Kas laimi kvietimą visai šeimai į edukacinį spektaklį „Linksmoji Einšteino laboratorija“ Klaipėdoje...

Kas laimi kvietimą visai šeimai į edukacinį spektaklį „Linksmoji Einšteino laboratorija“ Klaipėdoje...

28. Apr 2014, 10:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kodėl tokie nuostabūs mokslai, kaip matematika, fizika ir astronomija dažnai tampa mokyklinių laikų „baubais“?  Gal todėl, kad šiuos mokslus tiesiog neįdomiai dėstė. Edukacinio spektaklio „Linksmoji Einšteino laboratorija“ kūrėjai ėmėsi taisyti šią klaidą.

Balandžio 30 dieną, 18 val., Klaipėdos Žvejų rūmuose Renginių centras ir grupė talentingų jaunų kūrėjų iš Vilniaus, pristato vienintelį Lietuvoje spektaklį visai šeimai „Linksmoji Einšteino laboratorija“, kuris apjungia teatrą, cirką ir originalią edukacinę idėją.

Nuotaikingas aktorės ir režisierės Sigitos Pikturnaitės  spektaklis „Linksmoji Einšteino laboratorija“ pasakoja apie mus supantį pasaulį neįprasta, novatoriška forma. Netikėtumai prasideda nuo pat pirmųjų spektaklio akimirkų. Pagrindinis herojus mokslininkas Albertas Einšteinas į sceną įvažiuoja tikrų tikriausiu automobiliu. Žiūrovai viesulu įsukami į paslaptingą, tačiau nuoširdų, vaikišką šio mokslininko pasaulį, kupiną didžiulių atradimų ir pasiekimų.

Nutrūktgalvio fizikos genijaus A. Einšteino laboratorijoje apie mokslo pasiekimus, fizikos, žemės dėsnius, kosmosą, ekologines problemas ir mokslininko asmenybę pasakojama linksmai ir žaismingai,  pasitelkiant lengvai suprantamą meninę kalbą, profesionalius cirko, akrobatikos, pantomimos bei šviesų elementus.

„Čia ir didelis, ir mažas puikiai praleis laiką ir sužinos daug naudingų dalykų,  kurių galbūt neišmoko sėdėdamas mokyklos suole. Spektaklio metu salėje sėdintys žiūrovai taip pat bus įtraukiami į veiksmą. Edukacinis naujojo cirko spektaklis „Linksmoji Einšteino laboratorija” skirtas ne tik visai šeimai, bet ir visiems, besidomintiems mus supančiu pasauliu, jo dėsniais bei reiškiniais”,  - teigia kūrėjai.

Įspūdingo reginio kūrėjai bando atsakyti į svarbius, esminius būties klausimus: kodėl žmonės žengia į mėnulį ir siekia jį pažinti, užuot artimiau susipažinę su savo kaimynais, šalia kurių gyvena visą gyvenimą? Kodėl reikia kurti greičiausią automobilį, o ne greičiausiai veikiančius stabdžius?..

Linksmybes A. Einšteino laboratorijoje kuria du aktoriai – Sandra Latanauskaitė ir klaipėdiečiams gerai pažįstamas „žmogus orkestras“  Viačeslavas Mickevičius, prieš kurį laiką atsisveikinęs su Klaipėdos dramos teatru ir išvykęs  gyventi į sostinę. „Kiekviena Einšteino frazė yra aukso vertės ir skirta gyvenimiškai situacijai “,  – pagyrų savo personažui nešykšti V. Mickevičius. Daugiau apie patį aktorių ir kaip gimė šis spektaklis, skaitykite ČIA

Anot aktoriaus, laboratorija nėra įprastas spektaklis. Ji įtraukia žiūrovą, žadina smalsumą, pateikia neįprastų užduočių ir kelia vis naujų klausimų: kodėl būna metų laikai, diena ir naktis, kas yra žemės trauka ir ar ji veikia kosmose?

Beje, įdomi detalė – idėja pastatyti spektaklį apie fiziką Albertą Einšteiną režisierei ir aktoriui Viačeslavui kilo dar abiems gyvenant Klaipėdoje (S. Pikturnaitė mokėsi aktorių Vytauto ir Veltos Anužių studentų kurse). Sigita prisipažįsta, jog anuomet imtis drąsaus projekto bendraminčiai tiesiog nedrįso – trūko pasitikėjimo savo jėgomis ir ryžto sumanymo įgyvendinimui.

Praėjus keliems  metams „Linksmoji Einšteino laboratorija“ išvydo dienos šviesą ir į uostamiestį atvyksta tarsi į savo namus.

Spektaklis skirtas visai šeimai ir turėtų sudominti vaikus nuo 5 metų amžiaus.

20140422173901-83836.jpg

Ačiū visoms mamytėms, kurio dalyvavo mini konkurse ir komentaruose rašė netikėčiausius ar įdomiausius klausimus, kuriuos išgirdo iš savo vaikų!

Kvietimą į spektaklį visai šeimai laimi - PELEZIRNIS!

Sveikiname!

27. Apr 2014, 18:17

Mamytė kodėl tu verki? (kai pjaustai svogūną)
Kodėl mūsų akytės mirkčioja?
Kodėl tu mane myli taip pat kaip kitus vaikus?
Kodėl lėktuvai važiuoja tik taip aukštai?

margarita2 margarita2 24. Apr 2014, 09:13

sunui 5m. 😀
Mama, iš kur, tu, mane gavai?
O iš kur benzovežis gauna benziną?
Iš kur debesyje lietus?
Ka reiškia tarnauti, paklusti, nugalabyti?
O kaip Vakarų ragana privers Dorotę tarnauti jai?

23. Apr 2014, 12:43

Kai parsivežėm dukrytę namo iš ligoninės vyresnėliui kilo klausimas, kudel sesę pagimdė mama ir kudel tėtis negimdo? Jam tada buvo ketveri😀

23. Apr 2014, 09:10

Sūnui 6 metai. Dabar ypatingai daug klausimų užduoda.. Nuo "kaip pagaminama kreida" iki "ar gali būti taip, kad visi žmonės pasaulyje būtų laimingi" 😀 Paskutine situacija, kuri mane labai pralinksmino jau buvau pasidalinusi ir su MK skaitytojais:
- Mama, pasikalbam apie ką nors..
- Apie ką norėtum pasikalbėti?
- Tu sakyk temą.
- Na gerai, kuo tu norėtum būti užaugęs?
- Medžiotoju
-...o kodėl?
- Nes aš domiuosi šautuvais, bet kai būsiu suaugęs turbūt nebesidomėsiu.. Mamaaa..
- M?..
- O kuo tu norėtum būt kai pasensi? 😀 😀