Kviečiame į tarptautinį folkloro festivalį „Skamba skamba kankliai"

Kviečiame į tarptautinį folkloro festivalį „Skamba skamba kankliai"

17. May 2018, 09:51 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai" - gegužės 22–27 dienomis.

Renginiai vaikams ir šeimoms:

Taukšt, taukšt katučių. Mažų vaikų pažaidinimai

Gegužės 23 d. (trečiadienis) 17.00 val.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme (Vilniaus g. 41)

„Taukšt tauškt katučių" – tai renginys, skirtas šeimoms su mažyliais. Nuo seno žinoma, jog žaidinimas vaikus ne tik pralinksmina, tačiau ir lavina, ugdo jų kūrybiškumą ir netgi motoriką. Renginio metu mamytės ir tėveliai bus kviečiami dainuoti lopšines, vaikiškas daineles, žaisti pirštukų žaidimus, supti, jodinti ir myluoti savo mažuosius kartu su Teatru kūdikiams „Šilkaus pupa" (vad. Kristina Savickytė-Damanskienė), VU folkloro ansamblio „Ratilio" mamyčiu klubu, Totorių kultūros centro folkloro ansambliu „Ilsu" (vad. Almira Traškelienė, koncertmeisteris Liutauras Milišauskas).

Kybur, vybur, kabarai. Kodėlčiukų žaismė

20180517095244-21227.jpg

Gegužės 23 d. (trečiadienis) 18.00 val.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme (Vilniaus g. 41)

„Kybur vybur kabarai" – tai renginys, skirtas patiems smalsiausiems ir gudriausiems vaikams – darželinukams. Renginio metu visi kodėlčiukai bus kviečiami mokytis dainuoti, šokti, žaisti, vaidinti – visko, kas žadina vaikelio vaizduotę, padeda jam pažinti pasaulį, teikia bendravimo džiaugsmą, lavina kalbą, klausą, ritmo pojūtį. Užsiėmimus ves Kauno miesto muziejaus šeimų mokyklėlės „Tindi rindi riuška" vadovė Nijolė Grivačiauskienė, programą paįvairins Vilniaus vaikų darželio „Baltų šalelė" ansambliuko pasirodymas (vad. Džiuljeta Mankauskaitė).

Vaikų folkloro šventė „Saulytė"

20180517095256-66050.jpg

Gegužės 27 d. (sekmadienis) 12.00–17.00 val.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemas (Vilniaus g. 41)

Jau 26-ąjį kartą sostinėje sušvis Vaikų ir jaunimo folkloro šventė „Saulytė" – vienintelė vaikų folkloro šventė Vilniaus mieste, kuri šiais metais visus sukvies į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemą. Šventėje dalyvaus folkloro ansambliai iš Vilniaus, Utenos, Druskininkų, Kauno, taip pat Vilniaus tautinių mažumų – rusų bei totorių – vaikų folkloro grupės. Vaikai turės galimybę su liaudies amatų meistrėmis nusipinti Lietuvos vėliavos spalvų bendrystės juostelę, rišamą ant riešo, bei pasigaminti karamelinių saldainių. Tradicijų ir tautosakos teatras „Antis" pristatys spektaklį pagal tradicinę pasaką „Baltas vilkas" (iš Jono Basanavičiaus užrašytų pasakų rinkinio).

Visa informacija apie festivalį ir jo programa : www.ssk.lt