Mažylis mokosi kalbėti - kaip jam padėti tai daryti taisyklingai?

Mažylis mokosi kalbėti - kaip jam padėti tai daryti taisyklingai?

31. Oct 2013, 07:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

"Gal iš noro būti pavyzdingais tėvais, gal iš noro parungtyniauti su kitais tėveliai - mes imame ir persistengiama", - jau šį šeštadienį laidoje "Mamyčių klubas" tai konstatuos Eglė. 

Pirmieji vaikučio žodžiai ir sakiniai - kokie jie turėtų būti ir ką reikėtų skatinti. Apie tai bus vienas iš laidos reportažų, kuriame savo patirtimi dalinsis ir mama, ir patars specialistai.

O mes, norime sužinoti - ar naudojate savo kalboje su vaikučiu tuos paprastučius - popa, lialia, fui, kaka? Kokius dar vaikiškus žodelius sakote?

20131030163356-36663.jpg

31. Oct 2013, 12:14

Pradzioje naudojom ir mes, nes net logopede patare, bet dabar jau ne vieno nebenaudoja vaikas.

31. Oct 2013, 10:49

Mes nuo pirmųjų dienų su dukrytėmis bendravome įprasta kalba ir pirmoji itin greitai išmoko kalbėti, o antroji irgi vejasi sesytę 😀 vienintelis vaikiškas yra tutu, taip jos soskytę vadina 😀 Žinoma yra ir priežodis opa keliant, bet daugiau jokių lialių mums nereikia...

motinysteveza motinysteveza 31. Oct 2013, 09:58

o aš naudojau. bet šalia to popa, lialia visada naudodavau teisingą žodį. o atsirišus vaiko kalbai nebenaudojau tų leliukiškų ir savaime jie pasimiršo.
o naudodavau todėl, kad labiau tikėtina, kad vaikas greičiau įvardins "lialia" nei "mergaitė", kitap tariant greičiau prakalbs, taip mankštindamas visą savo kalbos aparatą ruošdamasis gražiai kalbai.

31. Oct 2013, 08:02

nenaudoju -popa, ir niekaip mociutes nesupranta, kad mano vaikas tokio zodzio nezino. Vietoj sito zodzio sakom ,,ajai, skauda?". Toliau daugiau jokiu tokiu zodeliu nenaudojam, isskyrus lialia. Buna daznai atveju kai nesuprantu ar kalbiname mergaite ar berniuka, tai lengviausia kreiptis ,,lialia" 😃