Mamos išbandė švenčių vietą "Kartu su žirgu"

Mamos išbandė švenčių vietą "Kartu su žirgu"

06. May 2019, 09:37 Mamkyte Mamkyte

Nuotraukos: Astos Petraitės Fotografija ir Vivavi Photography

 

Balandžio pabaigoje įvyko jau trečiasis tinklaraštininkės Mamkytė organizuojamo projekto „Kur švęsti vaikų šventes“ renginys. Šį kartą tinklaraštininkė Agnė Jakubonė ir daugiau nei 20 mamų su vaikučiais testavo, kaip atrodo vaikų gimtadieniai ir kitos progos gamtos apsuptyje „Kartu su žirgu“.

Vilniaus pakraštyje įsikūrusi vaikų švenčių vieta patiks mylintiems gamtą ir žirgus. Vos čia atvykus apėmė geras gamtos artumo, ramybės, atsipalaidavimo jausmas... Čia nėra pompastikos, nereikalingų plastikinių detalių, o gamtos apsuptis kuria ypatingą nuotaiką. Ne mažiau svarbu, kad vaikų saugumą padeda užtikrinti aptverta teritorija.
Lauko pramogos skirtos įvairaus amžiaus vaikams. Mažiesiems patiks kapstytis smėlio dėžėje, suptis, didesnieji leis milžiniškus muilo burbulus, karstysis ant karstynių, spardys futbolo kamuolį ar žais Jenga XXL. 


Tėvų patogumui lauke yra iš palečių padarytas stalas, minkštasuolis, kėdės. Pasislėpti nuo saulės kaitros ar lietučio galima sename name. Čia testavimo metu projekto iniciatorė su dekoratore „Visos šventės” paruošė vaišių stalą su šventės užkandžiais ir gėrimais bei foto kampelį. Atskirame namo kambarėlyje įsikūrė blizgių tatuiruočių meistrė iš „Veido Spalvos”, kuri įspūdingo grožio tatuiruotėmis sugebėjo patraukti visų dalyvių dėmesį. Aplink ją nuolat būriavosi eilė laukiančių vaikų (ir net mamų). „Labai rekomenduoju į šią atrakciją atkreipti dėmesį, kai planuojate vaikų šventes ir norite juos nustebinti kažkuo įdomesniu, naujesniu nei piešimu ant veidukų ar balionų lankstymu,” – dalinosi A. Jakubonė.


Šventės vinimi, kaip ir planuota, tapo jodinėjimas ant žirgo ir ponio-vienaragio, kurie čia itin mylimi ir puikiai prižiūrėti. Praktiškai visos mamos-testuotojos, atkreipė dėmesį į išskirtinį malonų žirgyno darbuotojų bendravimą su vaikais siekiant juos padrąsinti, paskatinti mėgautis žirgo draugija ir pasisemti teigiamų emocijų. Be to, „Kartu su žirgu” skiriamas ypatingas dėmesys vaikų saugumui - jojimo metu naudojami šalmai, apsauginės liemenės.

Kaip ir po kiekvieno testavimo renginio, mamos užpildė apklausos anketas, kuriose pateikė savo įžvalgas. Taigi praktinis kai kurių aspektų įvertinimas (maksimalus balas 8).
Švara 7
Aplinka 7
Atrakcijos ir pramogos lauke 7
Pramogų atitikimas įvairaus amžiaus vaikams 6
Jodinėjimas žirgu/ vienaragiu 8

Mamų vertinimas: 7 balai iš 8

Paklausus vaikų, kas būtent jiems labiausiai patiko, nuomonės išsiskyrė, bet dažniausiai pasikartojantis atsakymas nenustebino - tai jodinėjimas ir spalvotos blizgios tauiruotės.

 

Minusai


Įžvalgios mamos-testuotojos pro akis nepraleido ne tik šios vietos privalumų. Dvejonių mamoms kėlė lokacija, kuri nėra labai patogi, jei šventės svečiai nevairuojantys. Kitas aspektas - nėra vandens (rankų plovimui, atsigaivinimui, tad organizuojant šventę juo turėsite pasirūpinti patys) ir tenka naudoti lauko tualetu (nors jis tikrai tvarkingas, kai kuriems miesto vaikams atrodė egzotiškai).Be to, vieta nėra itin patogi, atvykus su kūdikiais ir mažais vaikais. 1-2 m. vaikučiams trūksta lauko pramogų, o mažiausius pervystyti gali tekti automobilyje.
Paklausus, ar mamos rinktųsi šią vietą savo vaikų šventei, didžioji dalis pasirinko atsakymą "Galbūt", o pasvarstymus ir dvejones keltų sezoniškumas, atstumas, kaina, nenuspėjamos oro sąlygos.

Tinklaraštininkės „Mamkytė” vertinimas


„Kartu su žirgu” - smagi vieta gamtos apsuptyje. Visuomet gera ištrūkti į kitokio formato vaikų šventę atokiau nuo miesto ir vaikams parodyti, kad linksmas gimtadienis gali būti ne tik žaidimų kambarių burbulų baiseinuose. Maksimalus vaikų išsikrovimas švenčių metu - garantuotas! Dedu riebų pliusą už galimybę švęsti vaikų šventes kitaip.
Tačiau, kadangi organizuoju ne pirmą šventę, pastebiu, kad vienos švenčių vietos yra iškėlę paslaugų kartelę ir pasirūpinę visais patogumais (indais, įrankiais, vystymo stalu ir pan.), kitos mažiau. Ir, kuomet švenčių vietose paslaugų spektras panašus, kaina panaši, pasirinkimą dažnai lemia visi papildomi privalumai ir patogumai. 
Kaip sakė „Kartu su žirgu” įkūrėja Birutė, šią vietą šventėms renkasi kitokie žmonės, kurie myli gamtą, myli gyvulius. Sutinku su tuo 100 proc. ir neabejoju, kad, tam tikri minėti aspektai „gamtos vaikų ir tėvų” tikrai neišgąsdintų.

Už gražią šventę tinklaraštininkė dėkoja projekto „Kur švęsti vaikų šventes“ draugams:


Astos Petraitės Fotografija ir Vivavi Photography - sustabdžiusias gražiausias renginio akimirkas.
Visos Šventės - už stilingą šventės dekoravimą, idėjas, visapusišką pagalbą ir gebėjimą dirbti maksimaliai lanksčiai net ir ekstremaliomis sąlygomis. 
PARTY INBOX - už dekoracijas, indus ir stalo akcentus, kurie neabejotinai papuošė šventę.
Ponas Balionas - už milžiniškus vienaragius fotosienelei. Jie nepaliko abejingų!
Tiny Stars - už rankų darbo gėlių ir vienaragių lankelius, kuriais pasipuošė ir mamytės, ir dukrytės. 
FRUPP - už sveikus liofilizuotų vaisių ir uogų užkandžius, kuriais galima mėgaustis be sąžinės graužimo. 
Marmaluzi - už gaivias, natūralias sultis vaikams be papildomo cukraus.