Ledai su chia sėklomis

17. Feb 2017, 19:23 Mamkyte Mamkyte

Nors vasara dar toli, bet kartais ir žiemą galima pasilepinti sveikais, skaniais ledais. Pabandėme namuose pasigaminti ledų su Chia sėklomis. Niekam ne paslaptis, kad Chia sėklos - puikus vertingų medžiagų ir vitaminų šaltinis, tinkantis net ir metukų neturintiems mažyliams. Mes su mažąja dukryte Auguste Chia sėklomis gardiname košes, darome desertus ir vienas iš jų, kuris mūsų naujas atradimas - ledai. 

Rekomenduojame išbandyti ir jums. 

Reikės: 1 citrinos, 1 žiupsnelis mėtų 2 šaukštai Chia sėklų (mes naudojome šitas chia sėklas, nes kol kas geresnių neaptikome),2 šaukštai cukranendrių cukraus 500 ml vandens 100 g uogų (naudojome močiutės šaldytas braškes, kurias atšildėme).

Gaminimas: citrinas išspauskite ir sudėkite į jų sultis nuplautas mėtas, prieš tai viską susmulkinkite. Tuomet įpilkite Chia sėklų, cukranendrių cukrų ir viską sumaišykite su vandeniu. Šį mišinį supilkite į formeles iki pusės. Kai viską supilstysite, nuplaukite uogas ir įdėkite jas į mišinį. Paruoštą gardėsį įdėkite į šaldymo kamerą ir laikykite maždaug 5 valandas. Skanaus!