MK laidelė išsisėmė?

MK laidelė išsisėmė?

05. Jun 2011, 00:00

Mamyčių klubo laidelę ne visuomet spėju pažiūrėti, nes tempas, kuriuo gyvenu, kartais visai neleidžia žinoti, kas vyksta, kokios naujienos ir pan.

 

Nes televizorius virto tik daiktu, kuris įjungiamas rytais, kai rodomi daugumos vaikučių pamėgti „teletabiai“ ir vakarop pažiūrime žinias ir kokį pamėgtą serialą ar filmą. Tokiu retoriniu klausimu pradėjau savo pastebėjimų virtinę apie laidelę "Ar laidelė išsisėmė?" Bet apie viską nuo pradžių.

 

Šįkart spėjome pažiūrėti informatyviąją MK laidelę.

 

 

Taigi, šįkart nuoširdžiai sakau, labai džiaugiuosi, kad aptariama ine tik mažylių gyvenimo peripetijos, bet tai, kas susiję ir su didesniais vaikučiais. Autizmas – skaudi tema tėveliams, tiems, kurie neseniai galbūt apie tai sužinojo, tačiau įkvepiantis ramumas reportažo herojų, manau, tikrai padrąsino tuos tėvelius.

 

Išties tie vaikučiai taip pat yra vaikai, jie tobulėja, mokosi, kad ir savais metodais, bet svarbiausia, nereikia nuleisti rankų ir tobulinti savo vaikučius, kuriems diagnozuotas autizmas. Tiesa, laidelė trumpoka, tad reportažai tik „perbėgomis“ apibūdina temas, tačiau apie autizmą buvo gana trumpai ir išsamiai paaiškinta.

 

Patiko tai, kad parodyta daugiau lavinimo galimybių, kas gali padėi „susikalbėti“ su tokiu vaikučiu. Kortelės, manau, tikrai geras dalykas, kai vaikas pats gali parodyti, ko nori, taip galima išvengti isterijų, kaip minėta laidelėje, kai vaikas kažko nori, bet negali pasakyti to. Tad kortelės puiki išeitis.

 

Ir žingsnis link vaiko ir tėvų abipusio supratimo. Tokiems vaikučiams reikalinga ypatinga priežiūra, supratimas. Kitas paminėtas būdas – tai įvairios su gyvūnais susijusios terapijos. Šis būdas, manau, tikrai efektyvus, skatina vaiko geras emocijas. Tad džiaugiuos už tokius reportažus.

 

Na, o antras reportažas taipogi buvo išsamus, bet nepakankamai. Tai, kad negalima kelti kojyčių suspaustų, norint apauti kelnytes, sauskelnes ar  pakeisti jas. Kaip parodyta, rengti per rankytes - taip, sutinku. TAČIAU demonstracija, kaip nurengi per galvytę, man tikrai nepasirodė patikimas būdas, kadangi kalbama apie kūdikėlius, o visai mažulyčiai nepajėgia nulaikyti galvytės, tad juos pavertus ant šoniuko – jie nenulaikys galvytės, ir toks nurengimo būdas kaip tik gali užgauti. Tačiau patarimai naudingi būsimoms mamytėms ar ką tik jomis tapusioms.

 

Paskutinioji tema. Mažylis begalo mielas reportaže. TAČIAU mamytės, laukdamos laidelės, manau, tikisi labiau informatyvumo, aktualių temų, patarimų. O štai paskutinis reportažas daugiau emocinis ir abstraktus. Individuali istorija su mažai patarimų. Tad šios temos tikslas koks – ar padrąsinti tuos, kurie be galo ilgai laukia savo stebuklų, kada pagaliau taps tėvais? Ar tikslas - pasidalinti džiaugsmu? Tad nepavadinčiau šio reportažo „tema“, kadangi emocijos, laukimas, pradžia... visai tai patiria visos mamos.

 

Taigi reziumuojant, norėčiau įtraukti kelis savo pastebėjimus:

 

Šiek tiek mažiau reklamos, nes per visą laidelę, kuri tetrunka 20 su trupučiu minučių, trečdalį sudaro reklamos, Huggies, taip sutinku, reikia reklamuoti - rėmėjas, tačiau galima juk ir sumažinti, nedėti 4 kartus to paties reklamos fono apie sauskelnes, manau, pakanka ir poros kartų ;) O likusi dalis reklamos, kurios intarpai tarp laidos taipogi trumpina laidelę, žinau - tokios televizijos peripetijos. Tačiau, nors ir neįmanoma, visgi norėtųsi žiūrėti netrugdomai :)

 

Laidelė išteis trumpa, tad iš vienos pusės pateisinu, kad reportažuose trūksta informatyvumo, patarimų, to, ko nežino ne vien naujos mamos, bet ir jau patyrusi auditorija.

 

Dar kartą norėčiau akcentuoti tai, ką jau ne kartą yra sakiusios mamos - reikia reportažų ir apie vyresnėlius vaikus. Nejaugi Mamyčių klubas tik mažyliams ir jų mamoms? Manau, ne, čia juk renkasi plati auditorija su savo klausimais.

 

Tad laidelė buvo „užkabinanti“ ir tuo pačiu gana lėkštai visa perbėgta, taip ir nepatenkintas susidomėjimo jausmas. Linkėčiau ilgesnės laidos, informatyvių reportažų, aktualių ne vien leliukų mamoms, nes kaip visi žinome konkurencija po truputį gali periimti auditoriją. Visgi to nenorėčiau, nes Mamyčių klubas patinka mano sūnui, mėgsta žiūrėti į vaikučius :)

 

O pasiūlymas būtų toks: karts nuo karto surengti kokias mini apklausėles, ką mamos pageidautų matyti, juk reitingas priklauso nuo žiūrimumo. Tad kas aktualu mamos, manau, yra svarbu.

 

Beje, reklamuojant tinklapį, nepaminma, kad visa, kas įdomu TIK mamoms, drįsčiau paprieštarauti, nes informacijos lobynas sukauptas ir vis dar kaupiamas tinklapiukyje, labai praverčia ne vien mamoms, bet ir tėčiams, ieškant informacijos internete, jau vis dažniau galima aptikti Mamyčių klubo informaciją: receptus, rankdarbius ir visa, kas aktualu iteresantui.

 


Mama Roberta

 

05. Jun 2011, 09:54

Žinau, kad buvo ir pati pildžius esu 😀 Bet kas kart juk galima atnaujinti, vaikai auga, kas vienai mamai aktualu buvo, galbūt kitai jau nebe ir atvirkščiai

blogietee blogietee 05. Jun 2011, 09:13

šiaip visai nieko, bet pastebėjimas Roberta 😉 seniau tikrai būdavo klausiama mamyčių ką norėtų pamatyti laidelėje anketos būdu..

05. Jun 2011, 00:11

👍