Lietuva, su 100-uoju gimtadieniu, arba kaip kalbėti su vaikais apie pilietiškumą

Lietuva, su 100-uoju gimtadieniu, arba kaip kalbėti su vaikais apie pilietiškumą

16. Feb 2018, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Airido kūrinys 

Dalinamės paprastais patarimais, kaip valstybines šventes atšvęsti produktyviai:

Kalbėkite apie tai

Nereikia išvardinti visų signatarų pavardžių ar istorinių smulkmenų, bet paminėkite paprastus faktus - Vasario 16 dieną Lietuvoje buvo paskelbta nepriklausomybė, todėl mes labai džiaugiamės ir švenčiame. Paaiškinkite, kas yra nepriklausomybė ir palyginkite, o kas būtų, jeigu nebūtų Lietuvos? 

Susikurkite ritualus

Vieni per valstybines šventes lanko senelius, kiti kviečiasi draugus iškilmingų pietų. Sugalvokite, ką jūs galite daryti per šias dienas vietoje to, kad laisvą laiką skiriate remontui ar kambarių tvarkymui. Kelkite kartu vėliavą, jeigu yra galimybė - apsilankykite pilietiniame renginyje. 

Pasipuoškite

Ne tik iškelkite vėliavą, bet papuoškite namus - pietų stalą padenkite lyg iškilmingai vakarienei, paprašykite nupiešti nedidelių trispalvių ir priklijavę ant pagaliukų jas lyg vėliavėles susmeikite viduryje stalo. Sugalvokite kitų darbelių, kurie pagražintų dieną.


20180215165256-52661.jpg

Birutės piešinys

Pasidalinkite prisiminimais

Papasakokite vaikams jūsų šeimos istoriją ar atsiminimus, kurie jums susiję su pilietiškumu. Gal pamenate, kaip stovėjote Baltijos kelyje ar senelis paslapčia kėlė vėliavą. Net ir kitos giminės istorijos ugdo sąmoningumą, vaikams suteikia supratimą apie tęstinumą ir tradicijas. 

Švęskite ne tik per šventes

Pilietiškumas ugdomas ne tik vasario 16-ąją ir kovo 11-ąją, todėl nepamirškite diskutuoti apie laisvę ar paskaityti Lietuvos istorijos epizodus paprastomis dienomis. 

Kur šiandien eisite, ką veiksite? Kokiuose įdomiuose renginiuose dalyvausite savo miestuose? Pasidalinkite...