Lietuvos moksleiviai buriami  linksmai kovai su patyčiomis

Lietuvos moksleiviai buriami linksmai kovai su patyčiomis

30. Mar 2015, 09:35 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pratęsdama savaitę prieš patyčias, organizacija „Gelbėkit vaikus“, kartu su Vilniaus dizaino kolegijos studentais ragina su patyčiomis kovoti linksmai bei kviečia dalyvauti konkurse „Trololo patyčioms“. Pagrindinis konkurso prizas – vasaros stovykla konkursą laimėjusiam moksleiviui ir jo draugams. 

Pasak organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovės Rasos Dičpetrienės, tradicinis kalbėjimas apie patyčias mokiniams jau yra nusibodęs, jis tiesiog praslysta pro vaikų ausis, nesulaukęs norimo dėmesio.

„Labai džiaugiuosi, kad šiemet Vilniaus dizaino kolegijos Kūrybinių industrijų dizaino studentės Julija ir Violeta pasiūlė leisti apie patyčias kalbėti patiems moksleiviams bei sukūrė jiems patrauklius tokio kalbėjimo įrankius. Studenčių pasiūlyta socialinė kampanija-konkursas „Trololo patyčioms“, tikimės, įtrauks įvairaus amžiaus Lietuvos moksleivius ir leis pasireikšti jų kūrybiškumui. Tuo labiau, kad pagrindinis konkurso prizas, įsteigtas mūsų draugo Lietuvos pašto, yra tikrai viliojantis“, - su užsidegimu pasakojo organizacijos vadovė.

Apie „Trololo patyčioms“ konkurso originalumą kalba ne tik linksmas jo pavadinimas, bet ir smagus tikslas – patyčių patraukimas per dantį. Konkurso organizatoriai moksleiviams siūlo ištisą gamą komiksų personažų veido išraiškų, atspindinčių skirtingas emocijas. Moksleiviai skatinami panaudoti šiuos personažus piešiant ar karpant ir klijuojant bei kuriant savo pačių patyčių trolinimo komiksus. Visus juos bus galima pamatyti ir dalintis specialiai šiam konkursui sukurtoje „Trololo patyčioms“ Facebook paskyroje.

Konkurso organizatoriai tiki, jog kurti komiksus moksleiviams turėtų būti labai smagu, nes komiksų piešimas, apskritai, yra populiari veikla nuobodžių pamokų ar pertraukų metu, leidžianti pasireikšti kūrybiškumui, o taip vadinama trolinimo sąvoka į lietuvių kalbos vartoseną atkeliavo dėl to, jog yra gausiai naudojama moksleivių. Be to, kurdami atvirkštines patyčių situacijas, moksleiviai skatinami atspindėti ir dalintis mokyklos ar pomokyklinės kasdienybės patirtimi bei tokiu būdu skatinti kalbėti ir stabdyti patyčias artimiausioje savo aplinkoje. 

Dalis Lietuvos mokyklų su kuriomis organizacija „Gelbėkit vaikus“ yra užmezgusi bendradarbiavimo ryšius, jau gavo kvietimus dalyvauti „Trololo patyčioms“ konkurse, tačiau iki balandžio 20 d. jame gali dalyvauti visi Lietuvos moksleiviai, nepriklausomai nuo jų amžiaus. Išsamias konkurso taisykles bei priemones galima rasti specialioje „Trololo patyčioms“ Facebook paskyroje arba „Gelbėkit vaikus“ interneto svetainėje.

„Trololo patyčioms“ Facebook profilį galima rasti čia https://www.facebook.com/trololopatycioms