Mažuosius ligonius su pavasariu sveikino įspūdingu ugnies šou

Mažuosius ligonius su pavasariu sveikino įspūdingu ugnies šou

27. Mar 2015, 10:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ketvirtadienio vakare Santariškių vaikų ligoninės kieme dangų raižė liepsnos ir ugnies triukai. Netikėta atrakcija mažiesiems ligoniukams surengta pirmą kartą ligoninės istorijoje. Ugnies šou ligoninei dovanojo projektas „Gėrio menas“, kurio iniciatoriai teigia, simboliška atrakcija norėję suteikti įkvėpimo ligoninėje gulintiems vaikams, jų tėvams ir medikams.

Pasak Vytauto Kernagio fondo ir projekto „Gėrio menas“ vadovo Vytauto Kernagio, ugnies šou ligoninėje nuspręsta organizuoti simbolišku metu – iškart po Žemės lygiadienio, taip pasveikinant sergančius vaikus su grįžtančiu pavasariu.

20150327111951-59854.jpg

„Nežinome, kas gimė pirmiau – noras Santariškėse pažymėti pavasario sugįžimą ar idėja į ligoninę atgabenti netikėtą pramogą. Tačiau bet kokiu atveju jų susijungimas sergantiems vaikams, tikiu, padovanojo pačias geriausias emocijas ir praskaidrino įprastą ligoninės kasdienybę“, – sako V. Kernagis.

Įspūdingą reginį Santariškių vaikų ligoninės kieme surengę „Viduramžių pasiuntinių“ fakyrai mažuosius ligonius stebino šokiais su deglais, akrobatikos ir kaskadininkų triukais. Ugnies šou prikaustė dešimčių ligoninėje gulinčių vaikų dėmesį: dalis jų nekantriai būriavosi prie ligoninės langų, o kai kurie turėjo galimybę stebėti reginį lauke.

„Pirmą kartą tokį šou išvydo ne tik jį stebėję vaikai: ir mes patys pirmą kartą turėjome galimybę dovanoti gerą nuotaiką ir įkvėpimą sergantiems. Pavasaris – atgimimo metas, o ugnis – nepamainomas gyvybės ir energijos simbolis, todėl šiuo reginiu linkėjome kiekvienam vaikui degti ir nepasiduoti“, – sako „Viduramžių pasiuntinių“ fakyrams vadovaujantis Karolis Jankauskas.

20150327112052-27300.jpg

V. Kernagis, su projektu „Gėrio menas“ jau penkerius metus organizuojantis kūrybinius užsiėmimus ir įvairius renginius onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, teigia, kad sėkmingai įgyvendinta ir daug teigiamų atsiliepimų sulaukusi ugnies šou idėja – paskatinimas imtis daugiau panašių inciatyvų.

„Iki šiol organizavome daug edukacinių renginių ir švenčių onkohematologijos skyriuje gydomiems vaikams ir įsitikinome, kad netradicinė, kūrybinė veikla mažiesiems ligoniukams yra labai svarbi. Neįprasti susitikimai ir renginiai padeda vaikams susikoncentruoti į pozityvius dalykus ir džiaugtis vaikyste kaip ir jų sveikiems bendraamžiams. Tokie netikėti siurprizai, kaip vakar įvykęs šou – nauja galimybė suteikti sergantiems vaikams įkvėpimo ir džiaugsmo. Sieksime šią galimybę išnaudoti kuo plačiau“, – sako Vytauto Kernagio fondo vadovas.

„Gėrio menas“ – nuo 2010 m. veikiančios nuolatinės kūrybinės dirbtuvės onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Ketvirtus metus skaičiuojančio projekto „Gėrio menas“ tikslas – edukaciniai užsiėmimai vaikams kartu su įvairių sričių menininkais, kultūros bei meno organizacijomis, kurių metu ugdomi onkologinėmis ligomis sergančių vaikų ir jaunimo kūrybiškumas, meniniai ir bendrieji įgūdžiai. Projektą organizuoja Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondas.