Miestuose gali nebelikti greičio matuoklių

Miestuose gali nebelikti greičio matuoklių

20. Sep 2012, 00:00

 

Miestuose įrengti stacionarūs greičio matuokliai buvo giriami kaip viena veiksmingiausių priemonių greičio viršytojams pažaboti, bet vos prietaisai pasidarė nebepelningi, savivaldybės sumanė jų atsikratyti, rašo www.lzinios.lt

 

Anksčiau savivaldybėms atitekdavo 40 proc. Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjų sumokamų baudų, tarp jų – ir greičio matuoklių „uždirbtos“ baudos, tačiau nuo metų pradžios, pagal atnaujintą Biudžeto sandaros įstatymą, šie pinigai miestų nebepasiekia ir plaukia į bendrą valstybės iždą.

 

Tad vos stacionarūs radarai pasidarė nebepelningi, savivaldybės sumanė jų atsikratyti.

 

Vilniaus miesto savivaldybės sutartis su greičio matuoklių prižiūrėtojais baigsis dar šįmet, gruodžio 21 dieną, tačiau naujas viešųjų pirkimų konkursas dar nepaskelbtas. „Kad sutartis baigiasi, tai ne esmė. Greičio matuokliai turi likti“, - sakė Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius.

 

Tačiau sostinėje stacionarius greičio matuoklius prižiūrinčios įmonės „Urbico“ direktorius Raimundas Mickūnas LŽ atskleidė, kad priežiūros sutartis nėra tokia nesvarbi, mat visi 50 „inkilų“ priklauso ne savivaldybei, o išperkamosios nuomos bendrovei, kurios paslaugomis naudojasi „Urbico“.

 

Anot jo, jei sutartis nebus atnaujinta, įrenginiai iš sostinės gatvių turės būti surinkti. Šiuo metu sostinėje yra 19 veikiančių prietaisų ir 31 tuščia dėžė.

 

Klaipėdos valdžiai greičio mėgėjus fiksuojantys radarai taip pat apkarto. Nutrūkus pinigų srautui uostamiestis taip pat planavo atsisakyti stacionarių greičio matuoklių, bet kol kas tai padarė tik iš dalies. Šiuo metu mieste veikia vos trys prietaisai ir yra 18 "inkilų".