Mamyčių klubo šviesūs protai toliau skina pergales Mamų protmūšyje

Mamyčių klubo šviesūs protai toliau skina pergales Mamų protmūšyje

18. Nov 2013, 21:35 gintarerei gintarerei

Taigi, paskutinis sekmadienis buvo paskirtas šviesiems protams. Ne bet kokiems, o mamų šviesiems protams. Jau 3 kartą Mamų radijas organizavo Mamų protmūšį į kurį susirinko beveik tos pačios, kaip aš vadinu "etatinės" mamytės. Šiek tiek nustebino, kad nesusirinko pilnos komandos, nes juk tai tokia smagi pramoga. 

Nors buvo visokių nenumatytų kliūčių, Mamyčių klubo komanda, vėl išplėšė pergalę. Šį kartą po įnirtingos kovos taškas į tašką. Nežinau, ar Mamyčių klubas neša sėkmę ar kas, bet antrą kartą iš eilės laimėti buvo netikėta, bet velniškai smagu.

O renginys prasidėjo tuo, kad mūsų komanda pasirodo vienintelė išpildė organizatorių reikalavimą surinkti 5 nares, tačiau atvykus, paaiškėjo, kad trūksta nrių kitose komandose: buvo viena 4 narių komanda ir dvi komandos po 3 mamas. Taigi tagi taigi, organizatorių akys krypo į mūsų komandą su ketinimu ją išskirstyti. Ką daryti ką daryti? Kadangi Mamyčių klubo komandoje buvo 3 neišskiriamos draugės, panorėjusios būtinai likti kartu, mes su kompanione ir taip pat etatine Mamyčių protmūšio nare Lina, su sąlyga, kad pasiimsime pavadinimą, prisijungėme prie kitos komandos su dviem mamytėmis. Šiek tiek išmušė iš vėžių šis pasiskirstymas, na bet nusiteikėme smagumams ir pamiršome. Juk svarbiausia atstovauti Mamyčių klubą. Eigoje paaiškėjo, kad mūsų komandoje buvo mamytė dalyvaujanti Mamyčių klubo veikloje, tik pavėlavo užsiregistruoti į mūsų buriamą komandą, o kas be ko, dar kitoje komandoje dalyvavo dar 2 mamos iš Mamyčių klubo, kurios atejo be komandų. Taigi juokėmės renginio pabaigoje, kad nugalėjo draugystė, nes beveik visose komandose buvo mamų iš Mamyčių klubo. Taigi grįžtu prie to, nežinau, ar čia Mamyčių klubo aura, ar kas, bet tikiuosi, neapleisime tradicijos laimėti ir toliau.

O šis protmūšis bent jau man buvo šiek tiek sunkesnis nei pavasarį buvęs. Panašu, visoms mamoms, nes po 4 turų rezultatas buvo berods 14 ar 15 taškų maksimaliai, o pavasario protmūšyje buvo beveik dvigubai didesnis po 4 turų. Taigi, jei įdomu, vyko 4 turai po 10 klausimų ir kiekvienas turas atspindėjo tam tikrą tematiką. 

 

Pirmajame ture ataskinėjome klausimus apie drabužius ir madą, bei jų istoriją, keli klausimai pavyzdžiui ir Jums pamąstymui:

  1. Kokioje šalyje atsirado džinsai?
  2. Iš ko buvo pasiūtos pirmosios sauskelnės?
  3. Koks oficiliai didžiausias moters rūbo dydis?
  4. H&M įkūrėjas?

Antrajam ture klausimai buvo susiję galima sakyti su vaikų auginimu, bet plačiaja prasme, pavyzdžiui:

  1. Lietuvoje yra vienas mažiausių vaikų antsvorio rodiklių. Koks jis yra procentine išraiška?
  2. Kokie apgamai yra laikomi įgimtais?
  3. Iš kokių požymių jau galima spręsti, kad vaikas jau pasiruošęs atsisakyti krūties ir mamos pieno? Išvardyti bent 4 požymius.

Beje, šiame ture mes sužibėjome geriausiai :) iš 10 klausimų, atsakėme 6. Čia ir buvo geriausias rezultatas.

 

Trečiajame ture klausimai buvo apie žaidimus, pavyzdžiui:

  1. Kaip manote, kada atsirado pirmieji stalo žaidimai pasaulyje?
  2. Senovės Lietuvoje ypač buvo populiarus žaidimas pavadinimu "Ripka". Kaip manote, koks tai žaidimas? Kokios šio žadimo taisyklės?
  3. Neseniai rinkoje pasirodęs kompiuterinis žaidimas, pagerinęs septynis Guinesso rekordus, tokius kaip: geriausiai parduodamas veiksmo-nuotykių kompiuterinis žaidimas per 24 val., bei greičiausiai milijardą pajamų surinkusi programa. Apie kokį žaidimą čia kalbama?

Na o ketvirtasis turas buvo susijęs su gyvūnais, kur teko palaužyti galvą, nes klausimai pasirodė šiek tiek juokingi ir mes priėmėme juos daugiau kaip pokštą, pavyzdžiui:

  1. Kokie vabzdžiai kaip ir žmonės žiovauja ir ražosi?
  2. Pagal svorio proporcijas kas yra stipresnis: arklys ar žmogus?
  3. Kokį didžiausią greitį per valandą gali išvystyti drugelis?
  4. Kokia mėgstamiausia varlių spalva?
  5. Kiek ilgiausiai gali skristi viščiukas?

 

Taigi kaip matote, klausimai ne iš lengvųjų, bet buvo smagu palaužyti galvą ir savo loginį mąstymą.

 

Ačiū Mamyčių klubo komandos narėms už šviesius protus ir gerai praleistą laiką ir artimiausiu metu dar susitiksime visos ir pasidžiaugsime pagrindiniu prizu - mergaitiška popiete ir nemokamais masažais :)

Iki kito karto, kaupkite šviesius protus pavasario protmūšiui ;) juk dalyvausime, tiesa?

20. Nov 2013, 09:07

super 😀 labai šauniai laiką praleidau 😀

gintarerei gintarerei 19. Nov 2013, 17:07 sraigiukas

labai tikiuosi 😀

sraigiukas sraigiukas 19. Nov 2013, 15:51

Labai gaila, kad buvom išskirtos, na bet gal kitą kart jau taip nebus. 😉

19. Nov 2013, 15:31

ŠAUNUOLĖS vienareikšmiškai 👍 😀

Super 😀 Na reiks kitame mūšyje sudalyvauti ir pajusti tą dvasią 😀

gintarerei gintarerei 19. Nov 2013, 09:13 eglemk

kazkaip vis galvoju, gal cia tas "Mamyciu klubo" pavadinimas ir aura nesa sekme? 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 19. Nov 2013, 08:44

Kokios šaunuolės! Sveikiname! O norint atsakyti į klausimus reik palaužyti galvą, iš kur jūs tokios protingos 😉 🌷

motinysteveza motinysteveza 19. Nov 2013, 06:32

šaunuolės!