Miesto autobuse - ekskursija su senjora Valerija

Miesto autobuse - ekskursija su senjora Valerija

19. Apr 2017, 15:54 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šiandien Klaipėdos miesto 5 maršruto autobuso keleivius stebino ir kalbino įdomi personažė senjora Valerija. 

Senjora Valerija -  tai  lėlė, kurią atgaivina Klaipėdos lėlių teatro kūrėjai. Senjora Valerija – viena iš tų septynių klaipėdiečių, kurie išgyveno Klaipėdoje po  Antrojo Pasaulinio karo. Ji prisimena, kaip miestas kūrėsi, kas ir kada jame buvo pastatyta, kokios parduotuvės veikė, kokie žmonės kur gyvena.  Ji turi ką papasakoti apie Klaipėdą ir nesivaržydama tai daro  garsiai, emocionaliai ir įtaigiai. 

20170419155551-16463.jpg

Senjora Valerija - labai komunikabili asmenybė. Ji puikiai išmano ir šių dienų miesto realijas ir diskutuoja apie jas su kitais autobuso keleiviais. Senjorai  Valerijai ypač svarbi kultūra, juk Klaipėda šiais metais - Lietuvos kultūros sostinė. 

Senjora Valerija yra aistringa Klaipėdos lėlių teatro mėgėja. Ji puikiai išmano ne tik šio teatro repertuarą, bet ir yra puikiai informuota apie Klaipėdos lėlių teatro organizuojamą tarptautinį teatrų festivalį „Materia Magica“.  Kada vyks šis festivalis, kokius jo spektaklius būtina pamatyti kiekvienam kultūringam žmogui  - drąsiai teiraukitės senjoros Valerijos. 

Senjora Valerija nepatenkinta, kad iki šiol nėra parengtas Klaipėdos lėlių teatro kūrėjų fotografija papuoštas autobusas, kuriuo ji pageidavo važinėti. Po ilgų įtikinėjimų ji sutiko įsėsti į 5 maršruto autobusą, kuris papuoštas „Klaipėdos švenčių“ lipduku.

Kas nesutiko senjoros Valerijos autobuse šiandien – dar galės tai padaryti penktadienį, balandžio 21 d. nuo 13 iki 16 val. 

Ekskursija su senjora Valerija yra projekto „Atvira kultūra“ dalis. Projekto metu, visą savaitę po Velykų, nuo balandžio 18 iki 25 dienos,  5, 10, 11 ir 18 maršruto miesto autobusų keleivius stebina apie 100 menininkų iš 13 Klaipėdos kultūros įstaigų. Projektą iniciavo Klaipėdos miesto savivaldybė ir kultūros centras Žvejų rūmai.