Laiptinėje rastas naujagimis – jau penktasis motinos paliktas vaikas

Laiptinėje rastas naujagimis – jau penktasis motinos paliktas vaikas

18. Jan 2013, 07:00


Sostinės policijos pareigūnai trečiadienio vakarą sulaikė moterį, kuri sausio 8 d. Žirmūnų gatvės 93 numeriu pažymėtame name pagimdė ir likimo valiai paliko mergytę, rašo lrytas.lt

 

Šis vaikas asocialiai 32 metų moteriai jau yra penktasis. Vyresnes jos atžalas taip pat augina valstybė.

 

Įtariamoji buvo sulaikyta apie 19 val. 30 min. viename Pylimo gatvės butų. Ją pagal gautą informaciją surado Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai.

 

Moteris buvo nuvežta į sostinės 1-ąjį policijos komisariatą, kuris atlieka ikiteisminį tyrimą dėl palikto kūdikio.

 

Pagimdžiusios ir laiptinėje kūdikį palikusios moters atžvilgiu ikiteisminis tyrimas pradėtas ir sostinėje. Už žmogaus palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus jo sveikatai, Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

 

Tik pagimdytas vaikas Žirmūnų gatvės 93 namo laiptinėje, prie lifto, buvo rastas sausio 8 dieną, apie 14 val. 40 min. Verkiantį kūdikį surado jaunuolis. Apie netikėtą radinį jis pranešė savo kaimynei, ši paėmė mažylę į savo namus ir iškvietė policijos pareigūnus bei medikus.

 

Nors mergytė gimė sveika ir išnešiota, kai ji buvo rasta, jos kūno temperatūra buvo labai žema. Medikai mano, kad jei kūdikis laiku nebūtų buvęs sušildytas, būtų miręs. Liudytojų dėka buvo nustatytas moters vardas ir pavardė, jos paskutinioji gyvenamoji vieta.

 

19. Jan 2013, 17:10

tokias motinas siaubunes reikia bausti ir labai grieztai!!!

jaldija jaldija 18. Jan 2013, 16:08

Abejoju ar ją nubaus, o reiktų ir daug griežčiau.