Lapkričio 3 dienos MK laidelė - kaip tik šiam sezonui

Lapkričio 3 dienos MK laidelė - kaip tik šiam sezonui

06. Nov 2012, 15:27

Sveiki. Prisipažinsiu, kol sūnus buvo mažiukas (kai tik prasidėjo laidelė, sūnui buvo apie 9 mėn, ir kaip tik tada prisijungiau prie MK būrio), žiūrėdavau laidas kiekvieną, nepraleisdavau, viskas buvo įdomu ir aktualu.

 

O dabar, kai sūnui greit sueis ketveri, laidelę dažnai žiūrime „iš inercijos“, t.y. įprastas ritualas, deja, taip jau yra, kad šeštadienis dažniausiai man paskaitų diena, tad ir laidos ne visuomet pavyksta pažiūrėti ir neretai per darbus darbelius taip ir lieka neperžiūrėta. Tačiau tai nereiškia, kad nepažiūriu, nepasidomiu „repertuaru“.

 

Ir jei tai aktualūs klausimai - ne bėda, juk visuomet galima pažiūrėti laidelę per internetą. Taip dariau ir šiuo atveju, kadangi temos „užkabino“, taigi nutariau pažiūrėti, o peržiūrėjus, norėjosi ir nuomonę išsakyti, vienu ar kitu aspektu.

 

Taip jau nutiko, kad dažnai vienu ar kitu laikotarpiu MK laida, rubrikos mums praverčia, mat ir dabar su sūnumi sergam: kosulys, sloga kasdieniai palydovai, tad natūralu, kad įdomios ir rubrikos, kaip antai VIBRACINIS MASAŽAS.

 

Žinokite, pirmą kartą apie tai išgirdau, o tai vadinasi super, reiškia, reportažas naudingas, supažindinantis „nežiniukų“ publiką ir pažeriantis puikių patarimų, už tai PLIUSAS ir labai didelis Mk kūrybiniai komandai, kuri galvoja temas reportažams, išties tikiu, tai itin sunkus darbas nepristigti idėjų.

 

Taigi išgirsti patarimai bei vizualinė demonstracija išties sumanu, nes pripažinkim, kai vaikas suserga, griebiamės ne tik tradicinių priemonių, neretai ieškom ir naujovių, kurios pagelbėtų. Pademonstruoti penki masažo judesiukai gal mano dičkiui jau ir netiktų, bet magėjo išbandyti, juolab, kad vienas judesiukas - nugarytės „kasymas“ labai patinka.

 

Ir tikra tiesa, kad dažnai būna „kiaulystės dėsnis“, kai vaikas, rodos, pasveiko ir štai vėl kosulys kankina. Tad apibendrinus, šis reportažas išties naudingas ateičiai ;)

 

Antrasis reportažas apie slogą sudomino, nes mūsų ligelę lydi ir nemaloni sloga, tad buvo įdomu išgirsti ir apie šį „baubą“. Tiesą sakant, šis reportažėlis gal kiek nuvylė, bet teigiama prasme, nes bent jau aš nieko naujo nesužinojau, tačiau tikiu, kad buvo plati auditorija, kuriai tai sukėlė didelį susidomėjimą.

 

 

Trečiasis reportažas, nors ir nėra mums aktualus šiuo gyvenimo momentu, tačiau vis tiek buvo įdomu pasikrauti žinių „bagažą“ atsargai – ateičiai, juk kažkada planuose ir antrasis mažylis, tad patarimai išties naudingi ir neliks pamiršti. Patiko idėja santykių pagrindą remti mandagumu, mano nuomonė taipogi būtų tokia, kad jei vaikas vienas būdamas šeimoje geba būti mandagus, gebės toks būti ir papildžius šeimą naujam nariui. Kita vertus, tai tėvų kantrybės, meilės ir supratimo reikalas.

 

Bendriniai pastebėjimai apie laidelės trumpumą, nes reportažai kiek trumpoki, tad norėtųsi ilgėlesnės laidos. „Pusiausvyros“ tarp mažiukų ir vyresnėlių vaikų, reportažų tiek mažiesiems, tiek ir didesniems vaikams, susijusiais su gyvenimo tarpsniais.

 

Na ir toks techninis pastebėjimas: šiek tiek trikdo tai, kad žiūrint internetu, negalima laidelės nei „prasukti“, nei pristabdyti, nes automatiškai vėl paleidžiama iš naujo, o jeigu striginėja internetas, tai veik 23 min. trukmės laidą žiūriu ir valandą.

 

O vedėjai kaip visuomet aplodismentai, žavi, šiluma spinduliuojanti asmenybė.

 

Šiai laideliai skirčiau 8 balus.

 

Trumpa, aišku, informatyvu, o dviejų „padalų“ trūkumą lemia laiko stoka, dėl to ir plačiau nėra galimybės „išsijoti“ temas. Tačiau užvedama „ant kelio“, kas yra šaunu.

 

Nepristikite idėjų, būkite ir toliau sumanūs bei ilginkit laidelę, plėskite žiūrovų auditoriją (nes laida, kaip skelbiama jauniesiems tėveliams, visgi, manau, nepamaišytų ir rubrikėlės vyresniems vaikučiams bei tėveliams).

 

 

Roberta

 

Siųsk visą mėnesį Mamyčių klubo laidos recenzijas ir laimėk dovanų