitas pribėga ir klausia mūsų, kada pas jį atvažiuos mama, kada jis bus suprastas, apkabintas, kai jis jau tikrai turės namus", - pasakojo Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė.

Na, o kol mažieji laukia tikrų, jaukių namų, būryje vaikų netrūksta ir švenčių, pavyzdžiui, gimtadienių. Gimtadienis tądien, kai mes viešėjome, vyko „Saulučių“ grupėje. Viltei sukako – dveji metai.

Gimtadienyje svarbu draugai, tortas, žvakutė, sugalvotas noras ir, žinoma, dovana. O prie to prisidėti, gali kiekvienas iš mūsų. Visi norintieji čia gyvenantiems vaikams surengti gimimo dienos šventę mielai kviečiami tai padaryti. 

Na o mažasis Audrius nebegali sulaukti dienos, kuomet jau skris į Italiją, į savo naująją šeimą, kur jo labai laukia ir būsimas, naujasis brolis. 

20171229160234-64728.jpg

Įvaikinimo procesas, kaip sako šių namų vadovė – tikras stebuklas, nes vaikai, suradę tikrus namus ir tėvelius, įgys daugiau pasitikėjimo, augs tvirti, mylimi.

Džiugu, kad įsivaikinimo procesas sparčiai aktyvėja ir Lietuvoje. Šeimos vis dažniau atveria savo namų duris mažyliams, augantiems vaikų namuose, gimusiems socialinės rizikos šeimose ar turintiems negalią. Juk visi čia gyvenantys vaikai, nuoširdžiai tiki, kad vieną dieną juos suras tikroji šeima ir daugiau jau – niekada neišduos ir nepaliks. 

Tad linkime, kad visos vaikų svajonės išsipildytų ir galbūt mes galėsime prie jų šiek tiek prisidėti!