Laimėk knygą „Alisa Veidrodžio karalystėje“!

Laimėk knygą „Alisa Veidrodžio karalystėje“!

12. Aug 2019, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

– Negaliu patikėti! – šūktelėjo Alisa.
- Negali? – užjaučiamai paklausė Valdovė. – Pamėgink dar kartą: giliai įkvėpk ir užsimerk. 
Alisa nusijuokė.
– Neverta nė mėginti, – tarė ji. – Neįmanomais dalykais negalima patikėti.
– Matyt, neturi daug patirties, – pareiškė Valdovė. – Kai buvau tavo metų, kasdien po pusvalandį pratindavausi. Ir ką gi, kartais iki pusryčių būdavau patikėjusi net kokiais šešiais neįmanomais dalykais.


„Alisa Veidrodžio karalystėje“ – knygos „Alisa Stebuklų šalyje" apie mergaitę Alisą ne mažiau stebuklingas tęsinys. Šįkart ji atsidurs pasaulyje, kuris yra tarsi didžiulė šachmatų lenta.



Ar įsivaizduojate vietą, kur viskas kitaip? Ne tik žmonės, daiktai ir vaizdai, bet ir patys fizikos dėsniai! Kur lėkdamas pirmyn stovi vietoje, o eidamas atgal pasieki reikalingą daiktą? Kur teismas įvyksta pirmiau nei nusikaltimas, o žmonės gali prisiminti ateitį! Kur kalba gėlės ir šachmatų figūros, kur laikas apsiverčia aukštyn kojomis, o iškepus gardų pyragą pirmiausia reikia jį padalinti ir tik tuomet supjaustyti.

Prisimenate išdykėlę Alisą, kuri nulėkė paskui Baltąjį Triušį ir taip atsidūrė stebuklų karalystėje? Vaizduotės akrobatas Lewis Caroll sukūrė dar vieną nepaprastą istoriją, kuri žavi ištisas skaitytojų kartas. Jis sukūrė pasauly, kuriame keisti ir šiek tiek kvanktelėję personažai priblokš ir pralinksmis, o jūsų vaizduotę pakylės į neregėtas aukštumas. Skaitytojai jau susipažino, kokios paslaptys slypi Triušio urve, kas bendro tarp varno ir rašomojo stalo ir ką slepia Češyro katino šypsena. Ką likimas Alisai iškrės šį kartą?

Noras sužinoti koks pasaulis slepiasi kitapus veidrodžio nukelia Alisą į Veidrodžio karalystę. O juk veidrodis atspindi tikrovę. Tad viskas čia vyksta atvirkščiai. Visi jos gyventojai dalyvauja didžiulėje šachmatų partijoje, kurioje savo vaidmenį gaus ir Alisa. Ar iš Pėstininkės ji taps Valdove?

„Alisa Veidrodžio karalystėje“ – veidrodinis pirmosios knygos atspindys. Jei į Stebuklų šalį mergaitė keliavo vasarą, žengti anapus veidrodžio ji ryžtasi besiartinant žiemai. Skirtingo dydžio daiktus pirmojoje knygoje keičia manipuliacijos laiku ir erdve. Nepaisant to, abi jos nukelia į stebuklingą pasaulį, iš kurio nesinori pabėgti. 2016 m. ši pasaka tapo filmu, kuriame vaidino Johnny Deppas ir Anne Hathaway, o prodiusavo garsusis Timas Burtonas.

„Rašydamas „Alisa Veidrodžio karalystėje“ autorius pralenkė visus šiuolaikinius vaikų knygų autorius, išskyrus patį save“, – apie pasirodžiusį „Alisos Stebuklų šalyje“ tęsinį 1871 m. rašė britų laikraštis „The Guardian“.

Laimėkite šią knygą!

KONKURSAS FACEBOOK ir INSTAGRAM!!!