Lapkričio 10 dienos laidelė - apie pačius mažiausiuosius

Lapkričio 10 dienos laidelė - apie pačius mažiausiuosius

11. Nov 2012, 08:30 kodelcia kodelcia


 

Pastaruoju metu vis dažniau „Mamyčių klubą“ žiūrime internete. Nepavyksta laiku atsikelti, o šįkart ir specialiai iš vakaro nusistatytas žadintuvas nepadėjo – jo tiesiog neišgirdome, devintą sapną sapnuodami.

 

Taigi, po pusrytėlių vis vien su sūneliu ėmėmės savo malonaus ritualo – „Mamyčių klubo“ žiūrėjimo. Įdomu, jog šįkart laidelę žiūrėjome net du kartus iš eilės – kažkodėl norėjosi antrąkart pasimėgauti kūdikių šypsenomis ir gugavimu.  

 

Pirmoji dalis apie kūdikių maudynes ir gerai žinoma, ir jau šiek tiek man asmeniškai primiršta. Smagu buvo žiūrėti, kaip atsargiai kūdikėlis dedamas vonelėn, kokios jo nuotaikos vandenyje. Maudynės ir kūdikiams, ir jau vyresniems vaikučiams išties yra atsipalaidavimo prieš miegelį priemonė.

 

Sutinku, jog būtina sukurti tinkamą maudynių aplinką, svarbus ir tėvelių bei maudomo kūdikio nusiteikimas. Praktiški konsultantės pamokymai, kaip laikyti kūdikį maudynių metu, kaip jį apversti. Nors manyčiau, kad mes, mamos ilgainiui pačios atrandame mums patogiausią ir saugiausią kūdikių laikymo ir apvertimo būdą maudynių metu.

 

Laidelės dalis apie kvapus taip pat įdomi. Nežinojau, kad kūdikis jau įsčiose gali užuosti mamos vandenis. Kadangi pačiai maitinti tiesiogiai iš krūties neteko, tai mano atveju ne krūtis, o buteliukas su mano pieneliu sūnui būdavo nusiraminimo būdas.

 

Iki šiolei be marliuko ir buteliuko jis neapsieina. Bet šiaip manyčiau, jog išties skudurėlis net ir skleidžiantis mamos kvapą jokiu būdu negali atstoti pačios mamos, jos šilumos.

 

Apsikabinimai, meilė, artumas. Jie kiekvienam – dideliam ir mažam - būtini kaip žemei vanduo. Tik myluodamiesi, prisilietimais kontaktuodami vieni su kitais jaučiamės laimingesni, ramesni, galbūt labiau pasitikime savimi. Artimo ryšio tarp šeimos narių viena iš sąlygų ir yra būtent apsikabinimai.

 

Pati, manyčiau, užaugau, per mažai artumą, apsikabinimus propaguojančioje šeimoje (gal kaltas laikotarpis, o gal tiesiog tėvų uždarumas), tačiau stengiuosi pati kuo dažniau palaikyti artimą, apsikabinimų, pasimylavimų ir džiaugsmo kupiną atmosferą. Kaip sakoma, lenk medį, kol jaunas – vadinasi, jei noriu gražių artimų santykių su sūneliu, nuo pat pirmųjų dienų turiu išmokyti jį džiaugtis mamos, tėvelio, senelių artumu bei meile.

 

Įvertinimas: 9.

 

Manyčiau, jog ši laidėlė buvo labiau skirta jaunoms ir visai neseniai mažylių susilaukusioms mamytėms. Gal tik trečioji laidos dalis kiek universalesnė ir tiko mums, mamytėms, su šiek tiek paūgėjusiais vaikučiais.

 

Bet nėra ko ir norėti, kad kiekvienai mamytei viskas būtų nauja ir nežinoma. Juk kartais pravartu ir pasikartoti tai, kas žinoma. Nes nežinia – gal netrukus šauniai, aiškiai pateikta informacija  vėlei bus naudinga, ėmus lauktis naujos gyvybės.

 

Siųsk visą mėnesį Mamyčių klubo laidos recenzijas ir laimėk dovanų