Laikas - geriausias mokytojas kasdienėje vaikelio priežiūroje

Laikas - geriausias mokytojas kasdienėje vaikelio priežiūroje

21. Apr 2013, 00:00 kodelcia kodelcia


 

Visada sakiau ir sakysiu, kad vaikelio atsiradimas šeimoje yra didelis stebuklas. Tačiau su džiaugsmu ateina ir kasdieniai rūpesčiai. Vieni tokių malonių rūpesčių – kasdieninė priežiūra: prausimas, sauskelnių keitimas, perrengimas ir kt.

 

Iš savo patirties galiu pasakyti, jog gimus vaikeliui, visko išmoksti palaipsniui. Pavyzdžiui, man su sūneliu teko visą savaitę gulėti ligoninėje iki grįžtant į namus. Tad pirmųjų kūdikio priežiūros įgūdžių išmokau iš ligoninės personalo.

 

Pirmąjį mažylio sauskelnių keitimą tik stebėjau. Intensyvios priežiūros palatos slaugutė pamokė, jog berniuko užpakaliuką geriausia prausti po tekančiu drungnu vandeniu, mažylį pasidėjus užpakaliuku į viršų (mergaites, pasirodo, reikia prausti laikant užpakaliuku į apačią).

 

Pirmosios maudynės vyko namuose – aštuntą sūnaus gyvenimo parą. Mažylis maudytis nebijojo, nes iš pat pradžių maudydama jį uždengdavau marliuku ir taip vaikutis nejusdavo vandens ir kambario temperatūrų skirtumo, kuris dažnai gąsdina mažylius. Maudžiau  vaikelį kas antrą - trečią dieną, gydytojai rekomendavus. Iki metukų laiko maudynėms vaikišką šampūną ir muiliuką naudojome kartą per savaitę, dažniau prisireikė aliejuko odelei drėkinti.

 

Sauskelnes naudojome dviejų gamintojų: Huggies ir Pampers.

 

Drėgnosios servetėlės - nepamainomas dalykas ir užpakaliukui pavalyt, ir susitepus veiduką ar rankytes. Mėgstamiausios Huggies Pure. Iki šiolei tebenaudojame drėgnąsias servetėles ir džiaugiamės jų privalumais. Sauskelnių jau pamažu imame atsisakyti, nes vis dažniau draugaujame su puoduku.

 

Nagučius karpėme pagal poreikį – vos tik jie užaugdavo ilgesni. Tiesa, gal skambės keistai, bet išsivertėme be žirklučių užapvalintais galais, nes teko girdėti keletą neigiamų pažįstamų mamų atsiliepimų. Paprasčiausiai kūdikiui nagučius karpydavau, kai jis miegodavo, ir dėl to viską atlikti pavykdavo sklandžiai. Tiesa, dažniausiai pirmuosius du mėnesius sūnelis būdavo su pirštinytėmis, kad nesusižalotų veiduko. Nes net nukarpius nagučius, jis sugebėdavo kartas nuo karto įsibrėžti. Ypač nakčia, miegodamas.

 

Dabar sūneliui dveji. Jis jau turi šešiolika dantukų. Juos kas rytą ir vakarą valau specialiu dantų šepetuku ir vaikiška pasta. Tiesa, kol buvo kūdikis, atsiradus pirmiesiems dantukams, juos pavalydavau skuduriuku, vėliau specialiu silikoniniu šepetuku, užmaunamu ant piršto. Gaila, tačiau pieniniai dantukai jau pažeisti karieso...

 

Tai tokie svarbiausi vaikelio kasdienės priežiūros akcentai.

 

Sakoma, kad laikas yra geriausias mokytojas. Tikiu, kad ir būsimosios mamytės per laiką taip pat visko patirs išmoks, kaip tą teko padaryti ir man.

 

Drėgnų servetėlių Huggies akcija "Mamyčių pavasaris". Rašyk blogus ir mėgaukis SPA

 

I savaitė (nuo balandžio 15 iki 21 d.)

Tavo patarimai kasdieninėje kūdikio priežiūroje.

  

Lauksime tavo patarimų, kurie praverstų ir būtų vertingi būsimiems tėvams. Papasakok, kaip tu rūpiniesi ir prižiūri mažylį, kokias higienos priemones naudoji ir kokias drėgnas servetėles mieliau renkiesi?

 

Kiekvieną savaitę savo pasakojimus su nuotraukomis siųskite paspaudę šį mygtuką.

 

 

Pagrindinis projekto prizas

 spa

Tai specialus Baltic Beach SPA Jūrmaloje pasiūlymas „Pavasarinės emocijos“

 

Į pasiūlymą įtraukta:

 

Nakvynė dviems dviviečiame kambaryje su vaizdu į parką (viena naktis, dvi dienos)

SPA programa pasirinktinai

Pusryčiai

Baseinas su šiltu jūros vandeniu

Treniruokliai sporto salėje ir sauna

Saugoma automobilių aikštelė

 

Plačiau apie pasiūlymą: SPA programa "Pavasario emocijos" Jūrmaloje

 

Papildomi prizai

 

Kiekvieną savaitę rinksime po vieną laimėtoją, kuriai atiteks HUGGIES drėgnų servetėlių komplektas!

 

Projekto sąlygos: 

 

-Į pagrindinį prizą pretenduoti galės tik tos mamytės, kurios dalyvaus visuose etapuose – įvykdys keturių savaičių užduotis.

 

-Kiekvienos savaitės užduotis prasideda pirmadienį, o baigiasi sekmadienį.

 

 

 

 

20130404094626-58643.jpg

20130404103525-29854.jpg

20130325100059-74515.jpg